Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sırada kış turizmi ve ilaç üretimi var”

Ömer Zilif Halaç Hasta

Ömer Zilif Halaç Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temel atma programında konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Afyonkarahisar sporun ve sağlığın merkezi oldu. Şimdi de kış sporlarının merkezi olacak. AFSÜ kovit ilacıyla ilgili çalışıyor. İlaç fabrikamızı kuracağız. Hedefimiz kendi ilacımızı ve kendi aşımızı yapmak” dedi

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) bünyesinde Emirdağlı hayırsever Halaç ailesinin desteğiyle yapılacak olan Ömer Zilif Halaç Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyelerinin katılımıyla atıldı.
“AFYON’DAN BAŞKA ŞEHRE HASTA GÖNDERMEK İSTEMİYORUZ”
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Zafer Sağlık Külliyesi Nükleer Tıp ve Radyasyon Onkolojisi binası karşısında düzenlenen törende ilk olarak Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş söz aldı. AFSÜ’de göreve başladığında Afyonkarahisar’da bir olaya tanık olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Rektör Okumuş, “O tarihte hasta bir çocuğumuzun helikopterle başka bir ile nakline tanık olmuştuk. Elbette bu önceki imkanlarımıza nazaran önemli bir gelişmeydi ama o zaman biz, Afyonkarahisar’da her türlü hastalığın tedavisini yapabilmemiz gerektiğini, başka illere hasta sevki olmaması gerektiğini dile getirmiştik. Tüm çalışmalarımızı bu yönde yapmaya çalışıyoruz” dedi. İnşaatına başlanan binanın sadece bir konuk evi olmayacağını bünyesinde palyatif hizmetlerin sunulduğu, askıda elbise butiğinin yer aldığı bir tesis olacağını belirten AFSÜ Rektörü Okumuş, “Hasta ile ilgili sağlık hizmeti devam ederken hastaların yakınlarının kalabilecekleri, ayrıca yoğun bakım tedavisi tamamlanmış ama ilaç kullanımı devam eden hastaların barınabileceği imkanlar sağlanacak. Böylece yoğun bakım servislerimizin yükü azalacak” dedi.
Söz konusu sağlık olduğunda insanların servetinin ya da makamının önemi kalmadığına dikkat çeken Rektör Okumuş, “Bu eser tam anlamıyla bir sadaka-i cariye. Emeği geçen, katkı sunan ve yapan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Günümüzde tüm varlığı bir çay kaşığını dahi doldurmayan virüs karşısında tüm dünyanın çaresiz kaldığını görüyoruz. Önemli olan sevmek ve paylaşmak. Sayın Bakanımızın Afyonkarahisar’dan başlattığı sevgi kıvılcımının önce ülkemizi sonra da tüm dünyayı sarmasını temenni ediyorum” dedi.
Rektör Okumuş binanın yapıldığı arazinin tahsisini yapan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’e, eski Vali Mustafa Tutulmaz’a ve AKÜ eski Rektörü Mustafa Solak’a da bu binaya katkılarından dolayı özellikle teşekkürlerini iletti.
EN KISA SÜREDE BİTİRİLMESİNİ DİLİYORUM
Türkiye’nin farklı illerinde çok sayıda yatırıma imza attıklarını belirten hayırsever iş insanı Özcan Halaç ise “Halaç ailesi olarak şu ana kadar ülkemizin çeşitli yerlerinde 9 adet hayır hasenat projesi gerçekleştirdik. İnşallah bugün temelini atacağımız yer 10. yer olacak. Bu projeye başlamak için biraz geç kaldık ama önemli olan bir an önce hizmete açabilmek. Şimdiye kadar bitirmemiz gerekiyordu. En kısa sürede hizmete açılacağına inanıyorum. Öncelikle bu işin hayata geçmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu proje bana iletildiğinde gerçekten büyük bir ihtiyaç olduğunu gördüm. En kısa sürede bitirilmesini diliyorum. Projenin Afyonkarahisar’a ve sağlık sektörüne büyük fayda sağlamasını diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
AFYONKARAHİSAR METROPOL ŞEHİRLERLE YARIŞABİLECEK BİR KENT
Daha sonra söz alan Afyonkarahisar’ın her geçen gün daha da geliştiğine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek konuşmasında şunları söyledi:
“Afyonkarahisar Valiliği görevimde bu yatırımın yapılıyor olmasından büyük mutluluk duydum. Kendilerini Türkiye’nin farklı illerindeki yatırımlarından yakından tanıdığım Halaç ailesinin yatırımı olması da ayrı bir gurur benim için. Konuşmamın başlangıcında kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Afyonkarahisar 10 yıllık sürede bambaşka bir il olmuş. Sağlıkta, turizmde, sanayide oldukça gelişen bir il. İnşallah bu atılımı devam edecek. Şehrimizin gelişmesinde emeği olan başta Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve benden önceki Valilerimize teşekkür ediyorum. Bu şehre 10 yıl önce gelmiştim. Vali olarak geldiğimde Afyonkarahisar’ın gelişime çok şaşırdım. Metropol şehirlerle yarışır bir kent olmuş. Bu başarının nedenine baktığımda insan kaynağı olduğunu, vatansever insanların desteğinin fazla olduğunu gözlemledim. İşte o vatansever ailelerden birisi de Halaç ailesi. Emirdağ’da da yatırımı olan Halaç ailemize bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlarının devam etmesini diliyorum. Şehrimizin gelişmesi için el ele koşmaya devam edeceğiz”
EL ELE VEREREK BU ŞEHRİ
DAHA DA KALKINDIRACAĞIZ
Programda son olarak Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu söz aldı. Halaç ailesine gönülden teşekkür ederek sözlerine başlayan Eroğlu, “Hem bakım hem rehabilitasyon merkezi olacak bir yatırımı şehrimize kazandırıyoruz. Bu sebeple çok mutlu ve gururluyum. Bu yatırım amel defterini kapatmayacak yatırımın yapımını üstlendiler. Afyonkarahisar dünya şehirleriyle yarışır hale geldi. Köy olan bu şehir şimdi tanınamayacak kadar gelişti. Türkiye’de mutlu şehirler sıralamasında 2. sırada. Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve şehrimizin tüm kesimi ile el ele vererek bu şehri daha da kalkındıracağız” dedi.
SAĞLIKTA ÇAĞ ATLADIK
AK Parti Hükümetleri’nin Afyonkarahisar’a eski parayla 30 katrilyonluk yatırım yaptığının altını çizen Bakan Eroğlu, “Hastanelerimiz bölük-pörçükdü. Ambulans bulunmazdı. Bulunsa da içinde yaıtı olmazdı. Afyon’da hastaların tedavisi yapılamıyordu. Hastaları başka kentlere gönderiyorduk. Ben dünyayı görmüş birisiyim. Sağlık sisteminde Türkiye 1 numaradır. Sağlık Bakanlığımız Afyon’a 1 milyar TL’lik yatırım yaptı. Şehir hastanelerinden önce Afyonkarahisar Devlet Hastanesini yaptık. Yanına Kadın Doğum hastanesini yaptık. Eski Rektörümüz Sayın Mustafa Solak’ın katkıları ile kanser hastanesini yaptık. Afyonkarahisar genelinde 40 tane sağlık tesisi kurduk, bunun 20’si hastane. Şimdi de Afyonkarahisar’ı dünyanın en önemli Sağlık Endüstri Bölgesi haline getireceğiz. Şirketimiz kuruldu, onayı gelince faaliyete geçecek” dedi.
SIRADA KIŞ TURİZMİ VE
İLAÇ ÜRETİMİ VAR
Afyonkarahisar’ın gelişimini sürdüreceğini kaydeden Bakan Eroğlu, “Bu şehri sporun merkezi yaptık, Sağlığın merkezi olduk. Kış sporlarının da merkezi olacağız. İnşallah Sayın Valimizin de önüne bir hedef koyuyoruz. Kumalar Dağı’ndaki Kış Sporları Merkezimizi açacağız. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek de Demirçevre Barajımızın etrafını sahile çevirecek. Büyük hedefleri olmayan milletler mesafe kat edemez. AFSÜ’yü kutluyorum. Geçen hafta kemik iliği naklini gerçekleştirdiler. Hep birlikte alkışlıyoruz kendilerini. Şimdi de kovit ilacı üzerinde çalışıyorlar. Müspet sonuçlar da alındı. Bir hayırseverimiz de ilaç fabrikası için kolları sıvadı. Sayın Milletvekilimiz Ali Özkaya bu işin takipçisi. Hedefimiz kendi ilacımızı kendi aşımızı yapmaktır. Başaracağız” dedi.
HASTALAR VE YAKINLARI RAHAT EDECEK
Geçen yıl Aralık ayında protokolü imzalanan Ömer Zilif Halaç Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi toplam 4700 m² inşaat alanına, 72 yatak sayısına ve 92 odaya sahip. Bodrum ve zemin katlar dışında 4 kattan oluşuyor. Zemin kat, hasta yakınlarının yemek ve temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik planlandı. 1 ve 2. Katlar palyatif bakım merkezi olacak. Özellikle ağır bakım gerektiren hastalar açısından çok önemli bir amaca hizmet edecek. 3 ve 4. Katlar ise hasta yakınları için misafirhane olarak kullanılacak. Merkez, AFSÜ-SUAM’a (Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi) başvuran dar gelirli aileler için büyük kolaylık olacak.
İnşaatı yapan müteahhit firmanın yetkilileri ile bitiş tarihi üzerine pazarlık yapan Veysel Eroğlu, tesisin 25 Aralık 2020 Cuma günü hizmete açılmasıyla ilgili olarak söz aldı.
Konuşmaların ardından Vali Gökmen Çiçek, hayırsever iş insanı Özcan Halaç’a plaket takdim etti. Ardından tüm protokol üyelerinin katılımıyla butona basılarak Ömer Zilif Halaç Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli atıldı.
Törene Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, hayırsever Özcan Halaç, il müdürleri ve diğer protokol üyeleri katıldı. >> Burcu Aydın’ın haberi

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti