Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

SEVGİSİZLİK

Sevgi, ilahi bir duygudur. Herkesin ihtiyacıdır. Her eve lazım. Gönülde olur. Bunu nefislendirirsek ve geçici hevesleri sevgi diye lanse edersek yanılgı içinde oluruz ki günümüz insanı bunu doya doya yapıyor.
Sevginin kantarı fedakarlıktır. Eğer nefsinin değil de insanların yararına tımar olmaya çalışıyorsan İnsana hizmet etmeyi seviyorsun demektir. Hiç fedakarlık yapmıyorum diyorsan nefsini bile sevmiyorsun… Vah böylelerine..
Bana göre günümüz insanı sevgisiz yaşıyor. Didişmeyi seviyoruz. Didişmek için fırsat kolluyor ve mutlaka didişecek birini de buluyoruz. Hiç bulamazsak kendimizle didişiyoruz. Bırakın evlat, arkadaş sevgisini, zevc ve zevce birbirlerine sevgilerini söylemiyorlar.
İşveren işçiyle, işçi kendi mesai arkadaşıyla, evlat atayla, kaynana gelinle, kardeşler miras kavgasında, ülke meselelerini çözsün diye görev verilen siyasetçiler hem rakiplerle hem de dava arkadaşları ile geçimsiz. Herkes karşıdan bekliyor. Herkes kendine göre haklı. Herkesin meselesi en önemli. Hoşgörü yerini dırdıra bırakmış. Sanki sevmekten korkuyor, kormasakta ifade cimriliği ile güzel günlerimizi buharlaştırıyoruz. Kavga çıkarmayı marifet sanıyor, kavgadan medet umuyoruz. Yanılmayı arzu ederim.
Türkiye’de boşanma oranlarının her yıl yükseldiğini biliyoruz. Bunun sebebi nedir? Elbette sevgisizlik. Yüzde 30’lara vardığını varsayarsak bunu iki ile çarpmak lazım. Çünkü iki kişi ayrılıyor. Bir de çocuklar varsa! Tabirimi mazur görün ana baba tepişiyor, çocuklar eziliyor. Ne kadar yavru ziyan oluyor. Hepsi sevgisizlikten.
Çiçeğe su vermezsen, bebeğe gıda vermezsen çiçekte ölür, bebekte. Sevgiyi söylemezsen, harekete geçirmezsen sevgi ölür. Gül, çok sulandığı zaman, sevildiği zaman az diken üretir. Sevmenin sonucu dikenine katlanmak zorunda kalmadan gül koklamaktır.
Değerli dostlar; bütün problemlerin sebebi olan bu önemli konuyu önümüzdeki günlerde yine sizlerle paylaşacağız inşallah. Çünkü milletimiz için bu acil çözüm gerektiren, kırmızı alarm veren bir konu. “Sevgisizlik” başlığı ile başladık “Sevgi” başlığı ile devam ederiz inşallah.
Sevgi dolu günleriniz olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti