Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Sıcak günler – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 21 Ağustos 2013 Çarşamba 03:00:00
  Büyük bir çoğunluğumuz ekranların başına kilitlenmiş Mısır’la meşgulüz. Oradaki kardeşlerimize üzülüyoruz, ağlıyoruz, zalimlere kahrediyoruz.
Doğru da yapıyoruz.
Ama bir de buradaki kardeşlerimiz var. Sadece belli birkaç gazetenin ortaya koyduğu Doğu Anadolu’daki manzaraya bir bakalım. PKK dağları bıraktı, şehir merkezlerinde dev gövde gösterileri yapıyor. Resmen ve alenen kendi bayramlarını kutluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kıpırdama alameti görülmüyor. Dağa çekildiği söylenen teröristlerin hala topraklarımızda olduğu açıklanıyor. Apo “ulusal önder” oldu, İmralı’dan parti yöneticisi gibi siyaset belirliyor.
Ve biz Mısır’a gösterdiğimiz ilgiyi ülkemiz topraklarına göstermiyor, Mısır’dan edindiğimiz bilgiyi ülkemiz topraklarından edinemiyoruz.
Gezi olayları sonrası ortalığı kaplayan “Sonbahar sıcak geçecek”, “Olaylar yeniden başlayacak” sözleri kulaktan kulağa yayılıyor. “Okullar açılınca, maçlar başlayınca ortam gerilecek” beklentisi körükleniyor.
Aslında sıcak günler için maçların başlamasını, okulların açılmasını beklemek yersiz bize göre. Güney sınırımızda iki ayrı Kürt devleti kurulmuşken, üçüncü Kürt devleti ve ardından Kürt Federasyonu için Uluslar arası toplantılar düzenlenirken, PKK kurulduğu günden bu yana en avantajlı günlerini yaşıyor.
PKK Türkiye’den çekileceğini açıklamış olmasına rağmen çekilmediği gibi, aksine katılımlar ile sayısını artırmış görülüyor. Güneydoğu Anadolu’da PKK bölge halkına bölgenin geleceğinin PKK olduğunu aşılıyor ve bu aşılamada büyük başarı kazanıyor. PKK Yol kontrolleri yapıyor, vergi topluyor, yargılamalar yapıyor.
İşte bu tablo toplumun bir kesiminde sessiz bir gerginlik yaratmakta. Bunun üzerine bir de Orgeneral Başbuğ’un neredeyse idam gibi bir kararla mahkum edilişi insanlarımızı endişelendiriyor. “İleride genel af çıkacak, Başbuğ ve diğer askerler serbest kalırken, onlarla birlikte Apo ve diğer teröristler de bırakılacak” iddiası endişelerin çok daha büyümesine neden oluyor.
Manzara böyle iken satadlardaki protestolardan, öğrencilerin sokağa taşmasından korkuluyor. Bu korkular yersiz mi, sonbahar sıcak geçer mi? Siz karar verin…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER