Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sinanpaşa OSB’de önemli teşvik avantajları olacak

ATSO Başkanı Serteser, Sinanpaşa

ATSO Başkanı Serteser, Sinanpaşa ilçesinde kurulacak olan Afyonkarahisar 2. OSB’nin “yeşil OSB” olacağını belirterek, “Bu OSB’miz Ankara’nın batısında kalıp 4. Bölge teşvik şartlarına uyabilen avantajlara sahip olacak” dedi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar’da 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin en kısa sürede faaliyete geçmesi için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Kamulaştırma görüşmelerimiz sürüyor” dedi.
Sinanpaşa ilçesi sınırları içerisinde faaliyete geçecek olan 2. OSB için belirlenen arazinin çevresindeki vatandaşlarla kamulaştırmaya yönelik görüşmeye başladıklarını anlatan ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, “Bu görüşmelerimizden hızla sonuç almaya çalışacağız. Bu arada Kütahya yolu üzerinde planlanan diğer bir OSB ile ilgili bürokratik eşlemler de devam ediyor. Biz enerjiizi ve dikkatimizi Sinanpaşa ilçemizdeki 2. OSB’ye yönlendirdik. Önceliğimiz orası. Ama kamulaştırma ile ilgili sıkıntılar yaşarsak, hemşehrilerimiz anlayışlı davranmazlarsa Kütahya yolu üzerindeki OSB alanına kanalize olabiliriz. Çünkü orası ve çevresi kamu arazisi. Kamulaştırma sorunu olmaz” dedi.
Sinanpaşa ilçesindeki 2. OSB’nin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Serteser, “Ankara’nın Kuzeyinden Güneyine çizgi çekelim. Bu bölgede 4. Kademe teşvik mevzuatına sahip olacak tek OSB burası olacak. Bu nedenle yatırımcılardan büyük ilgi göreceğimizi düşünüyoruz. Ayrıca ülkemizden bir ‘yeşil OSB’ bulunmuyor. Biz burayı ‘Yeşil OSB’ olarak planlıyoruz.Yeşil binadan sonra bu OSB’yi de Yeşil OSB yapma fikrimiz var. Hızlı bir çalışma yapacağız. Kısa zamanda yatırımcılarımızla ikinci OSB’yi kavuştururuz diye düşünüyoruz.” dedi.