Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Siz destek verin, biz Afyon’u uçuralım”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ortaklaşa bir program düzenlendi. Programda konuşan Vali Gökmen Çiçek, gazeteciliğin bir tutku ve emekliliği olmayan bir meslek olduğunu ifade ederek, “Bünyeyi sardı mı bir daha kurtulunamayan bir aşktır gazetecilik” dedi. Vali Gökmen Çiçek, il yöneticileri arasındaki uyuma basın mensuplarının vereceği katkı ile 2021 yılının Afyonkarahisar’ın yılı olacağını kaydetti

 

Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde İkbal Termal Otel’de düzenlenen kahvaltı programına AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği Başkanı İsmail Ögeday ve il protokolünün yanı sıra gazete sahipleri, ulusal basın temsilcileri, radyo, dergi, internet medyası ile televizyon kanallarının temsilcileri katıldı.
“AFYONKARAHİSAR’DA GÜZEL BİR GELENEK BAŞLATILDI”
Programın ilk konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’daki basın temsilcileri ve gazete çalışanlarıyla bir araya bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Afyonkarahisar’da güzel bir gelenek başlatılmıştı. Basınla kahvaltı ile başlıyordu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri. Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız bu güzel geleneğimizi devam ettirdi. Onlara bu geleneği devam ettirdikleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“KAMU KURUMLARI İLE BASIN ARASINDA GÜZEL BİR BİRLİKTELİK VAR”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti. Afyonkarahisar’da kamu kurumlarıyla basın arasında çok güzel bir birliktelik olduğunu söyleyen Başkan Zeybek, bu birlikteliğin artarak devam etmesini temenni ettiğini dile getirdi. Kamuoyunu objektif, tarafsız ve doğru bilgilendirmenin basının temel görevi olduğuna dikkat çeken Başkan Zeybek, “Halkımıza doğru ve tarafsız haberler ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışan değerli basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum. Afyonkarahisar Belediyesi olarak her zaman basın mensuplarının yandayız.” ifadelerine yer verdi.
“2020 YILININ ÖN ÖNEMLİ OLAYI AYASOFYA CAMİİ’NİN İBADETE AÇILMASIDIR”
Afyonkarahisar basınının kamuoyunu bilgilendirmede önemli bir görev üstlendiğini aktaran Milletvekili Yurdunuseven tüm gazete çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü tebrik etti. Yurdunuseven, “Edebiyat öğretmenimiz vardı. Gazetecilik balıkçılığa benzer derdi. Çünkü balığı ne kadar geç piyasaya sürerseniz, kasada bekletirseniz balık kokar. Haberi de ne kadar geç verirseniz, bir anlamı kalmaz’derdi. Gazetecilik, kalemini satmamaktır. Bunu da Afyonkarahisar’daki gazetecilerde elhamdülillah görüyoruz. Ben bir gazeteci olsaydım, bir siyasi ile konuşuyor olsaydım ne sorardım diye kendi kendime düşündüm ve 2020 yılının en önemli olayı sizce nedir diye sorardım dedim.Bence 2020 yılının ön önemli olayı Ayasofya Camii’nin ibadete açılması diye düşünüyorum. Bu durum dünya mazlumlarına bir mesajdır. Ayasofya’nın ibadete açılması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünya devleti olduğunun göstergesidir. Bu haber devletimizin başındaki halkın oyuyla Cumhurbaşkanı olmuş Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya lideri olduğunun bir göstergesidir. Bu vesileyleAfyonkarahisar’daki tüm gazete çalışanlarımızın 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.
“GAZETECİLİK
BİR TUTKUDUR”
Konuşmasına gazeteciliğin bir tutku olduğunu, emekliliği olmayan bir meslek olduğunu söyleyerek başlayan Vali Çiçek, “Bünyeyi sardı mı bir daha kurtulunamayan bir aşktır. Emekliliği olmayan birkaç meslekten biridir. Öyle tahmin ediyorum ki genç yaşlardan itibaren bir hastalık gibi bünyeyi kaplar ve bir şeyleri yazma, değiştirme isteğini, gördüğünüz bazı olayları tarihe not düşme adına yazma isteğini perçinler. Yazmak istemeseniz de sizi bir gece uykunuzdan kaldırır ve onu yazdırır. Bu yüzden bir tutkudur, bir hastalıktır gazetecilik. Ama iyi bir hastalıktır.” ifadelerini kullandı.
“ÖNCE İŞ YAPILSIN DERDİNDE OLAN
BİR İLDE ÇALIŞTIĞIMI BİLİYORUM”
Gazeteciliğin bir kamu hizmeti olduğuna dikkat çeken Vali Çiçek, “Afyonkarahisar’a geldiğim ilk gün basını güçlü olan bir ildeyim demiştim. Ulusal basında her gün haberlerin yayınlandığı bir ildeyim. 7 aylık süre geride kaldı. Şimdi beni memnun eden daha güzel olaylarla da karşılaştım. ‘Sayın Valim şurada bir ihtiyaç sahibi var. Biz yazamayalım istedik. Sizin bilginiz olsun’, ‘Şu okulda şu eksik var. Gördük üzüldük’ diyerek beni arayan basın mensupları oldu. Dolayısıyla önce iş yapılsın, önce sorunlar çözülsün denilen bir vilayette çalıştığımın farkındayım.” diye konuştu.
“2021 YILI AFYONKARAHİSAR’IN
YILI OLACAK”
Afyonkarahisar’da bir uyum olduğunu söyleyen ve bunun Afyonkarahisar’a iyi yönde getirisi olacağını belirten Vali Çiçek, “Belediye Başkanımızla birlikte iyi bir ekip olduk, çalışıyoruz. İl Genel Meclisi Başkanımız her konuda destek oluyor. Tüm siyasilerle uyumlu çalışıyoruz. Afyonkarahisar ruhu ile güzel bir birliktelik yakaladık. Belediye’nin çok ciddi çalışmaları var. Her yere dokunacağız. Siz yeter ki uyumun bozulmasına izin vermeyin. Bizleri bu yönde teşvik edin. Biz sizlerin desteği ile Afyonkarahisar’ı uçururuz. Afyonkarahisar’ı öyle bir noktaya taşırız ki hayallerimizde bile göremeyeceğimiz yere ulaşır. Ben inanıyorum 2021 yılı Afyonkarahisar’ın yılı olacak. Sürekli gündemde biz olacağız. Bildiğim, Milletvekillerimizin, Belediye Başkanımızın müjdesini verecekleri bazı yatırımlar var, yapılacak işler ve gelecek yatırımlar var. Biz beraber olalım. 2021 yılında uçarız.” dedi. >> Burak AYDIN’ın Haberi