Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

“ŞEREFSİZE BAK”

Geçtiğimiz hafta sosyal medyada görüntülerini izlediğimiz olayda, kontrol noktasında görevini yapan trafik polislerine “Uzaklaş, içeriye çemkiriyorsun. Tükürük geliyor içeriye. Senin adın ne? Kim ihbar ediyor arabamı? Böyle terbiyesizlik mi olur. Tükürürüm ekibine. Bana adını verir misin sen. Şerefsize bak” cümleleriyle hakaret eden bir milletvekiline tanık olduk. Üstelik daha da vahimi 22 yıldır devletine hizmet eden, sırf görevini yaptığı için hakarete uğrayan polislerin bu olaya nedeniyle açığa alınmasıydı.
Bu görüntüler ülkemizde devletin, insanın, insanlığın nasıl çöktüğünün bir resmiydi adeta.
Ben de olayda adı geçen AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın mecliste neler yaptığını merak ettim.
Öyle ya görevi başındaki devlet memuruna bu kadar kibirle, bu kadar üst perdeden “şarlayan”, her hareketiyle hesap soran, hatta tehdit eden bu dokunulmaz, yüce kadın (!) neler yapıyordu ki bu hakkı kendisinde görüyordu.
Lafı uzatmadan, sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. 27 dönem AKP Mersin milletvekili olan 1976 doğumlu Avukat hanımın kürsü konuşmaları dışında yasama ve denetim faaliyeti bulunmuyor.
“Tek adam” sistemine geçtiğimizden bu yana TBMM ve Milletvekillerinin neredeyse fonksiyonu yok. Bu rejime “Parlamenter Demokrasi” denilebilir mi? tartışılır. Ortada bir meclis var ancak fonksiyonu yok. Meclis “Saraydan” gelen emirleri uygulama yeri olmuş.
TBMM’de bu yasama döneminde CHP 2 bin 530, HDP 292, MHP 282, İYİ Parti 254 teklif sundu. Muhalefetin sunduğu 3098 yasa teklifi yasalaşmazken, aynı dönemde çıkan 80 kadar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yasamayı gölgede bırakmış durumda.
Meclis tutanaklarına göre; 27. yasama dönemindeki 3 yılda AKP’nin verdiği 290 teklifin 172’si kanunlaşırken, muhalefetin verdiği hiçbir önerge yasalaşmadı.
14 AKP’li vekil, yemin etmek dışında kürsüyü kullanmamış.
İktidar partisi mensuplarının yüzde 97.5’i, soru önergesi vermemiş. Hiç soru önergesi hazırlamayan AKP’li sayısı 282’yi bulurken, 288 AKP milletvekilinden hiçbiri, Meclis genel görüşme önergesi, Meclis soruşturması önergesi vermemiş. AKP’lilerin yüzde 90’ının, ilk imzasının bulunduğu Meclis araştırması önergesi yok. AKP grubunun yüzde 26’sının (76 milletvekili) komisyon çalışmaları esnasında hiç konuşma yapmadıkları, toplantılarda söz alıp çalışmalara katkı sunmadıkları, değerlendirmelerde bulunmadıkları tespit edildi.
Öte yandan muhalefette bulunan CHP’nin kanun tekliflerine katılımının yüzde 33, İP’nin yüzde 35, HDP’nin ise yüzde 27 gibi çok düşük bir oran olması, muhalefetin de meclis çalışmalarından umudunu kestiğini gösteriyor.
Son Söz; “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” Şeyh Edebalı

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER