Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıfır atıkla israfın önüne geçiliyor

Sıfır Atık Projesi kapsamında
Sıfır atıkla israfın önüne geçiliyor

Sıfır Atık Projesi kapsamında Afyonkarahisar Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Çevre Mühendisi Birol İnan bir sunum gerçekleştirdi.
“EKONOMİ VE ENERJİ TASARRUFUNA DESTEK VERİYOR”
Sıfır Atığı tanımlayan İnan, “Türkiye, nüfus ve ekonomik olarak hızla gelişen ve büyüyen bir ülke ve bu büyüme akabinde atık miktarındaki artışları getirmekte” dedi. Sıfır Atık Projesinin kapsamını anlatan İnan, “Sıfır atık israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerini gözden geçirerek atık oluşumunu engellenmesini, atık oluşması durumunda da önce geri kazanımını en son çare olarak da bertarafını kapsamaktadır” diye konuştu.
Sıfır Atık Projesinin avantajları hakkında katılımcılara bilgiler veren İnan, “İsrafın önüne geçilmekte, ekonomi ve enerji tasarrufuna destek vermekte,  yeni hammadde kullanımını azaltmakta, temiz üretim, çevrenin korunması, ülkemizin ulusal ve uluslararası alandaki prestijinin arttırılması, kaynaklarında verimli ve aktif olarak kullanılmasını kapsamakta” ifadelerini kullandı.
“EN ÇOK OLUŞAN ATIKLAR  EVSEL VE AMBALAJ ATIKLARI”
Atık ve atık türleri hakkında bilgiler veren İnan, şunları söyledi:
“Atık nedir diye baktığımızda ise ihtiyaçlarımızı karşılamak üzere kullandığımız maddelerin, o an için kullanılmayan veya kullanıldıktan sonra atılan kısmıdır. En çok oluşacak atıklar ise evsel, ambalaj, tehlikeli ve tehlikesiz, atık yağlar, bitkisel atık yağlar, tıbbi atıklar, atık lastikler, elektronik atıklar, atık piller, flüoresanlar olarak sınıflandırdık. Atık yönetimi ise atığın oluşumunun önlenmesi, kaynağında azaltılması, yeniden kullanılması, özelliğine ve türüne göre ayrılması, biriktirilmesi, toplanması, geçici depolanması, taşınması, ara depolanması, geri dönüşümü, enerji geri kazanımı dâhil geri kazanılması, bertarafı, bertaraf işlemleri sonrası izlenmesi, kontrolü ve denetimi faaliyetlerini kapsamaktadır.”
Konferans soru-cevap ile sona erdi.

 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK  BAKANLIĞI BİNASI “SIFIR ATIK” UYGULAMASINA GEÇTİ

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının “Sıfır Atık” prensibini hedef alarak 2017 yılı Haziran ayında çalışmalara başladığını söyleyen İnan, “Bakanlığımız, kendi ana hizmet binasında aşamalı olarak uygulamaya geçmiştir. Sıfır Atık projesi ilk önce kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamakta, daha sonra belediyeler, sağlık kurumları, eğitim kurumları, askeri birlikler, terminaller, alışveriş merkezleri, eğlence ve dinlenme tesisleri, büyük iş yerleri ve en son olarak da konutları içermekte” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti