Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Şikayeti olan yok – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 15 Mart 2010 Pazartesi 02:00:00
  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hafta sonunu ilimizde geçirdi. Programının detaylarını haberlerden öğreneceksiniz. Bakan’ın Afyon gezisinde bizim dikkatimizi çeken bir tek konu oldu. Afyonkarahisarlılar’ın ekonomi politikalarından ve Maliye uygulamalarından memnuniyeti…
Afyonkarahisar gezisi boyunca Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e tepki gösteren tek bir kişi bile çıkmamış.
Halbuki günlük sohbetlerin büyük bir bölümünü ekonomideki kötü gidiş, piyasada para olmayışı, vergi yüklerinin ağırlığı vs. konular oluşturuyordu. Her gün bu sohbetleri dinlediğimizden biz de hemşehrileri-mizin ekonomik durumdan memnun olmadıklarını sanıyorduk. Tamamen yanılmışız.
Afyon’un “Çarşı”sında ekonomik durumdan memnun olmayan tek bir kişi çıkmamış. Bakan her girdiği dükkanda, her geçtiği sokakta dualarla ve başarı dilekleri ile karşılanmış. Ziyaret edilen her esnaf, “Allah sizden razı olsun. Sayenizde durumumuz çok iyi. Başarılarınızın devamını diliyoruz” demişler. Esnaf odalarının kongrelerinde oda başkanları esnaflara “Siyasiler gelince bir şey demiyorsunuz, gelip bize ağlıyorsunuz. Sonra da biz siyasilere gidince bizi yalancılıkla itham ediyorlar” demişti de inanmamıştık. Durum gerçekten böyle imiş. Bundan sonra Oda Başkanları Nasrettin Hoca’nın fil hikayesindeki gibi davranmalı. Başkanlar siyasilere gittiklerinde “Bize gönderdiğiniz fillerden çok memnunuz, birkaç tane daha istiyoruz” deseler yeridir…
ESOB’da kongreye doğru
Esnaf Odaları Birliği’nde Kongre heyecanı devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Ömer Termal’de bir araya gelen Afyonkarahisar Merkez’in Oda Başkanları durum değerlendirmesinde bulundular. ESOB Başkanlığı için 4 ismin adaylığı gündemde. Yılların tecrübeli Başkanı A. İbrahim Kavas, ESOB’un yıllardır genel sekreterliğini yürüten A. Kadir Konak, Bakkallar Odası’nın sevilen Başkanı Cengiz Üstün ve Elektrik-Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Karagöz…
Son toplantıya Merkez’deki 11 oda Başkanı’ndan 10’u katıldı. Adaylığı söz konusu olan Karagöz’ün haricindeki Oda Başkanları “Merkez’de 4 olan aday sayısını azaltma” konusunu tartıştılar. Adayların listelerinin birleştirilmesi, seçimlerin dostane bir ortamda geçmesi gibi konular müzakere edildi. İlçelerdeki desteğine güvenen ve merkezdeki oda başkanlarının büyük bir bölümünün desteğini aldığı belirtilen Cengiz Üstün’ün adaylıktan çekilmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Daha önceki kongrelerde aday olup, diğer listelerle ittifak yapan Karagöz’ün yine aynı yola başvurması muhtemel. Kavas ve Konak’ın ise henüz stratejilerini belirlemedikleri, onların tutumunun de netleşmesi sonrasında adayların kesinleşeceği belirtiliyor.
PTT önündeki taciz
Yazımızın bundan sonraki bölümü bir okuyucu mesajına ait. Okurumuzun tepkisini aynen aktarı-yoruz: “Son dönemlerde Merkez Postanesi önünden geçmek, Sırat Köprüsü’nden geçmek kadar zor bir hal aldı.
Gün geçmiyor ki bir sivil toplum örgütünün basın açıklaması olmasın. Elinde megafonla bas bas bağıran bir adam… Onun etrafında yırtınırcasına slogan atan grup… Kaldırımda yürüyemeyip caddeye inmek zorunda kalan vatandaşların kulaklarını patlatmak için sanki birbirleriyle yarışıyorlar.
Basın açıklaması olmayan zamanlarda ise ellerinde anket kağıtları bulunan ve “Bir dakikanızı alabilir miyim?” diye önünüzü kesen tuhaf kılıklı, acaip saçlı, sakallı gençler… Bir köşedekinden kurtulsanız öbür köşedekine yakalanmamanız olanaksız.
Bunun gibi Postane önüne tezgâh açan çeşitli şirketlerin elemanları… Önünüzü kesip “Efendim falanca hatta abone misiniz? Hattınızı ücretsiz değiştiri-yoruz. Üstelik şu kadar da kontör veriyoruz” diyenleri mi ararsınız, “Falanca bankadan kredi kartınız var mı? Hemen size bir kart verelim, kefil, evrak istemi-yoruz, üstelik şu kadar da bonus veriyoruz.” diyenleri mi?
Ya da, gaziler ve özürlüler gibi toplumun en hassas olduğu gruplar adına çalıştıklarını öne sürerek bunların yararına gazete ve dergi satan, elde ettikleri kazancın nereye gittiği belli olmayan kızlı-erkekli gençleri mi?
Bunların yüzünden PTT önündeki kaldırımda yürümek ızdırap haline geldi. İnsanlar resmen taciz ediliyor ve hiçbir yetkili de bu duruma müdahale etmiyor.
Kendi adıma, mümkün olduğunca buradan geçmekten kaçınıyorum. Yetkililer bu konuya el atmayı düşünüyorlar mı acaba?”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti