Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sigara, ciddi sağlık sorunlarına yol açar

ParkHayat Hastanesi Tıbbi Hizmetler
Sigara, ciddi sağlık sorunlarına yol açar

ParkHayat Hastanesi Tıbbi Hizmetler Direktörü Alev Türe ile Göğüs Hastalıkları Uzmanı Meltem Gürsoy, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerine sigaranın zararlarını anlattı.
Toplantıda sigaranın zararlarıyla ilgili bir sunum yapan ParkHayat Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Gürsoy, sigara bağımlılığının otoriteler tarafından artık tüm dünyada tiryakilik ya da alışkanlıktan öte ayrı bir hastalık olarak tanımlandığını belirtti.
Sigara bağımlılığının özellikle ülkemizde çok erken yaşlarda başladığını söyleyen Dr. Meltem Gürsoy, Amerika ve Avrupa’da son yıllarda sigara tüketiminin ciddi oranlarda azalmasının aksine ülkemizde tüketim oranlarının günden güne arttığını belirtti.
Toplumda arkadaş çevresinde kabul görme, özgüven kazanma, kendini kanıtlama gibi nedenlerin çocuk ve gençlerin sigaraya başlamasının en önemli sebepleri arasında olduğunun altını çizen Dr. Meltem Gürsoy, erken yaşlarda başlanan sigaranın ileriki dönemlerde çok ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını ifade etti.
Başta tüm kanser türleri olmak üzere akciğer ve kalp rahatsızlıklarının başlıca sebebinin sigara olduğunu belirten Dr. Meltem Gürsoy, sigaranın ileriki dönemlerde bırakılsa bile bu tür rahatsızlıkların ortaya çıkmasında en önemli faktör olduğunu sözlerine ekledi.
Sigara içilmese bile, sigara içilen ortamlarda bulunmanın da bir çok hastalığın önemli nedenleri arasında gösterildiğini belirten Dr. Meltem Gürsoy, özellikle küçük yaştaki çocukların bulunduğu ortamlarda sigara dumanının onlara çok ciddi zararlar verdiğini, çocukların yanı sıra sigara içmeyen yetişkin bireylerin bile pasif içicilik yoluyla sigara içenler kadar ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceklerinin altını çizdi.
Toplantıda söz alan ParkHayat Hastaneleri Tıbbi Hizmetler Direktörü Dr. Alev Türe, sigara bağımlılarının artık tüm dünyada ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü, her toplulukta sigara içen insanların ister istemez ayrıştırıldığını dile getirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)