Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seyyid Cemal Türbesi’nde tadilat yapılacak

Bu haberin fotoğrafı yok
 Seyyid Cemal Türbesi'nde tadilat yapılacak

Seyyid Cemal Türbesi’nde tadilat yapılacak

Tadilat Projesi öncelikle Anıtlar Yüksek Kurulunda görüşülecek ve Türbe’nin tarihi yapısına dokunulmamasına dikkat edilecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü yatırım planına alınacak olan projenin daha sonra ihale süreci başlayacak. Projeyi Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü adına Mimar İsmail Uyanık ve eşi hazırladı.
Röleve projesi hazırlanıp yakında Anıtlar Yüksek Kurulu’na sunulacak olan proje kapsamında türbenin tadilatını Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün üstleneceğini belirten Seyyid Cemal Sultan Kültürünü Koruma,Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Çetin, yaptığı açıklamada; Döğer Kasabası’nda bulunan, kendilerinin atası olan ve Türkiye’de 1 milyondan fazla seveni ve talibi bulunan Seyyid Cemal Sultan’a hizmeti bir vefa borcu olarak gördüklerini, türbenin tadilatı ve türbenin korunması için ellerinden gelen her türlü imkanı seferber edeceklerini, yapılacak olan türbe tadilatından sonraki etkinliklerde Döğer Kasabası’nın daha çok tanınacağını ve inanç turizminde çok önemli bir nokta olacağını belirtti.
Aynı zamanda her yıl yapılması planlanan Seyyid Cemal Sultan Anması ile de bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu yurdun dört bir yanından gelecek olan bir çok insanın göreceğini, bunun da Afyonkarahisar ve Döğer turizmine olumlu katkı sağlayacağını söyleyen dernek başkanı Yüksel Çetin, beraberindeki bir heyetle yakında Döğer’i ziyaret edeceklerini bildirdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti