Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siyasiler 2012’yi değerlendirdi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Siyasiler 2012'yi değerlendirdi

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve MHP İl Başkanı Aziz Aslan, 2012 yılının kayıplarla dolu bir yıl olduğu görüşünde birleştiler. Siyasiler 2013’de daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladılar

NET BİLGİ YOK
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin çok önemli bir geçiş noktasında olmasına rağmen bir türlü hakettiği yeri alamayan iller arasında olduğunu söyledi. 5084 sayılı tevşik yasasının yıl sonu itibariyle tamamlandığını, yasanın yenilenmemesi halinde ilde çok sayıda iş yerinin kapanacağı kaygısını aktaran Görgöz; “Şehrimiz sürekli göç verip nüfusu sürekli azalan iller arasında. Yüzde 10 oranında göç veren iller arasındayız. Örneğin Eskişehir yüzde 9.9 göç alan bir ildir. Tam tersine giderek gelişirken ilimiz merkezi yerde olmasına rağmen göç veriyor. Köylerimiz ve şehir merkezimiz boşalıyor. İlimizin bir master planı yok. Elli, yüz yıl sonra Afyonkarahisar’ın nasıl olacağını içeren bir master plan hazırlanmalı. Maalesef ilimizde bunların sıkıntısını yaşıyoruz. Konya’dan geçecek olan hızlı tren Afyonumuzdan geçecek mi geçmeyecek mi? Herşey muallakta. Bugün ilimizden otobanın geçeceği söyleniyor. Çok değişik söylemler var. Ama hiçbirimiz net bir haber alamıyoruz” dedi.
HALK SORUNLARIYLA BAŞ BAŞA
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Akdeğirmen Barajı’nın yapılıp, müjdeler verildiğini, gösterişli açılışlardan sonra yapılanları yerinde görmek gerektiğinin altını çizdi. Şehir içme suyunun sıkça kesildiğini, Akdeğirmen Barajı’nda süre gelen sorunların giderilmediğini belirten Görgöz; “Hizmeti alanlar yapılan işlerin takipçisi olmak zorundadır. Biz bunların hepsini 2013 yılında gündeme getireceğiz. Halkımız her alanda sorunlarıyla baş başa bırakılmış. Her an farklı sorunlarla karşılaşılıyor. Hızla değişen ama doğruya güzele doğru değilde kötüye doğru değişen bir ülkede yaşıyoruz. Maaleseef şehir merkezinde insanların hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar yok. İl merkezinde tek yeşil alan olarak gösterebileceğimiz mevcut stadyum insanların spor yaparak hoşça vakit geçirilebildiği tek alandır. Bilindiği üzere orası da TOKİ’ye devredilmiş durumda. Yeni stadyum yapıldıktan sonra orası da apartmanlarla doldurulup yeşil alan olmaktan çıkacak” diye konuştu.
AFYON ÇEVRE İLLERDEN GERİDE
Kış mevsiminde aklı olanın sokağa çıkmaması gerektiğini, çok kötü bir havanın solunduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, hava kirliliğinin önlenmesinin Afyonkarahisar Belediyesi’nin yapacağı çok önemli işlerden biri olduğunu vurguladı. Doğalgaz kullanımının acilen yaygınlaşmasının temiz hava için katkı olacağını, yaşanabilir kentler sıralamasında ön sıralara gelmek için marka kent olunması gerektiğini söyleyen Görgöz; “Afyonumuz marka şehir olma hakkını kaybetti. Çevre illere bakıyorsunuz bizden 10 yıl öncesinde çok daha geride olan iller Afyonumuzu geçmiş durumda. Bir havaalanı yapıldı havaalanına ulaşım yok. Havaş’ın servisi Kütahya’ya var Afyon’a yok. Sağlıkta çok büyük problemlerimiz var. İnsanlarımız akın akın Eskişehir’e çevre illere gitmek zorunda kalıyorlar. Eğitimde aynı şekilde bütün illerde olduğu gibi öğretmen sıkıntısından tutun tüm sıkıntılar devam ediyor. Kim neyi ne yapacak insanlar çocuklarını nasıl yetiştirecekler, insanlarımız hiçbir şeyin bilincinde değil” şeklinde konuştu.
FAZLACA SORUMLULUK GÖSTERİLMELİ
Ana muhalefet parsitisi il başkanı olarak kendisine özeleştiri de yapmak istediğini belirten CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, çok daha fazla çalışılması gerektiğini, kendiliğinden bir şeylerin düzelmesini beklemenin son derece yanlış olacağını söyledi. Yanlışları görenlerin parmak basarak daha fazla çalışmasının zorunlu olduğuna temas eden Görgöz şöyle konuştu: “Seçimlerden sonra insanlarımızı hata yaptılar diye kötülemek bize yakışmaz. Biz o seçimlerin sonucunun sorumlularıyız. Kendimizi böyle addediyoruz. Böyle olmak zorunda. Daha yürekli siyaset yapmalıyız. Onun için her yerde olursak, halkımızla bütünleşirsek, sırça saraylarda yönetilen bir parti değilde, halkın içinde onlardan biri olduğumuzu halka hissettirirsek işte o zaman halkımızla birlikte halkın iktidarını kurarız. Öbür türlü yaklaşımla hiçbir yere varamayız bunları yapmayacağız. 2013 yılında daha fazla çalışacağız. Hepimiz elimizden geldiğinden fazla sorumluluk göstermeliyiz. Değerlerimize, hayatımıza samimiyetle sahip çıkalım. Çünkü ülkemiz varsa bizler varız.”
HER GEÇEN GÜN KÜÇÜLDÜK
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan, Türkiye’nin en kavşak noktasında olan Afyonkarahisar’ın en çok nüfus, en çok milletvekili, en çok belediye kaybeden ili olduğunu belirtti. Yerel anlamda 2012 geneline baktığında her geçen gün küçülündüğünü söyleyen Aslan; “Her geçen gün küçülüyoruz. Civar illerden daha az yatırım alıyor ve teşviklerden daha az faydalanıyoruz. Ege’nin yıldızı tabir edilen il, Ege’de en çok nüfus kaybeden bir il nasıl olabilir? Bu tezat değil mi? 2012 yılı bizler için şehrinin ilçe ilçesinin kasaba, kasabasının köy olduğu bir yıldır. Etin, sütün, mermerin, lokumun, termalin başkenti dediğimiz ilimizin Ankara’daki temsilci sayısıda sürekli düşüyor. 2012 yılı şehrin merkezinde her caddesi ve her sokağının yürünemediği bir kış olarakta tarihe geçmiştir. Sonuç olarak körü körüne yapılan siyasetin ve siyaset taraftarlığının sonucunda 2012 yılı genelde ve yerelde boşa geçirilmiş bir yıldır” dedi.
TERÖRDE 30 YILIN EN BERBATI YAŞANDI
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, yanlış dış politika ile sıfır sorun anlayışının sıfır komşuya dönüştüğü görüşünü belirtti. Komşuların hepsi ile kavgalı olunduğunu kaydeden Aslan; “Arap baharı diyerek sultanlık hevesindeki maceraperest yöneticilerimiz sayesinde savaşın eşiğine geldik. Terör başta olmak üzere içimizdeki birçok sıkıntıyı çözemezken herkesin işine karıştık. Ne dışarıyı düzeltebildik ne de içimizdekini. Terörde 30 yılın en berbat yılını geçirdik. Verdiğimiz şehitlerin sayısını bilemez olduk. Tavizler sayesinde ayrımcılık aldı başını gidiyor. Bebek katilini muhatap alıp, İmralı’yı parti genel merkezi yaptılar. İflas etmiş açılım politikalarını hala savunuyorlar. Bu çok acı bir durumdur. Terörün ve BDP’nin her istediği olmaktadır. 2012 yılı sözde milletvekillerimizin teröristlerle kucaklaştığı ve teröristleri şeker çocuk yaptığı, ağlamasıyla ünlü bakanında bebek katilini masum çocuk yapmaya çalıştığı yıl olarak tarihe geçecektir” diye konuştu.
SES ÇIKARMAYANLAR SOKULDU
Ayrışma ve bölücülüğün 2012’de zirveye çıktığını, öz vatan evlatlarının garip bırakıldığını ifade eden MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Ortadoğu’da haritaların değiştirilmesi yolunda bölücülere en çok tavizin verildiği yılın geride bıkarıldığını ifade etti. Yargıya müdahalenin olduğu, demokrasinin çiğnendiği ve devletin parti devletine ve tekkişinin yetkisine bırakılmaya çalışıldığı bir yıl olduğunu savunan Aslan; “Diğer partiler böcek ve dinlemeden mağdur olurken ses çıkarmayanların büyüttükleri böcekler tarafından sokulduğu bir yılı kapatıyoruz. Asayişsizlik, bunalımlar ve intiharların zirve yaptığı bir yılı geride bıraktık” şeklinde konuştu.
EN ÇOK ZAM YAPILAN YIL
2012 piyasanın en durgun olduğu yıl olarak tamamlandığını kaydeden Aziz Aslan, çoğu esnafın siftah yapmadan dükkan kapattığını, zenginin daha zengin, fakirin ise daha fakir olduğunu söyledi. Fakirin yardımlarla avutulup, zenginlerin yandaş edilerek deve dönüştürüldüğünü aktaran Aslan şöyle konuştu: “Çiftçi ve hayvancı için tam bir kara yıl olmuştur. İthal hayvan derken ithal saman ve yem dönemi başlamıştır. Köylümüz üretemez hale gelmiştir. Büyüme oranı düşmüş, bütçe açığı artmıştır. Bütçe övünülecek halden dövünülecek hale gelmiştir. İşçi, memur, emekli mağdur durumdadır. Gençlerimizin yüzde 33’ü ne çalışmakta, ne de okula gitmektedir. Yine 2012 yılı son yılların en çok zam yapıldığı bir yıldır.”

BURCU AYDIN

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti