Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sırası gelen, bir an önce aşısını olmalı”

33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı

33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı, her sırası gelenin vakit kaybetmeden Kovid-19 aşısını yaptırması gerektiğini açıkladı. Pehlivanlı,
“Aşıya ve bilime güvenin; kendinizin, sevdiklerinizin ve toplumun sağlığını riske atmayın” dedi

 

Türk Eczacıları Birliği (TEB) 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı, sırası gelen her kişinin, bir an önce, ilgili sağlık kurumundan randevu alarak Kovid-19 aşısını yaptırması çağrısında bulundu.
“AŞILANAN HER BİREY TOPLUMUDA KORUYOR”
Oda Başkanı Eczacı Alper Pehlivanlı, aşıların hastalıklara karşı bağışıklık oluşmasına katkı sağlayan en önemli biyolojik preparatlardan olduğunu belirtti. Pehlivanlı, “Mikroorganizmaların etkisi azaltılmış antijenlerinden oluşan aşılar, sağlık alanında en önemli buluşlardan birisidir. Aşı sayesinde dünya genelinde her yıl 3 milyon insanın hayatı kurtulmaktadır. Aşılar, hastalıklara karşı en basit, en etkili, en güvenli koruma yöntemidir. Aşılama çalışmalarının en temel kavramı toplum bağışıklığıdır. Her bir bireyin aşılanması ile yalnızca aşılanmış bireyi değil; aynı zamanda aşılanmamış bireyleri ve toplumu da koruduğu unutulmamalıdır. Ancak bilimsel aklın karşısında olan aşı karşıtlığı, aşı reddi ve üretilen komplo teorileri, özellikle Kovid-19 ile birlikte tüm toplumun sağlığını tehdit edecek boyuta gelebilir.” ifadelerine yer verdi.
“TÜRKİYE’DEKİ AŞININ KORUYUCULUK
ORANI ÇOK YÜKSEK”
Alper Pehlivanlı, şu anda Türkiye’de yapılmakta olan MRNA aşısının, tüm dünyada var olan Kovid-19 aşıları içinde en yüksek koruyuculuk oranına sahip aşılardan biri olduğunun altını çizdi. Pehlivanlı şunları kaydetti: “Aylardır dünya genelinde milyonlarca doz uygulanan ve ülkemizde de yağun bir şekilde uygulamaya başlanacak olan Kovid-19 aşısının, önemli bir yan etkisinin olmadığı da görülmektedir. Aşılama güvenlidir ve aşıların yan etkileri basit ve geçicidir. Örneğin kolunuzda yanma veya hafif ateş hissedebilirsiniz. Daha ciddi yan etkiler de olasıdır ancak bunlar son derece nadir görülür. Toplumun yüzde 70’nin aşılanması halinde Covid-19 büyük ölçüde azalarak ülkemizde gerek ekonomik gerekse sağlık olarak eski günlere dönüşün önü açılacaktır. Sırası gelen her kişi, bir an önce, ilgili sağlık kurumundan randevu alarak Covid-19 aşısını yaptırmalıdır. Aşıya ve bilime güvenin; kendinizin, sevdiklerinizin ve toplumun sağlığını riske atmayın.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi