Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sigara kurbanı olmamak için çaba gerekiyor

Sigara kurbanı olmamak için çaba gerekiyor
Sigara kurbanı olmamak için çaba gerekiyor

TÜSAD Tütün Kontrol Çalışma Grubu üyesi ve Özel Park Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Sigara Bırakma Polikliniği Uzman Dr. Hafize Çobanoğlu Güngör 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü ile ilgili bir açıklama yaptı. Dr. Güngör, çocukların sigara kurbanı olmamaları için çaba sarf edilmesi gerektiğine değindi

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hafize Çobanoğlu, 31 Mayıs’ların Dünya Sağlık Örgütü tarafından sigaranın ve diğer tütün ürünlerinin içimindeki zararlara dikkat çekmek amacıyla her yıl “Sigarasız Dünya Günü” olarak kutlandığını belirtti. Dr. Çobanoğlu; “Her yıl farklı bir temanın öne çıkarıldığı Sigarasız Dünya Günü etkinliklerinde bu yılki ana tema ‘Sağlık politikalarının tütün endüstrisini çıkarlarından korunması’ olarak belirlenmiştir. Sigara her yıl dünyada yaklaşık 6 milyon insanın beklenenden önce ölümüne yol açmaktadır. Bu ölümlerin yaklaşık 600 bini ise pasif sigara içimine bağlı olmaktadır. Eğer bu konuda yeterli önlemler alınmazsa 2030 yılında sigaranın 8 milyon insanı öldüreceği ve bu ölümlerin yüzde 80’inin düşük ve orta gelirli ülkelerde olacağı tahmin edilmektedir. Sigara endüstrisinin ana hedefinin 11-13 yaş grubu çocuklar olduğu ve ülkemizde de sigaraya başlama yaşının gittikçe bu yaş grubuna kaydığı bilinmektedir. Eğer çocuklarımızın sigaraya başlamasını ve pasif sigaraya maruziyetini engelleyemezsek, 20-30 yıl sonra onlar sigaranın kurbanları olacaklardır.” diye konuştu.
TÜSAD Tütün Kontrol Çalışma Grubu Üyesi ve Özel Park Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Sigara Bırakma Polikliniği Uzman Dr. Hafize Çobanoğlu Güngör, bugün HTV’de Enine Boyuna Sağlık programına katılacak. (Kocatepe)