Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seride 1-1 eşitlik : 87-82

Seride 1-1 eşitlik : 87-82
Seride 1-1 eşitlik : 87-82

Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final ikinci maçında Afyon Belediyespor, Selçuklu Belediyespor’u konuk etti. Karşılaşmayı 85-74 skorla kazanan Afyon Belediye seriyi 1-1’e getirdi. Serinin üçüncü maçı Cumartesi günü Konya’da oynanacak. Pota altından İzzet’le karşılaşmaya iyi başlayan Selçuklu skoru 6-0’a getirdi. Afyon, topu yarı sahaya taşısa da basit hatalarla sayıyı bir türlü kaydedemedi ve geride kalmaya devam etti. Çeyreği ikinci bölümünde Pullen ile hücumda çok etkili olan Afyon, farkı 1’e kadar çekti. Ancak üstünlüğü elinden bırakmayan Selçuklu ilk çeyreği 21-17 önde tamamladı.
İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle dengede başladı. Çeyreğe iyi başlayan Afyon, yakaladığı ivmeyle 7 dakika kala İbrahim Yıldırım’ın üçlüğüyle 26-23 öne geçti. Rakibinin aksine üç sayı çizgisinden bu dakikalarda daha yüzdeli oynayan Afyon, rakibini her seferinde püskürtmeyi başardı. Son bölümde Daniels ve İzzet Türkyılmaz ikilisinden kritik sayılar kaydeden Selçuklu, farkın çift hanelere çıkmasına izin vermedi. İkinci çeyrek 46-37 Afyon üstünlüğüyle tamamlandı.
Daniels ve İzzet Türkyılmaz ikilisi üçüncü çeyrekte de etkili olmaya devam etse de Afyon, yakaladığı ivmeyi korumasını bildi. 7 dakika kala skoru 53-43’e getiren Afyon farkı çift hanelere çıkardı. Arka arkaya 4 hücumdan da eli boş dönen Selçuklu’ya İzzet Türkyılmaz turnikesiyle rahat nefes aldırdı. Son bölümü Altan Erol ile iyi oynayan Afyon farkı açmayı devam etti ve üçüncü çeyreği 67-54 önde tamamladı.
Savunmanın arttığı son çeyrekte ilk basketler Selçuklu’dan geldi ve farkı bir kez daha tek hanelere çektiler (63-71). Oyununda sertleşmesiyle arka arkaya 4 kez çizgiye gelen Afyon, kayıpsız döndü ve farkı kısa sürede tekrar açmasını bildi. Kalan dakikalarda da farkı korumaya devam eden Afyon, karşılaşmayı 85-74 kazanarak seriyi 1-1 getirdi.
Karşılaşmayı Afyon’da Pullen 20 sayı, Cevher Özer 17 sayı ve Altan Erol 15 sayıya tamamlayarak galibiyette etkili rol oynadı. Selçuklu da ise Daniels 28 sayı, İzzet Türkyılmaz 19 sayı 9 ribaund ve Pilepic 14 sayıyla tamamladı.