Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serenay Sarıkaya Nasıl Keşfedildi?

Ünlü ve beğenilen manken ve oyuncular arasında bulunan Serenay Sarıkaya’nın nasıl keşfedildiğini hayranları merak ediyor.

Ünlü ve beğenilen manken

Oyuncu, manken Serenay Sarıkaya, 1 Temmuz 1992 tarihinde başkent Ankara’da dünyaya geldi.

İLK BAŞROLÜNÜ LİMON AĞACI DİZİSİNDE OYNADI

Serenay Sarıkaya, ilk oyunculuk deneyimini Şaşkın filminde kazandı.  Sarıkaya, Plajda filminde rol aldı. İlk kez Sinan Çetin’in 2008 yılında Peri Masalı dizisinde yer alarak dizi oyunculuğuna başladı ve yine aynı yıl Sinan Çetin tarafından hazırlanan Limon Ağacı dizisinde ilk başrolünü üstlendi. Dizinin sona ermesinin ardından Adanalı adlı dizide rol almaya başladı. 2010 yılında düzenlenen Miss Turkey yarışmasında Gizem Memiç’in ardından ikinci oldu ve Türkiye’yi Miss Universe yarışmasında temsil etmeye hak kazandı. Ardından Lale Devri ve Medcezir dizilerinin başrolünde yer alarak popüleritesini arttırdı. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin filminde seslendirme yapan Sarıkaya Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde de rol aldı.

DİZİ VE SİNEMA FİLMLERİNDE DE OYNADI

Dizi ve sinema filmlerinde oynamasının yanı sıra Serenay Sarıkaya, reklam filmlerinde de yer aldı ve bazı önemli markaların da reklam yüzü oldu. 2014 yılında GQ Türkiye tarafından yılın kadını seçildi. Bugüne kadar iki Altın Kelebek Ödülü dâhil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı. 15 yaşındayken Çekya’da düzenlenen Avrupa Gençler Güzellik Yarışması’na katılan Sarıkaya, yarışmada jüri özel ödülünü almasının ardından oyunculuk kariyerine başladı.