Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seydiler’de Kur’an kursu açılacak – Kocatepe Gazetesi

Seydiler Kur’an Kursu’nun birinci
Seydiler'de Kur'an kursu açılacak

Seydiler Kur’an Kursu’nun birinci katı, 4-6 yaş grubundaki çocuklar için özel olarak Seydilerli hayırsever vatandaşlar tarafından tadilat yapılarak tekrar dizayn ediliyor. Burada hem Anaokulu hem de 4-6 yaş Kur’an Kursu olmak üzere iki sınıf bulunacak.
İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak yapılan çalışmaları yerinde görmek ve yetkililerden bilgi almak için İlçe Müftüsü Talha Demirkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakış ile Seydiler Kur’an Kursu’nda incelemelerde bulundu.
Kaymakam Altınkaynak Hasan Basri Camisi’nde Seydilerli vatandaşlarla bir araya gelerek 4-6 Yaş Kur’an Kursu hakkında bilgi verdi. Kaymakam Altınkaynak, Kur’an-ı Kerim öğrenmenin önemine işaret ederek, “Yüce dinimizde okumak çok önemlidir. Daha da önemlisi Kur’an-ı Kerim okumaktır. Kur’an-ı Kerim, hem dini, hem beşeri bilgi, hukuk, medeni bilimlerin temelindedir. Bu açıdan Kur’an-ı Kerim okumak ve öğrenmek son derece önemlidir. Küçük yaşta Kur’an-ı Kerim öğrenmek ve okumak daha da önemlidir. Çocuklarımızın ve evlatlarımızın zihinleri, Kur’an-ı Kerim ve faydalı bilgi ile dolmazsa, zararlı bir takım bilgilerle dolabilir. Bu zararlı bilgileri sonraki dönemlerde evlatlarımızın zihninden atmak daha da zordur. Hem de çocukluk döneminde ilim öğrenmek ve Kur’an öğrenmek daha kalıcı olmaktadır. Çocuklukta ilim öğrenmek taşa kazınan yazı gibidir. Daha önce mevzuat açısından sübyan mektebi açmak gibi bir şansımız yoktu. Bu uygulama Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçen sene başlatıldı. Biz de Kur’an kursumuzun ilk katını anasınıfı ve 4-6 yaş Kur’an Kursu olarak çocuklarımıza açtık. Şimdi kursumuzun maddi ve manevi herhangi bir ihtiyacı yoktur. Bütün ihtiyaçları hayırsever Seydilerli kardeşlerimiz tarafından karşılandı. Burada emeği geçen kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti