Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sıfırı tüketenler Valiler Kararnamesi’nden siyasi çıkar çabaladı”

“Sıfırı tüketenler Valiler Kararnamesi’nden siyasi çıkar çabaladı”

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın gündeminde muhalefetin izlediği politikalar vardı. Uluçay, “Belirli dönemlerde çıkarılan Valiler kararnamesinin sanki olağan dışıymış gibi bir izlenim verilmeye çalışılması, maalesef sıfırı tüketmiş, toplumda karşılığı kalmayanların bir kararnameden bile siyasi çıkar elde etme çabasına dönüştü” dedi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Yakup Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, hazır bulundu.
“HEP BİRLİKTE VALİ ÇİÇEK’İN BIRAKTIĞI PROJELERİN DEVAMI İLE BİRLİKTE ÖNEMLİ HİZLETLER YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM ”
Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti’nin Adana’da düzenlenen Gençlik Şöleni dönüşü geçirdikleri kazada hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ifade etti. Uluçay, “Adana’da düzenlenen gençlik şöleni dönüşü geçirdikleri elim trafik kazasında yaşamlarını yitiren genç kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kederli ailelerinin ve teşkilatımızın başı sağolsun” ifadelerini kullandı. Valiler kararnamesine de değinen Başkan Uluçay şöyle konuştu: “İlimizde birlikte güzel hizmetler yaptığımız, 9 Haziran 2020 tarihinde Afyonkarahisar Valisi olarak atanan Valimiz Gökmen Çiçek’e şehrimize verdiği emeklerden ötürü teşekkür ediyor, yeni görev yerinde başarılar diliyorum. Biz kendisinden ziyadesiyle memnunduk. Ancak malumunuz belirli dönemlerde çıkarılan Valiler kararnamesinin sanki olağan dışıymış gibi bir izlenim verilmeye çalışılması, maalesef sıfırı tüketmiş olup, toplumda karşılığı kalmayanların bir kararnameden bile siyasi çıkar elde etme çabasına dönüştürmüştür. Böyle bir durum kesinlikle olmamak ile birlikte Gökmen Valimizin yeni görev yeri statü bakımından büyükşehir olması dolayısıyla bir üst makam olarak değerlendirilebilir. Öte yandan Valimiz Gökmen Çiçek’in atanması ile birlikte ilimize Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevinden Cumhurbaşkanı kararnamesi ile ilimize Vali olarak atanan değerli hemşerimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’a da görevinde muvaffakiyetler diliyorum. İnşallah hep birlikte şehrimizde Gökmen Çiçek Valimizin bıraktığı projelerin devamı ile birlikte önemli hizmetler yapacağımıza inancımız tamdır. Çalışkan, başarılı ve mütevazı bir kişiliğe sahip olan Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’nı tebrik ediyor, Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.
“KARACAAHMET SEL FELAKETİ
İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”
İhsaniye İlçesi’nde meydana gelen sel felaketinin yaralarının sarılması için çalışma başlattıklarını belirten Uluçay, “Felaketten etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ve İl Genel Meclis Başkanımız Burhanettin Çoban ile birlikte ziyaret ederek tüm kurumlarımız ile Akörenve Karacaahmet de zarar gören vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için kurum yetkililerimizle çalışma başlattık.” diye konuştu.
“7 İLÇEMİZ KALKINMADA
ÖNCELİKLE OLACAK”
Afyonkarahisar’dan kalkınmaya öncelikli 7 ilçenin belirlendiğini kaydeden Uluçay, “Afyonkarahisar’daki Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’in girişimleri ve destekleriyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile 7 ilçemiz Kalkınmaya Öncelikli İl ve İlçeler arasına alınmıştır. Afyonkarahisar’ımızı ve ilçelerimizi kalkındırmak adına yapılan desteklerden Bayat, Çobanlar, Evciler, Hocalar, İhsaniye, Kızılören ve Sinanpaşa ilçemiz teşvik sistemine dâhil edilmiştir. Afyonkarahisar’ımızın topyekûn kalkınmasını sağlayacak bu destek modeli ile yapılacak yatırımlar, toplam yatırım tutarının yüzde 50’si oranında vergilerini yüzde 90 indirimli ödeyecek. SGK İşveren Hissesi desteklerinden 10 yıl boyunca yararlanma hakkı verilecek. Yatırımın finansmanında 7 puanlık faiz indiriminden yararlanma imkânı sunulacak. Yüz kişiye istihdam yaratacak bir yatırıma 10 yılsonunda minimum 13 milyon TL devlet desteği sağlanacaktır. Bu karar ile adından da anlaşılacağı üzere yatırımların ilçelerimize kazandırılması yönünde daha avantajlı bir konuma kavuşmuş olduk. Bundan sonraki süreçte ilçelerimizde istihdamın sağlanması adına işverenleri ilçemize çekmek için sanayi bölgemizin ilanı yolunda çaba göstereceğiz. İlçelerimizin gelişmesi adına çok önemli olan bu müjde için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Milletvekillerimiz ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarız.” şeklinde konuştu.
