Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Seyircimizi tribünde görmek istiyoruz. Bu takım Afyon’un”

Afyon Belediye Yüntaş Voleybol

Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı Başantrenörü Burak Hascan, gazeteniz Kocatepe’ye verdiği röportajda, maçların seyircisiz olmaması gerektiğini antalarak, “Taraftarımızın trübünde olmasını istiyoruz, Efeler ligi için güçlü bir kadromuz var. Bu takım Afyonkarahisar için kuruldu. Seyirci olmayınca maç oynamanın bir anlamı da olmuyor” dedi

 

2020-21 voleybol sezonunda AXA Sigorta Efeler Ligi’nde mücadele edecek olan Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımının Başantrenörü Burak Hascan gazeteniz Kocatepe’ye verdiği röportaj ile pandemi sürecini, Efeler Ligi’ne yükselmelerini ve takımın kuruluşunu anlattı. Teknik Adam Hascan, ayrıca ligin seyircisiz oynanmaması gerektiğini de vurguladı.
Kocatepe: Play-Off Grubu’nda katıldık, takımın potansiyeli vardı, fakat maçlarda istediğimiz sonuçları alamadık. Ama final grubuna çıktık, neler yaşandı o dönemde?
Burak Hascan: “Biz oraya gittiğimizde favori değildik ama öyle bir hedefimiz de yoktu. Daha sonradan gelişti bu işlem. Zeybek Başkan ve Murat Başkan ile oturup konuşuldu. Ligde hedefimiz Efeler ligi olarak belirlendi. Sonrasında maçlarda heyecan son dakikaya kadar sürdü. Bizim grupta da bir üst tura çıkan takımlar belli olmadı. Son maçların sonunda biz adımızı 4 takım arasından final grubuna yazdırmayı başardık. Daha sonra pandemi süreci oldu. Federasyon’un alacağı kararı bekledik.” dedi.
Kocatepe: 4 takım da Efeler Ligi’ne davet edildi, kulüpte ve Belediye’de neler oldu, nasıl karşılandı?
Hascan: “Bu karardan sonra Belediye Başkanımız Efeler Ligi’ne çıktığımız için çok mutlu oldu. Zaten kendisi de hem voleybolu oynayan hem de voleybolu seven bir kişi olduğu için Efeler Ligi’ne çıkmamız onun için ayrı bir güzellik oldu. Biz de kendisine hem jest yapmış olduk hem de bu başarıyı ona armağan ettik.” ifadelerine yer verdi.
Kocatepe: Takımın kurulma aşamasında ne gibi zorluklarla karşılaştınız?
Hascan: “Takım kurulma aşamasında pandemiden dolayı süreç ve takımların durumu belli olmadığı için, baştan biraz takım oluşturmak, oyuncu bulmak bir hayli zor oldu. Çünkü 16 takım aynı anda başladığı için transferde mükemmel bir yarış oldu. Biz de bunun neticesinde, başkanımızın bize verdiği destek ve yetki ile güçlü ve kuvvetli bir kadro kurduk.” şeklinde konuştu.
Kocatepe: Pandemide yabancı oyuncuların gelmelerinde ve işlemlerinde bir sıkıntı oldu mu?
Hascan: “Yabancı oyuncularımın ülkeye girişi için ve oturma izinleri için işlemleri tamamladık. Yerli oyuncularımızın gelip gitmelerinde bir problem olmadığı için onlar direkt geldi. Sonrasında yabancı oyuncularımız da takıma katıldı. Bir tek yurt dışından gelecek olan Pasör Çaprazı Bruno Lima ülkesindeki şehirler arasındaki yasaktan dolayı takıma katılamadı. Önümüzdeki hafta Bruno da takımla birlikte çalışmalara başlayacak. Ayrıca takımı topladık ve testlerimizi yaptırdık. Gerekli salon izinlerimizi aldık. Afyonkarahisar’da çalışmalarımız sürüyor.” diye konuştu.
Kocatepe: Peki maçlarda seyirci olacak mı?
Hascan: “Ligde maçların seyirli ya da seyircisiz oynanıp oynanmayacağı önümüzdeki haftalarda belli olacak. Onların olmasını istiyoruz, Efeler ligi için güçlü bir kadro kuruldu. Sonuçta bu takım Afyonkarahisar için kuruldu. Seyirci olmayınca maç oynamanın pek bir anlamı da olmuyor. Hazırlık maçı havasında maçlar oynamak istemiyoruz.” ifadelerine yer verdi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Röportajı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti