Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıgındık ve Küçüktütüncü’den bir zirve daha

19 Eylül Gaziler Günü
Sıgındık ve Küçüktütüncü’den bir zirve daha

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Konya Ereğli İlçesi’nde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanlığı ve Ereğli Dağcılık Kulübü’nün (ERDAK) ortaklaşa düzenlediği “3. Aydos Gaziler Zirve Tırmanışı” gerçekleştirildi.
Aralarında, 5 Kıbrıs ve Güneydoğu Gazisi’nin de bulunduğu, ülkenin dört bir tarafından gelen 93 Dağcı, Bolkar Dağları’nın 3 bin 430 metrelik ikinci en yüksek zirvesi Aydos’a tırmandı.
Tırmanış öncesi Halkapınar İlçesi, Kayasaray Köyün’deki Almauşağı mevkisinde kamp kuran dağcılar, sabah 4.00’te dolunay ışığında tırmanışa başladı. Yaklaşık 6 saatte oldukça dik ve zorlu bir rotada  tırmanarak  9.50 de zirveye ulaşıldı.
Zirvede başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehitlerimiz ve vefat eden Gazilerimiz anısına saygı duruşu yapılırken hep birlikte coşkuyla İstiklal Marşı söylendi. Bolkarlar’ın eşsiz manzarasını da hayranlıkla seyreden Dağcılar bir süre dinlenerek bolca hatıra fotoğrafı çektirerek Aydos Dağı zirvesinin tadını çıkardı.
Fotoğraf çekimlerinin ve zirve defterinin yazılmasından sonra saat 11.00’de inişe geçildi. Saat 14.30’da sağlıklı bir şekilde kamp alanına ulaşan dağcılar çadırlarını topladı. Ereğli’ye dönen Dağcılar gelecek yıl tekrar buluşmak üzere vedalaşarak memleketlerine dönüş hazırlıklarına başladı. (Kocatepe Haber Merkezi)