“BELEDİYE HİZMETLERİ
ŞEHRİMİZE ÇAĞ ATLATTI”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin yatırım ve çalışmalarını değerlendiren Uluçay şunları söyledi: “Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yapmış olduğu hizmetlerle şehrimiz sosyal ve kültürel alanda adeta çağ atlamıştır. Uluslararası festivallerimiz olan TEKNOFEST, Gastrofest, Motofest, Kitapfest ve geçtiğimiz günlerde yapılan Klasik Müzik Festivali ile birlikte Orman İşletme Müdürlüğünden tahsisini aldığı 500 bin metrekarelik Saraydüzü Kamp alanı bölgeyi adeta kros ve kondisyon kamp merkezi haline dönüştürecektir. Spor Kompleksimize kamp yapmaya gelen sporcularımızın ilk tercihi olacak olan kamp alanı şehrimizi her yönüyle tercih edilen iller arasında ilk sıralara girmesini sağlayacaktır. Bu konuda Ankara’da şehrimize kazanımlar sağlamak adına çalışan ve adeta gece gündüz iğneyle kuyu kazan milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanımıza Sayın Mehmet Kasapoğlu’na teşekkür ediyorum. Şehrimiz için gecesini gündüzüne katan, evinde geçirdiği vakit 6 saati geçmeyen ve sürekli sahadaki çalışmaları takip eden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e şükranlarımızı sunuyoruz.”
“CHP’Lİ BELEDİYELER RÜŞVET OPERASYONUYLA GÜNDEMDE”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin Ramazan ayı faaliyetlerine değinen Uluçay şöyle konuştu: “Ramazan ayı boyunca günlük 10 bin, toplamda 300 bine yakın kişiye iftar yemeği verdi. Geleneksel zimem defteri uygulamasıyla Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerinin borçları ödendi. On bin ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıldı. Bin ihtiyaç sahibi çocuğumuza giyim çeki verildi. Bin yaşlı ve bakıma muhtaç ailemize her akşam iftar yemeği verildi. 30 gün boyunca yüzün üzerinde etkinlik ile eski ramazanların tadı Afyonkarahisar’da yaşandı. Toplamda 150-200.000 arası vatandaşımız etkinliklere katılım sağladı. Sayıca 50’nin üzerinde mahallemizde iftar sofraları kurarak halkımıza iftar yaptık. CHP’li belediyeler son günlerde rüşvet operasyonları ile gündeme gelirken Afyonkarahisar Belediyemiz ise Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve ekibi ile vatandaşlarımızı memnun eden uygulamalara imza atmıştır.”
“ALTILI MASA TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ÇIKARINI KOLLUYOR”
NATO’ya veto konusunun dünya gündeminde olmasına rağmen “Altılı masa”nın bu durumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yarayacağı için sustuğunu ifade eden Uluçay, “Terör destekçisi İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine hayır diyen Türkiye, dünya liderlerinin gündemindedir. CHP’nin başını çektiği 6’lı masa ‘Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yarar korkusuyla adeta dilini yuttuğunu, sessizliğe gömüldüğünü ve bu ülkelerin terör ve teröristlere desteğine göz yumarak yine sınıfta kaldığını kaydetti. Uluçay, “Bu 6’lı masanın sustuğu, görmezden geldiği ve susmak zorunda kaldığı konu; PKK terör örgütünün cephaneliğinde askerimizi şehit eden silahları çıkan İsveç ve PKK ile FETÖ’cü teröristleri iade etmeyen Finlandiya’nın NATO üyeliğidir. Altılı masanın göz yumduğu konu FETÖ ve PKK terör örgütlerinin çıkarına değil de nedir? Biri de çıkıp ‘Bu bir milli mesele, bunun siyaseti olmaz’ diyerek Türk Devletine destek vermiyor. Çünkü İsveç ve Finlandiya’nın velinimeti olan ülkelere göbekten bağlılar. Çünkü terör örgütünün siyasi kanadı HDP ile ittifaktalar. Çünkü Tayyip Erdoğan’ı ve Devlet Bahçeli’yi devirmeyi vatana, millete sadakat duygusundan önüne geçirmişlerdir. Çünkü terörist Demirtaş’ı, Kavala’yı cezaevinden çıkarmak için iktidar olmayı bekliyorlar. Yani HDP’nin oyunu almak için şimdi susarak HDP’ye yani yurt dışındaki kaçak teröristlere destek veriyorlar. Hadi biri çıksın TBMM kürsüsünden ‘Ey İsveç, Ey Finlandiya barındırdığın teröristleri Türkiye’ye iade et’ desin bakalım. Ne acı soru değil mi? Bunu ‘Atatürk’ün partisiyiz’ diyen CHP’ye, bunu ‘Milliyetçiyiz’ diyen İP’e soruyoruz. Acı ama gerçek bu. Aziz milletimiz, sırf bu yüzden ruhlarını batıya teslim etmişlere 72 yıldır iktidar yüzü göstermiyor. Bundan sonra da göstermeyecektir.” dedi.
“ERDOĞAN ABDÜLHAMİD’İN TEMSİLCİSİ İSE AKŞENER KARASO’NUN TEMSİLCİSİ Mİ?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Abdülhamid Han-ı hedef alan sözlerini eleştiren Uluçay, “Bugünün Abdülhamid Han’ı, Recep Tayyip Erdoğan’dır diyenlere bir de bir kelamımız olacak. Bu hakikati zillet ittifakının bir üyesinin ağzından duymak anlamlıydı. Ama milletin asıl merak ettiği soru; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Abdulhamit Han’ı temsil ediyorsa, Meral Akşener de Osmanlı’yı yıkan ve bizi bu sınırlara mahkum eden Ermeni Aram Efendi, Yahudi Emanuel Karaso, Arnavut Esat Toptani ve Gürcü Arif Hikmet Paşa’yı mı temsil ediyor? Bunu da açık açık itiraf ederse, kendilerine; millete yönelik sıradaki projelerinin o dönem Osmanlıyı parçalamak olduğu gibi bu dönem de Türkiye’yi parçalamak mı olduğunu sormaktan çekinmeyecek ve buna asla fırsat vermeyeceğimizi belirtmek isteriz.” diye konuştu.
“CHP TERÖRİSTLERİN
AMAÇLARINA HİZMETE HAZIR
OLDUĞUNU DUYURDU”
Hüseyin Ceylan Uluçay, CHP’nin İstanbul mitingini değerlendirdi. Uluçay, “Karşımızda ibretlik bir muhalefet var. Atatürk’ün kurduğu parti olan CHP İstanbul’da miting yapıyor. Ama Atatürk posteri yok. Kürsüye çıkan bir grup ‘Her yer direniş her yer Kandil’ sloganı atıp alkışlanıyor. Kılıçdaroğlu’nun CHP’si destek beklediği batı ve PKK’lı arkadaşlarına Maltepe’den 2 net mesaj verdi.Birincis Atatürk’süz miting yaptı. İkincisi ‘Her yer Kandil her yer direniş’ sloganları atıldı. Böylece vatanı koruyan Mehmetçiğe değil teröristlerin amaçlarına hizmete hazır olduğunu duyurdu. Keşke CHP her hafta miting yapsa da bizim anlatamadıklarımızı milletimiz canlı canlı görse.” şeklinde konuştu.
“HERHALDE TELEFERİK
GENEL SEÇİMLER ÖNCESİ
İŞLETMEYE AÇILIR”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın düzenlediği basın toplantısında gündemde yer alan Belediye hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Belediye yönetimi olarak Teleferik projesi ihalesinin geçtiğimiz Ramazan ayında yapıldığını belirten Zeybek, “16 Mayıs 2022 Pazartesi günüde Ankara’da Noter’de resmi sözleşmemizi imzaladık. İki Türk birde İsviçre’li olmak üzere üç ortaklı iş insanı bir firma ihaleyi kazandı. Bunların Türkiye’de iki ya da üç bölgede teleferik işletmeleri var. Aynı zamanda Fethiye’de Babadağı’nın orada yamaç paraşütü işletmeleride var, tecrübeli bir firma. Biz hem kira alacağız hemde başlangıç noktasındaki işletmelerin yıllık kazançlarından yüzde 3,5 Belediyemize gelir elde edeceğiz. Mayıs ayı sonu gibi yer teslimini gerçekleştireceğiz. Yer teslimini yaptıktan sonra hemen imalata başlayacaklar. Herhalde genel seçimlerden önce işletmeye açılır diye düşünüyoruz.”
“7 GÜN AÇIK PAZAR YERİ 85 ARAÇLIK OTOPARK YAPACAĞIZ”
Mehmet Zeybek, Yoncaaltı Camii yanında yıkımı yapılan dükkânları yerine yapılacak altı otopark üstü pazar yeri olarak planlanan çalışmanın bu yıl tamamlamak niyetinde oldukların ifade etti. Bu alanda haftanın 7 günü açık kalacak 32 adet dükkânın hizmet vereceği yerleşik bir Pazar yeri yapacaklarını belirten Zeybek, “Burada bulunan otoparkıda yıktıktan sonra asansörlü yaklaşık 85 araç kapasiteli bir otopark yapacağız. Oradaki tarihi dokuya uygun bir çevre düzenlemesi yapılacak. Bilindiği üzere orada Sahipler Sultan Yatırı vardır.” dedi.
“CİRİT KAYALIĞINDA İHALE
SÜRECİNİ BEKLİYORUZ”
Cirit Kayalığı’nda yapımı planlanan Millet Bahçesi çalışması hakkında bilgi veren Zeybek, “Resmi ihalelere giren müteahhitlere hükümet bir avantaj sundu. Bu ihalelere girenler isterlerse ihaleleri iptal ettirebiliyorlar. Oradaki arkadaşlarımızda ihaleyi iptal yönüne gittiler. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla da konuyu bizzat görüştüm. Bakan Yardımcımız Sayın Fatma Varank ilimize geldiğinde kendisine durumu izah ettim. Bir an önce tasfiyesini gerçekleştirip ihalesine çıkın denildi. İhale sürecini bekliyoruz.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi