Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sevgi dilini kullanıyoruz, başarıyoruz” – Kocatepe Gazetesi

“Sevgi dilini kullanıyoruz, başarıyoruz” – Kocatepe Gazetesi
“Sevgi dilini kullanıyoruz, başarıyoruz”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şubesi, farklı etkinliklere, farkındalık oluşturan çalışmalara imza atıyor. Dernek’in faaliyetlerinin kamuoyunda yankı bulmasının ardından ADD’nin nasıl bu başarıyı yakaladığı da merak edilir oldu. ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, merak edilenleri Gazeteniz Kocatepe’ye anlattı.
2013’TEN BERİ GÖREVDEYİM
Sizi hem öğretmen olarak, hem siyasetçi olarak tanıyorduk. Son dönemde de Atatürkçü Düşünce Derneği’nde görev aldınız. Sayın Başkanım, kaç yıldır görevdesiniz?
5 yıldır görevdeyim. 2013’ten beri görevdeyim. İlk önce Yönetim Kurulu’na girdim, sonra o zamanki başkanımız Bekir Bey, işleri dolayısıyla ayrıldığı zaman Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımız beni uygun gördüler. O günden bugüne kadar devam ediyorum. Kongre yaptık, 3 dönemdir kazanıyoruz.
Genel Merkez’in de size manevi bir desteği var mı?
Evet. Genel Sekreterimiz Öner Tanık, aradı. Kermesimizin durumunu sordu. Diğer illerdeki Atatürkçü Düşünce Derneği şubelerine de tavsiye edeceklerini belirtti. Ben 2 yıl önce kermes yapmıştık ve başarılı olduk. Biz yeniliğe açık olmayan bir davranışın yerine bilime ve ilme inanan, yeniliklere açık olan bir derneğiz. Atatürk de böyleydi zaten. O’na layık olmaya çalışıyoruz. Ben Afyon halkına çok teşekkür ediyorum, ilgi gösteriyorlar.
70 GENCE BURS VERİLİYOR
Nasıl bir yarar sağlanıyor kermesler ile?
Ekonomik yönden kendi üyelerimize ve bizim arkadaşımız olan insanlara duyurduk. Onlar da arkadaşlarına duyurdu. Yapılan kermes, hem çocuklara yardım, hem giyim, hem ekonomik yönden destek olmak, burs vermek gibi faydaları beraberinde getiriyor. Biz 70 gencimize burs veriyoruz. Bu az bir sayı değildir. 10 ay boyunca 100’er lira veriyoruz. Bazı bağışçılarımız 150 lira veriyor. Burs alan gençlerimizin hesabına her ay bu para yatıyor. Bir yıl boyunca hesapladığımızda yılda 70 bin liralık burs dağıtılmış oluyor.
Bu konuda kimler yardım ediyor?
Afyon esnafından yardım alıyoruz, Üniversite’deki hocalarımızdan yardım alıyoruz. Bazı sivil toplum kuruluşları yardım veriyor. Yüreğinde insan sevgisi, sadece kendisi için değil de başkaları için düşünen her insan yardım ediyor. Biz açığız.
YAPMACIKLIK YOK, SAMİMİYET VAR
Veli Cengiz ve yönetim kadrosunun iletişim becerisi de önemli değil mi? Siz neler başardınız?
Biz sevgi dilini kullanıyoruz. Gönülden konuşunca iletişim kurmak çok kolay oluyor. Yapmacık davranmıyoruz. Samimiyet olunca biz iletişim kuruyoruz. Bir selam vermekten, bir ‘merhaba’ demekten sakınan insanlar bu iletişim becerisinden yararlanamazlar. Bir gülümseyerek selam vermenin vergisi yok, algısı yok. Ama sen karşındaki kişiyi motive edip enerji yüklüyorsun. Bizim yaptıklarımızı soracak olursan, anlatsak kâğıt yetmez. Gerçekten boş durmuyoruz.
ÜYE SAYISI ARTTI
Üye sayımızda bir artış oldu mu?
Çok oldu.
Somut rakam var mı?
Var tabii. Ben geldiğim zaman 80 kişiydi, şimdi 380 kişi. Daha da üye olmak isteyenler var. Sevgili Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve İl Genel Meclisi Başkanımız Salih Sel, iki yıl önce buraya geldiler. Afyon’un tanıtımında ADD’nin büyük katkısı oluyor, diyerek mesajları var. Biz her yüreğe, her insanın iyilik yapmak için titreyen hücresine seslenmek istiyoruz. Bu çok önemli.
TANITIM İÇİN NELER YAPILMALI?
Tanıtım diyoruz. Bizim Kocatepe gibi büyük bir markamız var. Kocatepe’nin ve Büyük Zafer’in yeterince tanıtılamadığı düşünülüyor. ADD Genel Merkezi ve siz gençleri getirip burada kamplar yaptırıyorsunuz. Bu etkinliği yaygınlaştırmak için neler yapılabilir?
Bu etkinliğin yaygınlaştırılması için aşk olacak. Aşk olmazsa meşk yoktur. Güzellikleri yapacaksak aşkla yapacağız ve karşılık beklemeyeceğiz. Bir şey bekleyerek yaparsan sonuç elde edemezsin. Biz sağolsun Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın desteğiyle öğrencilerimizi gezilere götürüyoruz. İlkokulda başarılı olan çocukları aldık, Kocatepe’ye götürdük, şehitliklere götürdük. Bu Afyon’da ilk defa oldu bu. 26 Ağustos’ta Belediye’nin Gez-Gör Afyon aracıyla birlikte gezdirdik, götürdük. Üniversite öğrencilerimizi Anıtkabir’e götürdük. Oradaki duyguyu, heyecanı birebir yaşayarak bilgi sahibi oldular. Afyonumuz’da Frig uygarlığı diye bir medeniyet geçmiş. Bu medeniyeti de tanıtamıyoruz. Çocuklarımızı geçen yıl oraya götürdük. Kültürün içinde yoğruldular. Bundan daha güzel reklam nasıl olur? Bundan 3 yıl önce Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu gelmişti. O toplantıda ‘Kocatepe demek Türkiye demek, Kocatepe demek Atatürk demek, Kocatepe demek Cumhuriyet demektir’ dedim. Çanakkale ne kadar değerli ise Kocatepe de Çanakkale kadar değerli. Kahraman askerlerimizin kanının aktığı bir yerdir Kocatepe. Biz onlara minnet duyuyoruz. Biz dernek olarak birtakım çalışmalar yapıyoruz. Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Kocatepe’yi Kocatepe yapmak için her türlü bilgiyi, donanımı vermeye hazır. Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz da aynı şekilde. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Mahmut Temel Bey de aynı şekilde. Mahmut Bey ve Özdemir Paşamız’ı bu konuda bir araya getireceğim. Biz Afyonumuzun değerlerini bir arada, toplayarak, o değerleri tüm Türkiye’ye göstermek istiyoruz. Burada Belediye Başkanımız da yardıma hazır. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu da hazır. Devletin de hazır olduğunu düşünüyorum.
CUMHURBAŞKANIMIZ’I DAVET EDİYORUZ
Buradan yola çıkarak şunu sorayım: ADD Afyonkarahisar Şubesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Kocatepe’ye davet eder mi?
Bu soruyu sorduğunuz için teşekkür ediyorum. Biz bir şeyler yapmak istiyoruz. 15 Temmuz’dan sonra Atatürk’ün değeri, FETÖ olayından sonra bir kez daha devlet katında da Cumhurbaşkanı tarafından, Başbakan tarafından, Bakanlar tarafından Atatürk’ün değeri anlatılmaya başlandı. Cumhurbaşkanımız seçimle geldi. Biz Cumhurbaşkanımızı da, Başbakanımızı da diğer sivil toplum kuruluşları ile de beraber davet ederiz. Sen bensin, ben de senim diyor Mevlana. Tüm enerjimizi bir araya topladığımız zaman Kocatepe’yi daha iyi şekilde tanıtırız. Cumhurbaşkanımız kabul ederse biz kendisini davet etmekten çekinmeyiz. Tüm Afyon halkıyla açık bir davet de yapmış olayım. Yeter ki Cumhurbaşkanımız kabul etsin. Biz biriz, bütünüz ve çalışmak zorundayız. Birleşebildiğimiz sürece, barışabildiğimiz sürece, aynı yola düşebildiğimiz sürece, değerlerimize hep birlikte sahip çıktığımız sürece bizim aşamayacağımız hiçbir şey yok.
Kuvva-ı Milliye Ruhu da bu.
Evet. Kuvva-ı Milliye Ruhu da bu. Atatürk, savaşı kazanırken halkın Çanakkale Savaşı’ndan beri Sarı Paşa olarak tanıdığı bir isim, güvendiği bir isim. Toplum katında saygı uyandıran bir kişi. Kuvva-ı Milliye Ruhu bu. Hoca ile, hacısı ile, toplumun tüm kesimleri ile vatanı için herkes kanını akıtmaya gönül vermiş.
YENİ ŞEYLER SÖYLEYEREK
İLERLERİZ
Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin AK Partili bir Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile ortak projeler üretmesi tam olarak anlaşılabildi mi?
Bu güzel Afyonumuz, kahraman Afyonumuz için hepimize görev düşüyor. Sen-ben ayrımcılığını bırakıp birlikte projeler üretmemiz gerekiyor. Laf değil proje üretmemiz lazım. Bekir Bey ile birlikte Sevgili Belediye Başkanımız’a gittik. Şimdi bizi eleştiren arkadaşlarımız o zaman bizimle birlikte gitmişlerdi. Biz yeni şeyler söylemezsek nasıl ilerleyeceğiz?
AFYON İÇİN İSTEDİK
Belediye Başkanı Çoban ile görüşme fikri nasıl ortaya çıktı?
Burhanettin Çoban, bu ilin seçilmiş Belediye Başkanı. Kendisine, kendin için bir şey beklemeden Afyonkarahisar için bir şeyler söylersen her zaman yardımcı oluyor. Biz Afyon için bir şeyler söyledik. Burhanettin Çoban, seçilmiş bir Belediye Başkanı, ben de bu ilin bir vatandaşıyım. Vergi sorumluluklarımı yerine getiriyorum. Kendim için değil de halkım için bir şeyler istersem geri dönmeyeceğine inandım. İnancım doğru çıktı. Hatta sizin gazeteye gelmiştik, sohbet etmiştik. Siz inanmayarak bakmıştınız.
Nasıl olacak da bir araya gelinecek demiştim aslında.
Evet değil mi? Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kurucusu Türkan Saylan’ın bir kitabını okumuştum. Kendin için değil de toplumdaki insanlar için bir şeyler yapmaya kalkarsan toplumdaki herkes senin askerin olur, diyordu. Türkan Saylan, Doğu ve Güneydoğu’daki kızları okuttu. Hepsi de Cumhuriyet’in sevdiği, saydığı kızlar oldular. Burhanettin Bey’den Atatürk isminin yer alacağı bir orman ve mesire alanı talebimiz olmuştu. Bizi gezdirdi, en sonunda şimdiki alanı gösterdi.
Başka hangi projelere imza attınız Belediye ile beraber?
Çocukların sinemaya götürülmesini sağladık. Sinema kültürü bambaşka bir şeydir. Çok başarılı olan 70 öğrenciyi biz geçen sene ara tatilde gezdirdi. Yaşlılar ile ilgili çalışmalar yaptık. Cuma Namazı’na gitmek isteyen ama aracı olmayan kişileri Belediye desteğiyle Cuma Namazı’na götürdük. Yatalak hasta olan ve tıraş olamayan kişilerin tıraş olmasını sağladık. Berberler Odası ile Belediye konuşmuş. Berberler, bu bakımı sağladı. >> Murat ARISOY’un Özel Röportajı