Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sıcak asfaltta rekor kıracağız” – Kocatepe Gazetesi

İl Özel İdaresi 2018
“Sıcak asfaltta rekor kıracağız”

İl Özel İdaresi 2018 yılında yürütülecek 120 kilometrelik sıcak asfalt çalışması ile rekor kırmayı hedefliyor.
120 KİLOMETRE PLANLANIYOR
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresinden meclise gelen 2018 yılı taslak bütçe rakamının 161,5 milyon TL olduğunu belirtti. Plan Bütçe Komisyon Başkanı Selçuk Çirkin’le yaptıkları istişarede rakamın 170 milyon TL’ye çıkarılmasını kararlaştırdıklarını belirten Sel, “İnşallah 2018 yılı bütçesi 170 milyon TL olarak bağlayacağız. Sıcak asfaltta kullanılmak üzere 28 milyon TL İller Bankası’ndan borçlanma kararımız var. Önümüzdeki yıl için 120 kilometre civarında sıcak asfalt yapmayı planlıyoruz” dedi.
ŞİMDİLİK 50 KİLOMETRE YAPILDI
Salih Sel, komşu il Isparta’nın 205 kilometre sıcak asfalt yapmasının borçlanmalarına karşılık Kalkınma Bakanlığı’ndan 25 milyon liralık bir paranın gelmesiyle gerçekleştiğini belirtti. Isparta İl Özel İdaresi’nin sıcak asfalt çalışmaları için 18 milyon lira borçlanma yaptığını kaydeden Sel, “Isparta ilinin sıcak asfalt yapımında rekora gittiği yönündeki durum bu şekilde gerçekleşmiştir. Bu sayede Isparta’da 205 kilometre sıcak asfalta ulaşılmıştır. Biz bugüne kadar yaklaşık 50 kilometre sıcak asfalt yaptık. İnşallah bu yıl 120 kilometre olarak asfalt yapımını hem borçlanma hem de 5 milyon TL de bütçemizden ayırdığımız rakamla yapacağız. Yaklaşık 30 milyon lira maliyetli sıcak asfalt çalışması yapmayı planlıyoruz. Afyonkarahisar İl Özel İdaresi de inşallah 2018’de sıcak asfalt yapımında bir rekor elde etmek niyetinde” diye konuştu.
2018 ASFALT YILI OLACAK
Sıcak asfalt çalışmasındaki en fazla miktarın 2018 yılı içerisinde gerçekleştirileceğini belirten Sel şöyle konuştu: “Bizim yollarımızın büyük bir bölümü asfalt. İkinci kat asfalt atarak kurtarabileceğimiz yollarımız da var. İnşallah yeni yıl asfaltta rekor bir yılımız olacak. Bütçede bilindiği üzere Milli Eğitimde bir önceki yıl gerçekleşen bütçemizin yüzde 20’si kadar ayırmak zorundayız. Aslan payı yine Milli Eğitimindir. Ama sıcak asfalt çalışması yapacağımız için 2018 yılı asfalt yılı olacak. Borçlanma ile beraber en büyük pay asfaltın olacak.”
“İKİLİ ÖĞRETİM YAPAN
OKUL KALMAYACAK”
“Milli Eğitime yüzde 20 pay ayırmamız gerekirken biz bunu hiçbir zaman bugüne kadar yüzde 20 oranında tutmadık” diyen Sel şunları söyledi: “Bu oran yüzde 24-26’ları buldu. Ortalama yüzde 25 civarlarında seyrettik. Eğitim çok önemli. Yetişen nesiller bizim istikbalimiz. O açıdan gençlerimize, çocuklarımıza çok önem vermek durumundayız. Eğitime çok önem vermek durumundayız. Öncelikle fiziki mekânların iyileştirilmesi için çaba sarf ediyoruz. 2016-2017 yıllarında tamir, bakım ve onarıma yaklaşık 10’ar milyon TL para ayırmıştık. Bu sene de yaklaşık 8 milyon lira civarında tamir, bakım, onarım için para ayırdık. Yine okul yapımlarımız da var. İkili öğretim gören okul sayımız merkezde sadece üç. 2019 yılı Mart ayına kadar, inşallah bizim görev süremiz sonuna kadar ikili öğretim yapan okul kalmayacak”  >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi