Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şevket Çoruh Hangi Liseden Mezun?

‘’Arka Sokaklar’’ adlı diziden sonra ekranlara tekrardan gelecek isim Şevket Çoruh hakkında tüm merak ettikleriniz haberimizde…

‘’Arka Sokaklar’’ adlı diziden

Yıllarca ‘’Kanal D’’ ekranlarında yayımlanan ‘’Arka Sokaklar’’ adlı dizide ‘’Mesut’’ karakterini canlandıran Şevket Çoruh’un hayatı biyografisi ve kariyeri en çok araştırılanlar arasında olup Şevket Çoruh hangi liseden mezun? Sorusuyla yer alıyor. Peki, Şevket Çoruh hangi liseden mezun?

 

1973 yılında İstanbul’da doğan Şevket Çoruh oyuncudur. 2006 yılında ‘’Kanal D’’ ekranlarında yayımlanan ‘’Arka Sokaklar’’ adlı dizide canlandırdığı ‘’Mesut’’ karakteri ile şöhreti yakaladı. Çoruh aynı zamanda İstanbul’da bulunan Baba Sahnenin de kurucudur. 1973 yılında İstanbul’da doğan Çoruh’un aile üyelerinden annesi terzi ve Sapancalı, Gürcü, Laz kökenli olup babası ise şoför olan bir ailenin çocuğudur. Eğitiminde ilk ve ortaöğretimini Üsküdar’da Taşmektep İlkokulunda bitirip daha sonra, İstanbul’a taşınmalarından dolayı Lise öğrenimini Kartal Anadolu Lisesinden mezun olarak tamamlayıp Müjdat Gezen Sanat Merkezinde tiyatro eğitimi ve oyunculuk eğitimi almıştır. 1989 yılından itibaren bir çok projede yer alan Çoruh, adını bir internet firmasının reklamında duyurup, Sinem Üretmen ile  ‘’Şaka Yaptık’’ programını sunmuşlardır.  Tek kişilik oyun olup rekorlar kitabına girmiş Caveman (Mağara Adamı) komedisinin Türkiye’de sahnelemiştir. Şevket Çoruh 2017 yılında İstanbul Kadıköy’de Baba Sahne adlı tiyatroyu açmış ve Bir Baba Hamlet adlı Hamlet’de rol arkadaşı olan Murat Akkoyunlu ile Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri 2018’de Komedi/Müzikal dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü almaya hak kazanan isim oldu.

2020 yılında Rasim Öztekin tarafından yapılan açıklamada Dümbüllü’nün orta oyununu temsil eden kavuğunu Çoruh’a devredeceğini söyleyip , İBB’nin organize ettiği Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılan dediği gibi devir teslim töreniyle kavuğu Çoruh’a devretmesi sonucu Geleneksel Türk Tiyatrosu bir kez daha bir kişide toplanmış oldu.

1973 yılında İstanbul’da doğan Şevket Çoruh 1993 yılında Günay Karacaoğlu ile evlenip, 2004 yılında boşan çiftin bir kız çocukları bulunmaktadır. Şevket Çoruh, daha sonra 2018 yılında Özge Turna ile evlenmiş ve çiftin Turna adında bir kız çocukları vardır.

ŞEVKET ÇORUH’UN YER ALDIĞI PROJELER

2002 Azad Zübeyir

2003 İnşaat (Sudi)

2003 Sultan Makamı Sultan

2004 Kayıp Aşklar Kemal

2004 Bir Aşk Hikayesi Musa

2004 Gülizar Pirasan

2004 Eğreti Gelin (Hasan)

2004  Anlat İstanbul (Recep)

2006 Arka Sokaklar Mesut Gönül Kudret 2006

2005 Savcının Karısı Ünal

2005 Canın Sağolsun Tayfun

1999Yılan Hikayesi Yaşar

1998 Affet Bizi Hocam Bekir

1996Köşe Kapmaca

1996 Sevda Kondu Rıza

1995 Çiçek Taksi Çamur Şevket

2008 Usta