Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhuriyet itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor”

“Cumhuriyet itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nevzat Ercan Şuhut’ta yapılan kutlamalardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “O gün gece yürüyen insanların kalabalığı 10 binleri, yüz binleri bulabilir. Ama bu değer verilmiyor. Cumhuriyet itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Biz bundan son derece rahatsız oluyoruz. Göstermelik kutlamalarla olmaz.” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısında gündemi değerlendiren İl Başkanı Nevzat Ercan, Büyük Taarruz Zafer Haftası kutlamalarında Mustafa Kemal Atatürk’ün anılmamasının kendilerini üzdüğünü aktardı.
“TÜM ULUSUMUZUN ZAFER BAYRAMI’NI KUTLUYORUM”
Zafer Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, “Türk tarihi içi nçok önemli günler yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması ile başlayan, emperyalizme karşı yapılan mücadelenin 30 Ağustos 1922’de taçlandığı çok önemli olan Zafer Haftası’nı yaşıyoruz. Tüm ulusumuzun Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Özellikle Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin de 27 Ağustos Afyon’un Kurutuluşu ve milli mücadelenin taçlandığı 30 Ağustos’un buralarda yaşanması ve Cumhuriyetin bu topraklarda kurulmasına öncülük etmesinden dolayı da tebrik ediyorum ve bayramlarını bir kez daha kutluyorum.” dedi.
“GÖSTERMELİK KUTLAMALARLA OLMAZ”
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının adının anılmadığını söyleyen Başkan Ercan, “30 Ağustos bizler için çok önemli. Resmi olarak, partili olarak ve vatandaş olarak da coşku ile kutlanılması gereken bir gündür. Diğer günlerle karıştırılmak istenmesi itibarsızlaştırılmak istenmesi, bizleri hayli üzüyor. Görünürde 30 Ağustos’u kutluyoruz ama kutlama Genelkurmay’ dan gelen üst düzey insanlar tabi ki saygın kişiler. Ama Orgeneral seviyesinde maalesef kimse yok. Hep tuğgeneral seviyesinde geldi. Şuhut’taki kutlamalardaki üzüntümü de belirtmek istiyorum. Mohaç Zaferi’nden tabi ki bu zaferler bizim. Mercidabık Zaferlerindekilere rahmet okunuyor, Bağdat’taki Kut-ül Amare’deki komutanlara rahmet okunuyor ama Şuhut’ta özellikle Mustafa Kemal’in başlattığı, Büyük Taarruz Hareketi’nden hiç bahsedilmiyor. Böyle sanatçı olmaz. Bu tür sanatçıları getirmemeleri lazım. Oradaki coşkuyu vatandaşımıza yansıtmaları lazım. O gün gece yürüyen insanların kalabalığı on binleri, yüz binleri bulabilir. Ama bu değer verilmiyor. Cumhuriyet itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Biz bundan son derece rahatsız oluyoruz. Göstermelik kutlamalarla olmaz. Mehter marşı ile bitiriyorsun Fatih Sultan Mehmet Han’dan bahsediyorsun, Fatih Sultan bir çağ açmıştır. Evet kabul ediyoruz İstanbul’u almıştır. İstanbul’u bize bahşetmiştir. Ama İstanbul elden gittiğinde de onu alan bir komutan var. Bu devrimlerin, Cumhuriyet’in Kurucusu, lideri var Mustafa Kemal Atatürk. Sen onu anarken onu dışlayamazsın. Türkiye tarihini unutturmaya çalışmasınlar, 30 Ağustos hepimizindir, büyük bir zaferdir. Burada Afyon’da yaşayanlar ninelerinden dedelerinden neyin ne olduğunu biliyor. İki sene Yunan Afyon’da kalmıştır. Bu bölgeleri istila etmiştir. Neredeyse top mermi sesleri Ankara’dan duyulmak üzereyken Mustafa Kemal Atatürk balo vermiş gibi gelip Şuhut’taki Atatürk evinden şimdikilerin arabayla gittiği, gençlerin yollarda yorulduğu sıkıldığı yerlerden çıkarak işte Kocatepe’deki o meşhur mevzilerde Mareşal Fevzi Çakmak, Garp Cephesi Komutanı İsmet Paşa, bunlar yok sayılarak 30 Ağustos kutlanmaz. Bu konuda üzüntümü özellikle belirtmek istiyorum.” ifadesine yer verdi.
“SAVCILARIMIZ
HAREKETE GEÇER, SUÇLU
DER, BİZ DE O ZAMAN ANLARIZ”
Kayyum atanan belediyelerle ilgili açıklama yapan Başkan Ercan, “Son hafta özellikle kayyum atamaları ile ilgili Türkiye genelinde büyük bir infial var. Bir taraf haklı görüyor, bir taraf haksız görüyor. Biz de Afyon İl Başkalığı olarak buna duyarsız kalamayız. Bilindiği üzere Mardin, Van, Diyarbakır’da seçilmiş belediye başkanları görevden alındın. Şimdi belediye başkanı seçilirken istenen belgeler var. İki tane resim, nüfus cüzdanı sureti ve sabıka kaydı. Bunun yanında bazı şeyler de var. Sabıka kaydı ne demek, bunun her hangi bir suçu var mı, her hangi bir örgüt ile bağlantısı var mı veya geçmişte yaşanmış yüz kızartıcı bir suçu var mı gibi konularda istenir. Sabıka kaydını almış, belediye başkanlığı yarışına girmiş insanları sen üç ay sonra teröristsin, teröristlere yardım ediyorsun diyerek alırsan bu vicdanları kanatır. Aldıktan sonra belediye başkanlığına varsa bir suçu mahkeme intikal ettirirsin, savcılarımız var, savcılarımız harekete geçer, şu suçu şu eylemi yapmıştır denir, o zaman alınır biz de o zaman anlarız. Ama sen bunu Ankara’ya, İzmir’e, İstanbul’a gözdağı vermek için yapıyorsan ülkeyi karıştırmak istiyorsun demektir. Bunu son derece sakıncalı buluyoruz. Hele hele İmamoğlu üzerinden böyle bir şeye kalkışmasını hiçbir şekilde bu millet bunu hazmetmez. Nitekim 31 Mart’ta yapılan seçimi kabul etmediler. 800 bin fazlasıyla geldi, şimdi 8 milyarlar fazlasıyla gelir. Bunu akıllarından çıkartsınlar. Korkuları bunların terör filan değil. Korkuları tamamen 357 trilyonun nereye gittiği. Nereye gitti, TÜRGEV’e gitti, bilmem ne vakfına gitti, yani Yağma Hasan’ın böreği İstanbul Belediyesi’nin halka gidecek parası kimlere gitmiş bir bir açıklanıyor. Bu musluklar kesildiği için buraları kayyumla veyahut da başka şekilde almaya çalışıyorlar. Biz bunu karşıyız. Görecekler, İstanbul’u almakla belediyeyi kaybetmekle ilgili ne diyorlardı, beka sorunu var. Beka sorunu filan yok, kendi beka sorunları var. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Daha bunun arkası gelecek, mamalar kesildi. Bu paralar bu trilyonlar, yemek parası adı altında, binalar adı altında verilen paralar tamamen İstanbul halkına dolayısıyla bizlere yansıyacak. Tüm belediyelerde bu şeffaflığı biz aldığımız belediyelerde göstereceğiz. Buna çok dikkat ediyoruz. Yerel belediyelerdeki başarılar da bizi zaten iktidara getirecek. Ve bu tek adam rejiminden kurtulacağız.” şeklinde konuştu.

 

“O MEYDANIN ADI CUMHURİYET MEYDANI OLARAK KALMALI”
Kent meydanının isminin Cumhuriyet Meydanı olarak kalması gerektiğini söyleyen Başkan Ercan, “Meydan ismi konusundan Afyon olarak Belediye Meclisi’nden çıkacak karara saygı duyacağız. 2 Eylül’de görüşülecek bu konu. Ta 1936’dan beri meclis kararı ile Cumhuriyet Meydanı olan meydanın adını davetiyelerde Zafer Meydanı olarak yazılmasını doğru bulmuyoruz. Cumhuriyet’in hakkını Cumhuriyet’e verelim. Cumhuriyet Türkiye’yi geliştirdi. Türkiye’nin ufkunu açtı, Türkiye’de üniversiteler çoğaldı, farklı konumlara geldi. Bunu ne kadar geriye götürmeye çalışsalar da Cumhuriyet bizler için çok önemli. O meydanın adı Cumhuriyet Meydanı olarak kalmalı diyoruz. Bu konuyu kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz. Zafer Bayramı’nı zafer gibi kutlayın, başka zaferlerle karıştırmayın. Bütün zaferler bizim ama Afyon’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken de lütfen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kahramanlarına bir rahmet okuyun.” diye konuştu.