Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sığır yetiştiricilerinden örnek tesis – Kocatepe Gazetesi

Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri
Sığır yetiştiricilerinden örnek tesis

Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel, birlik tarafından kurulan Afbir Şirketi tarafından TKDK tarafından desteklenen Çukur Köyü’nde ki süt işletmeciliği projesi hakkında Gazeteniz Kocatepe’ye bilgi verdi.
DÜVE İHTİYACIDA KARŞILANACAK
Birlik Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel, Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği’nce kurulan Afyon Birlik Şirketini (Afbir) IPARD desteğinden yararlanmak için kurduklarını söyledi. Göbel, şirketi kurduktan sonra hazırlanan projenin IPARD tarafından kabul edildiğini belirterek; “Biz bu proje ile 50 Baş Süt Sağım İşletmesi kurduk. 50 Başlık hayvanlardan aldığımız buzağılardan düveleri ihtiyacımız olursa Birliğin damızlığına kullanacağız. İhtiyacımız olmazsa düveleri yetiştirip gebe düve olarak üyelerimizden arzu edenlere satış yapacağız. Bu tesisi kurmakta ki amacımız; Bu işletmelerde ki yenilikleri hayata geçirebilmektir” dedi.


HAYVAN DAĞITIMI 15 EKİM’DE
Proje onayı alındıktan sonra Çukur Köyü’nde tesisin yaklaşık 6 ay önce kurulduğunu ifade eden İbrahim Göbel, şu anda tesiste 35 hayvan bulunduğunu söyledi. Hayvanların kan testleri çıktıktan sonra herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması halinde 15 Ekim tarihi itibariyle üreticilere hayvan dağıtımı yapacaklarını aktaran Göbel; “Hayvan dağıtımı kulak küpeleri üzerinden kura çekimi şeklinde gerçekleşiyor. 20 bin 300 metrekare alan üzerine tesisimizi yaptık. Bu tesisi yapmamızın amacı, yeni tesis yapacak olan, tesisini tadilattan geçirecek olan üyelerimizin gelip görmeleridir. Tesisimiz iyi bir örnektir. Tesisimizde 2×5 sağım sistemimiz var. Bu sistem hayvanların ne kadar süt verdiklerini direk sisteme işliyor. Hayvanların her türlü ihtiyacını anlayan ve bu noktada yönlendiren makinelerimiz var. Günün şartlarına uyarak arkadaşlarımızın çalışmasıyla en son sistem, modern bir tesis oluşturduk. Önemli olan sürdürülebilirlik” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi