Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ekonomideki sıkıntı karşılıksız para basılmasıyla başladı”

“Ekonomideki sıkıntı karşılıksız  para basılmasıyla başladı”

SP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, ekonomide yaşanan sıkıntıların Merkez Bankası’nın karşılıksız para basmasıyla başladığını kaydetti

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, parti yönetiminin rutin olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında gündemi yorumladı.
“KEMİK FABRİKASI’NIN YAYDIĞI KÖTÜ KOKU İLE İLGİLENİLMELİ”
SP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan kemik fabrikasının özellikle yaz aylarında çevreye yaydığı kötü kokunun başta Erenler ve Karşıyaka Mahalleleri sakinleri olmak üzere sanayi ve çevre halkına zarar verdiğini kaydetti. Akpınar, “OSB Müdürlüğü’nün çevreye kötü koku yayarak rahatsızlık veren kemik fabrikası ile ilgilenmesini talep ediyoruz.” dedi.
“MEYDANA BELEDİYE’NİN
OTURAKLARINDAN 10 TANE KONULMALI”
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Zafer Meydanında oturma gruplarının kenarlarında kalan çiçeklerin ve oturma düzeneklerinin tel örgü ile çevrildiğini belirten Akpınar, “Eğer buraların kullanılması istenmiyorsa Belediye kendi yapmış olduğu oturaklardan 10 tane buraya koyarak oraya gelen milletimizin oturmasına yardımcı olabilir.” ifadelerine yer verdi.
“SERÜVEN KARŞILIKSIZ
PARA BASILMASIYLA BAŞLADI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye ekonomisinin tırmanışta olmasına rağmen bunu göremeyenlerin bulunduğu açıklamasını değerlendiren Akpınar, “Döviz ve altın fiyatlarında yaşanan artış malumdur. ‘Bu ilk değil son olmayacak’ denilirken Merkez Bankasının karşılıksız para basarak piyasaya sürmesi doğru değildir. Aslında serüven Merkez Bankasının karşılıksız para basarak, piyasaya sürmesiyle başladı. Peşinden bankaların kısa vadede ev, araba ve ihtiyaç kredisi adı altında millete sorgusuz, sualsiz faizli para dağıtmaya başlamasıyla da netleşmiş oldu. Bu muallâk durumu fırsata çevirmek isteyen, güzel ülkemin güzel insanlarının 200 bin TL’lik daireleri 300 binden, 40 bin TL’lik 2’inci el araçları 80 binden almaya başlamasıyla, serüvenin sonu da başlangıcı gibi belli oldu. ‘The End’ İşin, yolun sonu.” ifadelerini kullandı.
“KARŞILIKSIZ PARANIN SONU DEVALÜASYONDUR”
Merkez Bankasının karşılıksız para basması sonucu paranın değer kaybederek devalüasyonun kaçınılmaz olacağını belirten Akpınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Sebep ortadadır. Karşılıksız para basarsanız paranızın değeri düşer ve devalüasyon kaçınılmaz olur. Başkaca sebep aramaya gerek yok. Hepsi bu! Gönül isterdi ki çiftçinin umudu olan fındığa, dalında verilen 22,5 TL, hasat sonu cebine girdikten sonra bu devalüasyon yaşansaydı. Yabancı ülke paralarına ve bu para ile ifade edilen ödeme araçlarına kısaca ‘döviz’ denilir. Borsa, hisse senetleri, borçlanma araçları, yatırım fonları gibi menkul değerler; petrol, altın, kahve vb. emtianın alınıp, satıldığı düzenli ve denetlenen piyasalara verilen genel bir isimdir. Değerli madenleri anlatmaya gerek yok, zaten aynel yakin olarak hepimiz biliyoruz. Dünyada para ve değerli değişim araçları her daim canlıdır. Nefes alıp veren her canlı gibi yaşanan hadiselere refleksli bir şekilde hemen tepki verir. Akıl sahibi insanoğlu bu hareketliliği imkâna çevirmek için belli tezgâhlar kurar. Kimi fiziki güç (barbar emperyal sömürü), kimi ise akıl gücü (üretim, turizm, tarım, sanayi, teknoloji, hizmet) kullanarak, piyasaları kontrolünde fırsata çevirmeye çalışır. Bu iki yolda tarih boyu istikbal için tercih edilen en net yoldur.”
“ÇARE MİLLİ GÖRÜŞÜN PARTİSİ SP”
Akpınar açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Burada akıl kiraya verilmiştir ve irade tümden biat edilen görüşün elindedir. Üçüncü yolu tercih edenler biat edilenin ihtiyacı kadar kullanılır ve ihtiyaç görüldükten sonra bir çöp gibi dönüşüm kutusuna atılır, tarih olurlar. Yani bu zalim dünyada, ya askeri bir güç olup mafya gibi çalışanın ensesine çöküp, kazandığını elinden alıp, sömürecek ve böylece hayatta kalacaksınız ki ‘Allah muhafaza ce-henneme kütük olursunuz.’ Ya da aklınızı kullanarak üretime dayalı bir düzen kuracak ve böylece tüm dünyaya Allah’ın razı olacağı yepyeni helal bir hayat sunarak, iki dünyada da cenneti yaşayacaksınız. Yani çare var. Çare; faiz ve zorba düzene karsı, üretime dayalı adil ekonomik düzeni 50 yıldır haykıran ve her iktidarında ise fikrini icraata dökmüş olan Milli Görüş Saadet Partisi’dir.”