Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“CHP Kampımız Afyon’un tanıtımı için yararlı oldu”

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenleyerek partisinin kampını değerlendirdi.
GAYRET ETTİK, ÇALIŞTAYI AFYON’DA YAPTIK
Nevzat Ercan, CHP’nin Sandıklı ilçesinde gerçekleştirilen kampının yoğun ve mutlu bir yorgunlukla tamamlandığını söyledi. Ercan, “Geçtiğimiz haftayı yoğun ve yorgun tamamladık. Ama mutlu ve keyifli bir yorgunluktu. Sonuçları itibariyle olumlu izlenimler, tebrikler alıyoruz. Türkiye’nin her yerinden Afyon’un tanıtımı açısından,  yerel yönetimimiz açısından önemli bir olaydı. Belediye Başkanlığı seçiminden sonra partimizin genel merkezi yerel yönetimler arasında bir koordinasyon sağlamak için bunları bir araya getirip ortak bir payda oluşturmak için toplanmak istediler. Birinci gün dinlence, ikinci gün çalıştay olarak planlandı. Önce Abant, Kızılcahamam düşünülmüştü. Neticede bizlerin de gayretleriyle kampımızın Afyon’da olması sağlandı” dedi.
ÖRGÜT ÜYELERİ ÜST DÜZEY İSİMLERLE GÖRÜŞTÜRÜLDÜ
CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP Kampı için il merkezindeki otellerin an itibariyle müşteri yoğunlukları nedenli fiziki kapasitelerinin el vermediğini kaydetti. Toplantının basın yoğunluklu olmamasına da özen gösterildiğini söyleyen Ercan, “Tüm bu nedenlerle kampımız için Sandıklı ilçemizin May Oteli seçildi. Güzel bir organizasyonla başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Genel Başkan Yardımcılarımız, Merkez Yürütme Kurulu Üyelerimiz, 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, 10 İl Belediye Başkanı olmak üzere toplam 252 Belediye Başkanımızı biz burada ağırladık. Bu toplantıyla ilgili kendi yönetimimizde ve örgütümüzde dalgalanmalar oldu. Heyecan yaratıyordu. Çok önemli kişiler geliyordu. Çifte mazbatalı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geliyordu. Tüm örgütümüz onu görmek istiyordu. Fakat Çalıştayın amacına ulaşması içinde çok sınırlı olması gerekliydi. Biz de ricada bulunduk ilk gün sadece 3 saat boyunca tüm örgütlerimizden, her ilçeden 7’şer kişilik kart bastırarak onların otele girişlerini sağladık. Kalpleri bile olan örgüt üyelerimize kusura bakmasınlar diyorum. Çünkü hakikaten kişi sayısı sınırlıydı” diye konuştu.
GÜVENLİK ZAAFİYETİ YAŞANMADI
Güvenlik konusunda ciddi önlemler alınmasını sağlayan başta Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız’la ilgili ve yetkili birimlere teşekkür eden Ercan, “Güvenlik tedbirleri yerindeydi. Hiçbir aksaklık yaşanmadı. Hatta kampın son günü Sandıklı ilçesinin Selçik köyündeki bir etkinliğe Genel Başkanımız katılamadığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘Ben gideyim Genel Başkanım’ diyerek oraya aniden gittik. Aniden gitmemize rağmen gerekli tedbirler alındı. Hakikaten orada da çok güzel şekilde ağırlandık. Sayın İmamoğlu iyiki de gitmiş. Bu toplantı iç bünyemizde yapılan bir toplantıydı. İlk gün ifade ettiğim üzere örgüt üyelerimizden yaklaşık 200 kişi de hazır bulundu. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir açılış konuşması oldu. Belediyeler arasındaki koordinasyonun sağlanması, sağlıklı bir yapının oluşması Belediyelerimizin başarılı olması için ne gerekiyorsa yapıldığını bizzat toplantıda kendim gördüm” şeklinde konuştu.
ÖRGÜT HAZIR YEREL YÖNETİMLER BAŞARILI
CHP örgütünün ve parti genel merkezinin çok hazırlıklı olduğu gözlemini aktaran Ercan şunları söyledi: “Toplantıda en az 8 tane uzman vardı. Tüm masalarda uzmanlar kendi aralarında çalışma yaptılar. Çalışma grupları oluşturuldu. ‘Ben çok iyi biliyorum’ diyen Belediye Başkanları bile ‘Bazı şeyleri bilmiyor, kaçırıyormuşuz’ dediler. Yurt dışında ihtisaslarını tamamlamış çok önemli uzmanlar, akademisyenler tarafından bilgiler aktarıldı. Hatta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, ‘İyi ki katılmışım. Çok güzel şeyler öğrendik’ sözlerini duyduk. Kendisi çok başarılı bir Belediye Başkanımızdır. Örgüt hazır, yerel yönetimlerin başarısından gelecek seçimlerde genel yönetimin geleceğini biliyoruz.”
SAĞ CENAHTAN CHP’Lİ BAŞKANLARA HEDİYE İLETİMİ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere uzmanların da şeffaflık, dürüstlük ve israf yapılmayan örnek olan Belediyeler telkin ve tavsiyesinde bulunduğunu anlatan Ercan şöyle konuştu: “İnsanımıza ‘Keşke bizim Belediye Başkanımız da CHP’den seçim kazansaydı’ dedirtebilecek ve çevredekileri kıskandıracak projeler üretildi. Ortak Proje Merkezleri oluşturuldu. Bu konuda emeği geçen herkese özellikle uzmanlara ben teşekkür etmek istiyorum. İktidarın Belediyelerimizi çalıştırmama planı var. Ekonomik v.d yönlerden sıkıntı veriyorlar. Bunları nasıl bertaraf edebiliriz noktasında tedbirler alındı. Araştırma, Proje Geliştirme, Finans, Bütçe, İletişim ve Hukuk alanlarında altı farklı gruplar oluşturuldu. Bu gruplar hangi Belediye Başkanımız telefonu kaldırdığı an ne proje istiyorsa hazırlayacak. Amaç yaşayan, güler yüzlü insanların olduğu bir kent oluşturmaktır. Bunun sağlanması için gerekenler yapıldı. Çalıştay Afyon’un tanıtımı açısından çok önemli oldu. Sulandırılmadan, şova dönüşmeden çalıştay amacına ulaştı. Güzel bir çalıştay oldu. Bunun Afyonkarahisar’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, çok iyi sonuçlar getireceğini düşünüyorum. Mart’ın sonu bahar diyorduk. Afyon’daki eksiklerimizi bizler de görmüş olduk. Samimiyeti gördük. İsmini vermeyeyim çok değerli sağa oy veren bir esnaf bana geliş gidişlerde Belediye Başkanlarımız Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a iletmem için hediyeler verdi. Sevgi var, çalışma ve şeffaflıkla bunları başarıp ileride inşallah mutlaka parlamenter sisteme döneceğiz.” >>Burcu AYDIN’ın Haberi