Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Galip Leblebicioğlu

SESSİZ OLALIM DOĞRU KONUŞALIM

İlimiz sakin sessiz diyordum. Başladı. Hır gür. Kimi yapamazsın der. Kimi yoğurdu kaşıkla yer, kimi de ayran eder içer. Benim de bir sevdam var. Kale’ye teleferik ister.
Keltepe (Zafertepe) yarılsın. Şehir Erkmen’e, Çakır Köy’e ulaşılsın derim. Bahçeli, cevizli üzüm bağları, kuyular havuzlar yapılsın gönüllere, gönül katılsın.
Mutalıp’ın yamacında maden suyu pınarı vardı. (Geçenlerde dolaştım bulamadım)
Umur Bey’in Paşa Camisi ve ulaşımı güzel düzenlenmiş. Güya asırlar öncesi yapılmış hissi var. Oradan torunlarımla Çakır Köye, Erkmen’e dolaştık. Bahçeler bağlar duruyor. Ama orada burada yapılan evleri beğenmedim. Gecekondu mahallesi gibi olmuş. Bu iki beldeye bir düzen vermek gerekiyor. (Plân, program yapılmalı)
Erkmen tepesi Yunan işgalinde Zafer’e açılan ilk kapı, Demirçevre’de dinlenmeye çekilen askerimiz. Baskına uğramış. (İsmet Paşa bana bizzat anlatmıştı.) buralar TARİH yazılan Zafer mevkileri, anına, şanına yakışır şekilde imar yapılmalı. Her Afyonlu, bu konuda birlik içinde davranıp programa alınmalı.
Keltepe (Yeni adı Zafer Tepe) Taşocağı olarak epey Mutalıp’a, Erkmen’e toprak yolla bağlanmış. Genişletilirse, yeni bir giriş çıkış halini alır. Bağ bahçeler binalar düzene girer, ürün alınacak, ceviz., badem, kestane ağaçları dikilmeli.
Çocukluğumuzda Hıdırlık’tan badem toplamaya giderdik. Çeşitli sağlık bitkileri yetişirdi.
Rahmetli Hancıoğlu Hıdırlık’ta, sekiz bin konut gibi plânlama yapmak isterdi. Biz yeşillik bozulmasın diye mani olduk. Eskiden bulama donlu kadınlar bademlikte çapalama yapardı. Bakım vardı.
Finike’de Belediye park bahçelerin bakımı kadınlarca yapılıyor.
(Kullanılmış, kağıt-naylon atıkları ve yiyecek atıkları ayrı ayrı toplanıp. Değişime tabi tutuluyor.) Buna Afyon’da da çok dikkat etmeliyiz.
Yine eskiden pantolonlar bir ters bir düz giyilirdi.
Ayakkabılar; önce lâstik lâpçın, sonra kösele ve deriden yapılır oldu. Hem ucuz, hem iyisini (İlkokulda önlük, orta ve lisede ceket pantolon) giyimini önemseyelim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti