Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

“Şeref herşeydir” – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 20 Nisan 2011 Çarşamba 03:00:00
  Afyonkarahisarspor, Batman Petrolspor maçını 5-1 gibi farklı bir skorla kazandı. Hem de çok iyi oynayarak. Ben kendi adıma söylüyorum. Ömer’in, Gökay’ın, Ali’nin, Hüsnü’nün, Tarık’ın kısacası tüm futbolcuların oyunundan memnun kaldım. Ömer, bir tek pas hatası yapmadı, top kaybı yapmadı. Gökay, Batman defansını yıprattı, Ali’ye forvetlere çok iyi paslar gönderdi. Girdiği gol pozisyonlarını ise şanssızlığı nedeniyle gole çeviremedi. Ali’nin hırsı bu takıma güç katıyor. Bunu kimse inkar edemez. Helal olsun yiğitler ayağınıza sağlık…
Geçen hafta içi Afyonkarahisarsporlu yöneticiler, bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda yönetim, Salim Pancar’ın kaybedilmemesi gerektiği, taraftarların sağ duyulu davranması gerektiğini söyledi. Hemen bir gün sonrasında ise Salim Pancar, yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Salim Pancar açıklamasında sezon sonunda desteğini çekeceğini tüm Afyonkarahisar spor kamuoyuna duyurdu. Protokol üyelerinin bu konuyu görüşmek üzere Batman Petrolspor maçından önce ve sonra bir çok kez Salim Pancar’la İkbal Termal Otel’de bir araya geldiğini ve Salim Pancar’ın bu kararından geri çevirmek için çalıştıklarını biliyorum.
Ve Batman Petrolspor maçı… Maçın başlamasından kısa bir süre önce stada geldim. AFYOK taraftar grubunun bulunduğu yerde bir tane bile taraftar yok ancak o bölümde çok sayıda polis var. Protokol tribününde ise protokolden hiç kimse yok. İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, saha kenarında dolaşıyor. Tribünleri gözlüyor. Derken maç başladı. Protokol üyeleri de gelmeye…
“Şerefsiz değiliz taraftarız biz”
Biz, basına ayrılan kale arkası kısmından maçı takibe, notlarımızı tutmaya başladık. İçimizden de ‘AFYOK grubu sahaya alınmamış belliki’ diye geçiriyoruz. Aradan fazla değil 3-5 dakika geçti ve 03 Taraftar Grubu’nun olduğu bölgeden taraftarlar tezahürata başladı “Şerefsiz değiliz taraftarız biz”…
Şeref nedir. Vatan, namus, ırz, haya, bence herşey. Ayaklar altına alınmaması gereken, baş üstünde tutulması gereken herşey…
Taraftar böyle bir tezahüratı neden yaptı peki? Sivas Dört Eylül Belediyespor maçına gidelim. Teknik direktör Orhan Yüce’nin taraftarlarla tartışması sırasında söylemiş olduğu iddia edilen bir söz bu ‘Şerefsizler’.
İddia edilen diyorum çünkü ben kulaklarımla duymadım.
Asıl görülmesi gereken, dikkat edilmesi gereken, Batman Petrolspor maçıdır. Takım gerçekten çok iyi mücadele etti. Ben açıkçası son yaşanan olaylardan sonra o kadar iyi oyun ve sonuç beklemiyordum.
Afyon, şerefli bir memlekettir. Şerefine önem veren bir memlekettir. Memleketten kastım, bu memleketin insanlarıdır. Bunu herkes bilir. Yiğittir buranın insanı. Sporu belki bilmez, taraftarlık yapmayı bilmez ama şeref nedir bilir.
Sivas Dört Eylül Belediyespor maçında dikkatlerden kaçan bir nokta var. Maçın son dakikalarına doğru Afyonkarahisarspor 1-0’ı bulduktan sonra taraftarlar, Sivas Dört Eylül Belediyespor’un kalecisine sardılar. Ne biliyim işte o kaleciyle dalga geçtiler filan. Daha sonra da Sivas Dört Eylül Belediyespor beraberliği yakaladı. Taraftarların o dalga geçtiği Gökhan, golden sonra ellerine kulaklarına götürerek golden sonra şaşkınlığı nedeniyle sus pus olan Afyonkarahisarsporlu taraftarlara ‘ne oldu, neden susuyorsunuz’ dercesine hareketler yaptı. Taraftarlar da haliyle Gökhan’a tepki gösterdi. Ama asıl tepki sahada olan birisinden geldi. Afyonkarahisarspor’un göz bebeği. Afyonlu futbolcu Ömer, Gökhan’ın üzerine yürüyerek Gökhan’a ‘eline koluna hakim ol. Sen nasıl benim memleketimin insanına böyle alaycı hareketlerde bulunuyorsun edebini takın’ dedi. Az kalsın orada kavga çıkacaktı. Maçtan sonra da Gökhan’a diğer futbolcular tepki gösterdi.
Afyonkarahisarsporlu futbolcular neden tepki gösterdi Gökhan’a?. Afyonkarahisarlılarla, bu takımın taraftarıyla kimsenin dalga geçemeyeceğini göstermek için.
Bu futbolcular gerçekten de çok az paraya çıkıp oynuyorlar. Buna herkesin inanması gerekiyor. Hepsi de yürekli, iyi niyetli ‘aslan’ gibi futbolcular. Herşeyden önce ‘şerefli’ insanlar. Bunu görmek, anlamak için gazeteci olmaya sürekli takımı takip etmeye gerek yok. Batman Petrolspor maçını izlemeye gelenler bunu görmüşlerdir. Belki bizler Afyonkarahisar şehri olarak Afyonkarahisarspor takımının şampiyon olacağına inanmasak da bu futbolcular şampiyonluğa inanmışlar.
Sezon sonunda oyuncuların çoğu gidecek. Bunu şimdiden söyleyebiliyorum. Evet sezon sonunda bu futbolcuların çoğu gidecek. Hele bir de şampiyon olunmazsa tamamına yakını gidecek. Ama şu an ki düşünceleri, “Gideceksek bile bu takımı şampiyon yapıp öyle gideceğiz” şeklinde.
Afyonkarahisarlıların bu dakikadan sonra bu takım için yapması gereken tek şey evlerinin balkonlarına çıkıp mor-beyaz bayrakları asmalarıdır. Bu futbolcular zaman zaman çarşıya çıkıyor. Bir yerde Afyonkarahisarspor’la alakalı bayrak görmüyor ve yine kulübe dönüyorlar. Kulüpte konuştukları şey ise, “bizler bu takım için elimizden geleni yapıyoruz. Takım şampiyonluğa oynuyor. Bundan kimsenin haberi yok.”
Evet doğru kimsenin haberi yok. Nerede bayraklar. Nerede ‘haydi Aslanlar’ yazıları.
Dikkat edelim. Bu takım şampiyonluğa oynuyor. Bu sezon şampiyon olacak Afyonkarahisarspor. Amma grup maçlarında amma Play-Off’larda. Göreceksiniz. Bu takım, bu genç yürekli futbolcularla, bu şerefli futbolcularla şampiyon olacak.
Şu an kulübün yükü Salim Pancar’ın ve yöneticilerin omuzlarında. Bu takım şampiyonluğa bu kadar yaklaşmış, bu kadar inanmışken yöneticilere düşen görev futbolcularının yanında olmaktır.
Şimdi gelelim çizgi dışına; Bizler Afyonluyuz, şerefin ne demek olduğunu biliyoruz. Ne kadar önemli olduğunu da…
‘Aman alt tarafı futbol maçı olsa ne olmasa ne’ demeyelim. Sahada bu ilin renklerini sırtında başarıyla terleten sahada bu ilin şerefini, onurunu en iyi şekilde omuzlayan, mücadele eden bu futbolculara destek vermek, bir bütün olarak çalışmak herkesin görevidir.
Eğer gerçekten şampiyonluk isteniyorsa Sivas Dört Eylül Belediyespor maçı sonunda çıkan, yönetici-taraftar-teknik direktör kavgasının üzerine bir sünger çekerek şampiyonluk için çalışmaya başlamak, inanın Afyonkarahisarspor’u hem ekonomik olarak rahatlığa hem de arzu ettiği şampiyonluğa taşıyacaktır…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti