Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

“ŞEY” MESELESİ

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız kahvehanesinde kumar oynanıp oynanmadığı tartışmalarıyla ilgili olarak nihayet(!) açıklamada bulunurken gazeteniz Kocatepe’yi de hedef almış.
Akyıldız’ın önceki gün yaptığı açıklamalarda bir çok tutarsızlık olsa da gazetemize yönelik sözlerine cevap vermemiz gerekiyor. Gelin hep birlikte hem anlamaya, hem de yanıtlamaya çalışalım.

 

HERŞEY “SİGARA VE ŞEYDEN DOLAYI ARKADAŞLAR
MASADA YAKALANMIŞLAR” DEMESİYLE BAŞLADI

 

Akyıldız’ın açıklama gayretine düştüğü mesele, 17 Mayıs günü CHP’de düzenlenen basın toplantısından sonra afyonpostasi.com sitesinin sahibi, değerli meslektaşımız Nail Azbay’ın CHP Merkez İlçe Başkanı’na yönelttiği soru ile başladı.
Ses kayıtlarında da mevcut olduğu üzere 17 Mayıs’taki toplantıda CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız’a Gazeteci Nail Azbay tarafından şahsının işlettiği kıraathanede kumar oynandığı gerekçesiyle ceza yazılıp yazılmadığı soruldu. CHP Merkez İlçe Başkanı Akyıldız, “Sigara ve şeyden dolayı arkadaşlar masada yakalanmışlar. Ben yokken tutanak tutulmuş. Biz kıraathanemizde kumar oynatmıyoruz. Sigara ve şeyden dolayı arkadaşlar masada yakalanmışlar. Ben o esnada orada yoktum, dışarıdaydım. Asla kahvemde oyun oynatmadım. Benim kahvem bellidir. Afyon’da bu şekilde temiz bir kıraathane görsünler ben bu mesleği bırakırım. Örnek bir işletme açmak için bu mesleğe girdim. Benim kahvemde yüzlerce kitap vardır. Günlük 8-10 gazete hergün gelir. Okuma salonum vardır. Gerçekten örnek bir işletmedir. Ben asla kumar oynatmadım. Ben olmadığım bir süreçte tutanak tutulmuş. Sonuç geldiğinde onu göreceğiz. Kırathanemde çalışan elemanım varken incelemeye gelmişler. Rutin kontrol sırasında üst katta tutanak tutulmuş. Bilerek asla oyun da, kumar da oynatmadık. Hayatım boyunca işletmemde asla paralı oyun oynatmadım.” dedi. Akyıldız’ın bu sözleri gazeteniz Kocatepe’de aynen yer aldı.
Sizce Akyıldız’ın bu sözlerinden ne anlaşılır? Kumar oynanmadığından emin olan adam “Hadi oradan kardeşim, yok öyle bir şey” demez mi? Şey, mey diye kıvırır mı?

 

NE ANLAMAK GEREKİYORDU Kİ?

 

Biz de Akyıldız’ın bu sözlerini olduğu gibi yayınlarken, haberin başlığında da gazetecilik mesleği gereğince inisiyatif kullanıp “CHP’li Başkan’ın kahvehanesine “kumar”dan işlem” diye başlık attık.
Gazetecilikte ilke bellidir, haberi başlık okutur. Bu başlıkta da iftira, karalama, yanıltma yoktur. Başkan’a “Kumar oynandı mı” diye net bir soru sorulmuş, o da, “Sigara ve şeyden dolayı arkadaşlar masada yakalanmışlar” diye cevap vermiştir.
“Sigara ve şeyden dolayı” şeklindeki cevabını, sorunun içeriği “kumar” olması hasebiyle biz “kumar” olarak algıladık ve başlığı böyle attık. Yoksa “sigara ve şeyden dolayı arkadaşlar masada yakalanmışlar” cümlesini başka türlü mü anlamalıydık? “Kumar” sorulmuşken masadaki “şey” kül tablası olarak mı, dansöz olarak mı, masanın altı olarak mı, vazo ya da içki şişesi olarak mı anlaşılmalıydı, bilemiyoruz.
Gazeteci soru olarak “kumar oynandı mı” diye soruyorsa… Buna karşılık “Sigara ve şeyden dolayı arkadaşlar masada yakalanmış. Ben yoktum” diye cevap veriliyorsa…
Bu durumu nasıl anlamak gerekir? Aklınıza bel altı şeyler getirmeyin. Ciddi bir şey konuşuyoruz şurada.

 

BAŞKAN BEY GAZETECİLERİ KARIŞTIRMIŞ

 

Gelelim CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız’ın önceki gün düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarına.
Malumunuz olduğu üzere Akyıldız’ın sözleri aynen dünkü sayımızda yayınlandı.
Bugün cevap sırası bizim.
Öncelikle Ömer Akyıldız CHP Merkez İlçe Başkanı olmasına rağmen, kendisine gazeteci Nail Azbay tarafından ciddi bir soru yöneltilmiş olmasına rağmen Nail Azbay’ın kim olduğunu, bizim muhabirimiz Ali Fuat Güçlüer’in kim olduğunu bilmiyor.
Sayın Başkan! Size ilk toplantıda soruyu soran Nail Azbay idi. Nail sordu, siz cevapladınız, biz de ne dediyseniz onu yazdık.
Önceki gün yaptığınız basın toplantısında Nail zannettiğiniz gazeteci, bizim Ali Fuat’tı. Dikkatinizi toplayın lütfen biraz. Siz orada ciddi bir iş yapıyorsunuz. CHP Merkez İlçe Başkanısınız. Her hafta gazetecileri partiye davet ediyorsunuz. Tanıyamadınız mı bir avuç muhabir arkadaşımızı? Lütfen…

 

LAFI GEVELEDİĞİNİZ İÇİN İŞ BU NOKTAYA GELDİ

 

“Kocatepe Gazetesi’nde iş yerimde kumar oynandığı ve bununla ilgili tutanak tutulduğuyla ilgili haberler çıktı” dediniz. Sayın Akyıldız, bu cümleniz tamamıyla asılsızdır, iftiradır. Kocatepe Gazetesi siz ne dediyseniz onu yazdı. Siz “kumar oynanmadı” diyemediğiniz için, “şey-mey” diye geveleyip dik duramadığınız için iş bu noktaya geldi.
“Evet, pandemi sürecinde oyun oynamak kıraathanelerde yasaktır. Evet ben eşimi tıp fakültesinde bir aydır tedaviye götürüyordum. O esnada iş yerimde normal oyun oynanmıştır. Bu sırada da gerekli tutanak tutulmuştur. Ama bu asla paralı kumar değildir, bu normal oyundur. Normal oyun oynanması da tabi ki pandemi döneminde yasaktır, bunu asla tasvip etmiyorum. Bunu da elbetteki tasvip etmiyoruz” diyorsunuz sayın Başkan… E, tamam, işte biz de onu diyoruz.
Pandemi döneminde kağıt oyunu oynanması yasak, sizin orada oynanmış ve tutanak tutulmuş. Biz oranın bekçisi değiliz ki, ne yapıldığını anbean takip edelim. En başta diyebilseydiniz ki, “Ne kumarı, oyun bu oyun. İşte tutanak” diye, ne ala.
***
“Keşke Kocatepe Gazetesi de bu haberleri araştırıp öyle yayınlamış olsaydı” diyorsunuz. Sayın başkan biz sizin söylediklerinizi gazeteye yazdık. Bundan sonra öğrendik ki, CHP Merkez İlçe Başkanı’nın sözlerine inanıp yazmayacakmışız. Araştıracakmışız. Doğru mu söylüyor, eğri mi söylüyor, lafı geveliyor mu, ne diyor diye iyice bakacakmışız. Öğrenmiş olduk.

 

TUTANAK TUTULDU DİYEN SENSİN, “ŞEY” DİYE GEVELEYEN SENSİN. BİZ NEYİ İSPATLAYACAĞIZ?

 

Başkan! “O tutanak eğer kumarla ilgili ise ben merkez ilçe başkanlığı görevimden istifa etmeye hazırım. Yoksa derhal Kocatepe Gazetesi bunu ispatlamakla mükelleftir” diyorsunuz. Yahu, tutanak tutulduğunu açıklayan sensin, kumar mı diye sorulunca “şey” oldu diyen sensin. Kocatepe Gazetesi neyi ispatlamakla mükellef? İyiymiş bu iş, sen söyle, biz ispatla mükellef olalım.

 

SİZ ÇALIŞTINIZ DA BİZ Mİ ELİNİZİ Mİ TUTTUK? ÇALIŞIYORSUNUZ DA SONUÇ NE?

 

Başkan Bey açıklamasında şunları söylüyor: “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak Afyon’un her köşesinde çalışıyoruz. Bizlere bu şekilde çamur atarak çalışmamızı engelleyemezler. Bizler halkın umudu olacağız. Umudun hikayesini de burada yazacağız. Buradan yeniden deklare ediyoruz. AKP iktidarı Afyon yerelinde de yönetemiyor. Sorunları da çözemiyor. Bizler dostlarımızla, demokrasi güçlerimizle birlikte AKP’nin elinden yerelde de iktidarı alacağız. Bunu gördükleri için de bize farklı şekiller de çamur atmaya çalışıyorlar. Asla bu söylemler bizi çalışmamızdan alıkoymayacaktır. Asla bizler yüz kızartıcı her hangi bir olayın, işlemin, faaliyetin, içerisinde olmayız, olduğu zaman da gereğini hemen yaparız. Bu kadar dürüstçe siyaset yapmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Ben eğer sorularınız varsa o sorularınızı cevaplandırmaya da hazırım, Nail arkadaşım burada olduğu için (Dedik ya Nail orada yok) ben Nail arkadaşımın da yani o soruyu sorarken de yani ne amaçla sorduğunu, yani kumar oynandı mı, normal oyun mu şeklinde eğer açıklama yaparsa sorarsa onu da açıklamaya hazırım arkadaşlar.” (Tabi Nail kardeşimiz orada olmadığı için bu laf ortada kaldı)
***
Yahu sayın başkan, vallahi elinizi tutan yok, çalışınız. Siz çalışın biz yazalım. Ama, madem o kadar çalışıyorsunuz da neden oylarınızda bir kıpırdanma olmuyor? CHP gibi koskoca köklü bir parti neden Afyon’da bir arpa boyu yol alamıyor. Biz mi bilmiyoruz, siz mi başka bir Afyon’da yaşıyorsunuz?

CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI AKYILDIZ’A ÖNERİLERİMİZ

 

Biz size şunu hatırlatalım; eğer ki iktidar olmak istiyorsanız örnek kahvehane işletmeciliği, parti içi yumruklaşmalar, içki masalarındaki muhabbetleri bırakıp, Diyanet İşleri Başkanı’nı kınayıp, LGBT’ye destek vermek gibi saçmalıklardan vazgeçip başka yollar aramalısınız. Gündüz başka kafayla, gece başka kafayla hareket etmemelisiniz.
Kocatepe Gazetesi’nde vatan hainliği olmadığı müddetçe her siyasi görüşün kendini ifade etme hakkı vardır. Saadet Partisi’nden Vatan Partisi’ne kadar her gün, her siyasi partinin görüşleri Kocatepe sütunlarında kendine yer bulmaktadır. CHP de buna dahildir.
CHP’nin “Olayların adamı” İl Başkanı Yalçın Görgöz hariç, siz de dahil tüm parti birimlerinin, mensuplarının açıklamaları, faaliyetleri Kocatepe Gazetesi’nde yer almaktadır. Hatta CHP’nin haberi en çok hangi gazetede çıkıyor diye zahmet edip araştırsanız gerçekleri görürsünüz.
Görgöz de basın camiasının emeklerini görmezden gelip, kendisini Kaf Dağı’nda görmesinden dolayı Kocatepe’de ambargoludur. Başka bir durum söz konusu değildir.
***
Atasözlerimizdeki gibi: Biz pireye kızıp yorgan yakmayız. Gavura kızıp oruç bozmayız.
CHP yine Kocatepe sütunlarında kendini ifade imkanı bulacaktır. Çünkü CHP demek sadece içki ve kumar masaları ile gündeme gelen, kavga dövüşlerle gündem olan, görev aldığı uzun müddet boyunca partisine bir arpa boyu yol aldıramayan, kendini dev aynasında gören parti yöneticileri demek değildir. CHP bu ülkenin temel taşlarından birisidir.
CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız Bey!
Size tavsiyemiz; Kocatepe Gazetesi ile uğraşmayı bırakmanız;
Söz ağzınızdan çıkarken ne dediğinizi tam olarak bilmeniz,
Ciddi konularda “şey-mey” diye lafı geveleyip yanlış anlamalara meydan vermemeniz,
Hassas konulardaki açıklamalarda işi muallakta bırakmamanız,
Basın toplantılarında arz-ı endam ederken muhabirlerden kim kimdir iyi öğrenmenizdir.
***
Emekli öğretmenlikten örnek kahvehane işletmeciliğine eş kontenjanından yatay geçiş yaparken sizin parti çalışmalarınızı kimsenin engellemediğini/engelleyemeyeceğini bilmenizi isteriz. Böylesine demokrasiye aykırı bir durum olursa başvuracağınız kurumların başında Afyonkarahisar’ın basın camiası ve Kocatepe Gazetesi gelecektir.
Haa bir de; “Bizler dostlarımızla, demokrasi güçlerimizle birlikte AKP’nin elinden yerelde de iktidarı alacağız” diyorsunuz ya… Sormadan edemeyeceğim: Alamayan ne olsun?

 

 

 

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti