Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şiddet tasvip edilemez – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Şiddet tasvip edilemez

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Tabip Odası’nı ziyaret etti. Balkanlıoğlu ve Çoban, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yeni yönetim kurulu seçilen Afyonkarahisar Tabip Odası’na iade-i ziyarette bulundu. Ziyaretin gündemi, son dönemde sağlık çalışanlarına yönelen şiddet oldu.
HAK ARAMA YÖNTEMİ DEĞİL
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şiddetin tasvip edilebilecek bir hareket olmadığına dikkat çekti. Balkanlıoğlu, “Şiddet, bir hak arama, çözüm yolu bulma yöntemi değildir. Elbette her doktor hata yapabilir. Bu hatanın giderilmesi için vatandaşlar, Hasta Hakları çerçevesinde durumu yetkililere bildirir. O hata, yetkililerin müdahalesi, eksikliği gidermesiyle önlenebilir. Doktorlar, insanlığa hizmet ediyorlar. İnşallah Afyon genelinde bu tür olaylara mani olmak istiyoruz” dedi.
TEDBİRLER ALINIYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da “Sağlık çalışanlarını yönelik, hakaret, tehdit ve şiddet olaylarını şiddetle kınıyoruz” dedi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının kendisini derinden üzdüğünü vurgulayan Başkan Çoban, gerek Sağlık Bakanlığı’nın gerekse Adalet Bakanlığı’nın bu şiddet olaylarını önlemeye yönelik tedbirler aldığını kaydetti.
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ
HAKLARI KORUNMALI
Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Türker Bahçeli ise, duyarlılıklarından dolayı Vali Balkanlıoğlu ile Başkan Çoban’a teşekkür etti. Bahçeli, sağlık çalışanlara şiddetin Türkiye’ye has bir durum olmadığını, dünyanın her yerinde şiddetin yaşandığına dikkat çekti. Şiddetin önlenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Bahçeli, son dönemde sağlıkta reform niteliğinde ciddi adımlar atıldığını, ancak sağlık çalışanlarının haklarının da korunması gerektiğine dikkat çekti. Ziyarette, Dr. Türker Bahçeli ile birlikte, Yönetim Kurul Üyeleri; Berna Bozca, Zübeyde Özkaya ve Sabri Uysal hazır bulundu. (Kocatepe)