Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıkıntı okul yapılacak arsa üretmek

Bu haberin fotoğrafı yok
Sıkıntı okul yapılacak arsa üretmek

İGM’de ayrılan ödeneğin eğitime verilen önemi gösterdiğine temas eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, ihtiyaç duyulan okulların yapımı için arsa üretme sıkıntısı yaşandığını, müdürlüğün araç sıkıntısı olduğunu açıkladı

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Genel Meclisi üyelerine genel konuları özetleyen bir sunum yaptı. Yalçın, 2013 yılı yatırım programında Milli Eğitim Müdürlüğü adına ayrılan ödenek nedeniyle teşekkür etti. İGM üyelerinin eğitim ve öğretime çok önem verdiklerini kaydeden Metin Yalçın, gerçek anlamda eğitime takdire şayan düzeyde bir ödenek aktarımı yapıldığını vurguladı.
LİSEYE KAYIT ORANI YÜZDE 98
6287 Sayılı kanunla bu yıl okulların yeniden yapılandırıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, yaklaşık olarak 6 aydır bu yapılandırma çalışması üzerinde durduklarını söyledi. Genel bilgiler anlamında daha önce il genelinde 694 kurum varken bu sayısının şu anda 927’ye çıktığını kaydeden Yalçın; “Kurum sayısındaki artış yeni yapılandırmadan kaynaklanıyor. Okullarımız; ilkokul, ortaokul şeklinde ayrıldığı için biraz daha artmış oldu. Ayrıca zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması nedeniyle 137 bin olan öğrenci sayımız 140 bin 600’e ulaştı. Daha önce liselere gidiş okullaşma oranımız yüzde 65’de hatta yüzde 63 iken şu anda ilköğretimi bitirip 8’nci sınıfı tamamlayan öğrencilerimizin yüzde 98’i liseye kaydolmuş durumdalar. Yüzde ikilik bir kısım var. Onların da neden kayıt olmadıklarını araştırıp gerekli incelemeleri yapıyoruz.” dedi.
HEDEF NORMALE DÖNÜŞ
İkili okullar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, il genelinde 2012’de 110 civarında ikili öğretim yapan okulun bulunduğunu kaydetti. Bu yıl 6287 sayılı kanuna istinaden yeni bir yapılanmaya gidildiğini dile getiren Yalçın; “Okullarımız ilkokul ve ortaokul şeklinde ayrışmasına rağmen şu anda 148 civarında ikili öğretim yapan okulumuz var. Liselerde dahil olmak üzere. Aslında ben bunu bir başarı olarak arz etmek istiyorum şu yönü ile. Biz bunları mümkün olduğunca ayırarak bahçeleri bölerek veya yeniden meclisin verdiği desteklerle yeniden bu okullarımızı yapılandırarak normal öğretim şeklinde dönüştürdük. 148 tanesi ilkokul, 8’i lise olmak üzere il genelinde toplamda 156 tane okulumuz ikili öğretim var. Bu konuda bakanlığımız bir strateji belirledi. Bir kaç yıl içerisinde ikili öğretimden normal öğretime dönme hedefi var. Yani bir kaç yıl içerisinde ikili öğretimden normal öğretime dönmek durumundayız” diye konuştu.
ARSASIZLIK SIKINTISI VAR
En sıkıntılı yerin merkez ilçe olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, il genelinde yaptıkları çalışmada normal öğretime geçişte hangi okulda, mahallede, hangi tür, kaç derslikli veya kaç tane okula ihtiyaç duyulduğu tesbitinin yapıldığını anlattı. Gerek İGM’nin ayırdığı ödenek gerekse genel bütçeden bakanlığın ayırmış olduğu ödenekle hedeflerinin normal öğretime geçmek olarak açıklayan Yalçın; “Burada en büyük sıkıntımız eskiden ödenekti. Bugün itibariyle bunu aşmış durumdayız. Ancak şimdiki sıkıntımı yer sorunumuz var. Arsa üretmekte zorlanıyoruz. Özellikle merkez ilçede ihtiyaç olan yerlerde ihtiyaç olan mahallelerde arsa bulamıyoruz. Belki kamulaştırmaya mecburen ağırlık vermek durumundayız. Çünkü bir mahallede okul ihtiyacı var, paramızda var. Fakat okul yapacak yerimiz yok. Ya kamulaştırma yönüne gideceğiz ya da farklı bir metot üzerinde çalışacağız. Farklı metot dediğimiz hususta malum olduğu üzere zaman zaman basına yansıyan, ancak net çözüme ulaştıramadığımız bir durum var” şeklinde konuştu.
LİSE KAMPÜSÜ ZORUNLU
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar Belediyesi’nce gerekli imar değişikliğinin yapıldığı Şahitler Kayası’nda liselerin kampüsü oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Yalçın, bu kampüsün 9 bin öğrenciyi kapsayacağını belirten Metin Yalçın, arsa sorununu bu ayın sonuna kadar gidermek zorunda olduklarını, Mart’ta bakanlığın kamu özel ortaklığı ile tüm ülkede ihaleye çıkacağını söyledi. Sözkonusu kampüsü Afyonkarahisar’da gerçekleştirmek zorunda olduklarını belirten Yalçın; “Afyon il merkezindeki derslik sıkıntısını ancak bu şekilde aşabileceğiz. Ortak sosyal alanlar olmak üzere her türlü yüzme havuzuna varıncaya kadar her türlü mükemmel bir kampüs yapılması düşünülüyor. Merkezdeki orta öğretim kurumlarını oraya aldığımızda çıkan orta öğretim kurumlarını ilkokula dönüştürdüğümüzde derslik sıkıntısını aşabileceğiz. Okul yapacak yer bulmakta zorlanıyoruz. Birde müdürlük olarak araç sıkıntımız var.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti