Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siyasilerde sönük bayramlaşma – Kocatepe Gazetesi

Siyasilerde sönük bayramlaşma – Kocatepe Gazetesi
Siyasilerde sönük bayramlaşma

Siyasi partiler her zaman ki gibi bayramın ikinci günü bayramlaştı. Ancak bu yıl ki Ramazan Bayramı parti bayramlaşmalarına ilginin son derece az olduğu gözlerden kaçmadı

Ramazan Bayramının ikinci günü olan 31 Ağustos Çarşamba günü siyasi parti bayramlaşmaları gerçekleştirildi. Geçmiş yıllara göre son derece sönük ve katılımın az düzeyde gerçekleştiği görülen bayramlaşma ziyaretinde el sıkışan siyasiler yakınmalarını da dile getirdi. Öte yandan bazı parti binalarının bayramlaşma için açılmadığı görüldü.
Geleceğe umutla bakılıyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, siyasi parti bayramlaşma programının yapıldığı Ramazan Bayramının 2. gününde partililerli bir araya geldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramının aynı güne rast geldiğini belirten MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, çifte bayram ve mutluluğu idrak etme fırsatının yakalandığını kaydetti. Bayramların birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik duygularının ön plana çıktığı günler olduğuna temas eden Milletvekili Yılmaz; “Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle buruk bir bayram yaşıyoruz. Göğsümüz kaçık bir bayram yaşıyoruz. Gerek terör belası ile pek çok ocağa ateş düşürüldü, gerekse trafik kazalarında bir çok insanımızın hayatını kaybetmiş olmasından dolayı biraz yüreğimiz buruk. Ama ne var ki bugünler geçecek inancı ile geleceğe umutlu bakmaya devam ediyoruz. Umutla bakmak zorundayız. Zira inancımız gereği umutlu olmak zorundayız. Ancak şu an göz göre göre lades demenin de bir manası yok. Biz bugünde terörün zaman içerisinde ki kaydedeceği mesafeyi hep insanımızla paylaştık. Bugünleri hem sosyal, hem kültürel hem de milli güvenlik noktasın da ki Türkiye’nin sıkıntılarını tüm halkımızla seçim arefesinde paylaştık. Ama halkımızın tercihi mevcut iktidardan yana oldu. Bizim endişelerimiz de haklı çıktığmıızı bu kadar kısa zaman bile gösterdi. Şu an insanımızı aydınlatıp bilgilendirmeye yine insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.
“Müjde kervanına katılmak isterim”
Bu bayram vesilesi ile tüm Afyonluları uyanık olmaya, olayları yakınen takip etmeye ve verilen sözlerin tutulup tutulmadığı konusunda çok dikkatli olmaya davet eden Milletvekili Kemalettin Yılmaz; “Bayram sevinci içinde bir yıl geçirmek hepimizin temennisi ama yine bir çok sıkıntılarımızın farkındayız. Bunları paylaştık yarında paylaşmaya devam edeceğiz. Şu an gerek terörün dinmesi, işsizliğin önlenmesi gerekse ülkemizin menfaatine olabilecek, alınabilecek her türlü makul, mantıklı, uygulanabilir kararların yanında olacağız. Ancak gördüğüm kadarıyla hala insanlarımızı müjdelerle süprizlerle oyalayama çalışıyorlar. Ben şahsen geçtiğimiz günlerde Sayın Bakanımızın şehit cenazesi sonrasında yapmış oldukları bir basın toplantısında 3 tane müjde verdiklerini, bu müjdelerin yanında biz muhalefet partili milletvekillerini de bir önceki dönem Halil Ünlütepe’nin yaptığı gibi müjde kervanına katılmaya davet ettikleri basına intikal etti. Ben gerçekten bu müjde kervanına katılmak isterim.” diye konuştu.
“Allah bugünleri aratmasın”
“Türkiye de terör bitti, teröre harcanan kaynaklar üretime, istihdama, yatırıma kaydı müjdesine katılmak isterim. Türkiye de terör bitti artık insanların ocağına ateş düşmeyecek müjdesini vermek isterim. Türkiye de işsizlik önlendi artık okulunu bitirip askerliğini yapmış olan insanların almış oldukları eğitim doğrultusunda iş sahibi olabiliyorlar müjdesine katlımak isterim.” diyen MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar noktasında da ilin artık çevre kirlilği, trafik problemi, kazalar, katliam gibi kazalarla gündeme gelmeyip sulh ve sukutün hakim olduğu müjdesini vermek istediğini belirtti. Yılmaz; “Afyon yaşanabilir iller arasında 58. sırada olmaktan ilk 10’a girdi müjdesini ben bu müjde kervanına katıldığım takdirde vermek isterim. Yine Afyon’da üniversite sınavlarında Afyon’un ilk ona girdiği müjdesini vermek isterim. Afyon’da eğitim ve öğretmen açığı kalmadığı müjdesini vermek isterim. Bu müjde kervanına bu şartlarda katılmak isterim. Şeker Fabrikası özelleştirme kapsamından çıkartıldı müjdesini vermek isterim. Yoksa şu olacak bu olacak müjdelerine onların yalan ve kandırmalarına, oyalamalarına alet olmayı şahsen şayet istemem. Bu duygu ve düşüncelerle bir bayram idrak ediyoruz. İçimiz buruk göğsümüz kaçık ancak şu var. Allah bugünlerimizi aratmasın.” şeklinde konuştu.
Çifte bayram sevinci
MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramını kutladı. İl Başkanı A. Zeki Ertürk, diğer partilerde olduğu gibi tüm partililerle bayramın ikinci günü MHP İl ve Merkez İlçe Başkanlıklarında düzenlenen bayramlaşma da partililer bayramlaştı. Ramazan’ın ardından Allah’ın Müslümanlara bahşettiği Ramazan Bayramını idrak etme mutluluğunun yaşandğını aktaran MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk şöyle konuştu: “Bu yıl Ramazan Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı aynı güne tekabül etmesi sonucu çifte bayram yaşamaktan dolayı sevinçliyiz. Bayramlarda birlik ve beraberliğin pekişmesi için mutlaka bir vesile olacaktır. Milli ve dini bayramımızın aynı güne tekabül etmesi bizlerde ki heyecanı yükseltmiştir. İnşallah milletimizin yaşamış olduğu güçlüklerin bertaraf edilmesi için bir vesile teşkil edecektir. Bu millet çok badireler atlatmışıtır. Ama büyük bir millettir. İnşallah yaşamış oldukları güçlükleri de bertaraf ederek daha müreffeh bir Türkiye’ye hep birlikte ilerleyecektir. Bu bayramların bizlere hayırlar getirmesini diliyor, tüm Afyonlu hemşehrilerimin bayramını kutluyorum. “
30 Ağustos dünyaya örnek zafer
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, parti bayramlaşma programında konuştu. Milletvekili Toptaş, 30 Ağustos Zafer Bayramının Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu kaydetti. Dünya da ki sömürülen ulusların da örnek aldığı çok önemli günlerden birinin 30 Ağustos Zafer Bayaramı olduğunu belirten Milletvekili Ahmet Toptaş şunları söyledi:
“30 Ağustos emperyalizme baş kaldıran bir ülkenin bunu yenip kendi ülkesini bağımsız hale getirdiği bir örnektir. Türkiye Osmanlı döneminde Karlofça Anlaşmasından bu yana toprak kaybederek bugüne gelmiştir. Ancak 30 Ağustos da Türkiye kaybettiği topraklarını hiç olmazsa Misak-ı Milli kapsamında yeniden ele geçirilip Türk Yurdu yapılması başlangıcı 30 Ağustos çok önemlidir. Bir başka önemli hususu emperyalizm yenilirken başka işgal altında ki uluslara 30 Ağustos Zaferi ile örnek olunmuştur. Yani emperyalimzimn yenilebileceğinin kanıtıdır. Bizim 30 Ağustos da yenip yurttan attığımız emperyalistler 30 Ağustos’tan sonra kurulan Cumhuriyetin kazanımlarıyla Lozan’da yapılan anlaşma da Lozan görüşmeleri sırasında dayattıkları Serv Anlaşmasının haritasını yırtan bu devlet o harita parçasını cebine koyan emperyalistler tarafından bu kez içerde işgal edilmiştir şu anda. Türkiye’nin yöneticileri Somali, Libya, Mısır, Suriye ile uğraşırlarken o gün yırttığımız Serv’i cebine koyanlar Türkiye’yi parçalamanın hesaplarını, uygulamalarını yapmaktadırlar.”
“30 Ağustos kadar önemli dönemeç”
Her gün yurdun her bir tarafından şehit haberleri geldiğini, Türk Silahlı Kuvvetler’nini özellikle itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyleyen CHP Milletvekili Ahmet Toptaş sözlerine şöyle devam etti: “Bu bilinçli bir oyunun ürünüdür. Türk askeri itibarsızlaştırılırken Türkiye’nin her tarafından şehit haberleri gelirken bu ülkeyi savunan insanlar suçlu durumuna düşürülmüşken Türk halkı Somali, Libya, Suriye gibi reklam argümanlarıyla oyalanmaktadır. 30 Ağustos’un yıldönümünde en az 30 Ağustos kadar önemli bir dönemeçteyiz. Türk halkı uyanık olmak zorundadır. Türk halkı sorumluluğunu almak ve bu sorumluluğu kendini yönetenlere de anlatmak zorundadır. Bizi yönetenler ya sorumluluk alıp Türkiye sorunlarını çözüp, işgalcilerin bugünkü oyunlarını bozmalıdırlar. Bozmazlarsa da Türk halkı bu oyunu bozmak için sorumluluk almak zorundadır. İki bayramı bir arada kutluyoruz. Bu tarihte çok ender rastlanan tarihte ki günlerden birisidir ama iki bayramımızı da buruk kutluyoruz. Böyle kutsal bir günde yeniden Zafer Bayramları kutlayacak 30 Ağustoslar kazanmak zorunda bırakmasın tanrı bizi.” DP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Göktepe, parti binasında ki bayramlaşma programında tüm katılımcıların bayramını kutladı.

Haber: Burcu AYDIN