Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sizler başımızın tacısınız” – Kocatepe Gazetesi

“Sizler başımızın tacısınız” – Kocatepe Gazetesi
"Sizler başımızın tacısınız"

Afyonkarahisar Valiliği, Kadınlar Günü dolayısıyla bir yemek düzenledi

Afyonkarahisar Valiliğince düzenlenen yemeğe Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal Komutanı İkm. Alb. Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcıları Ali Şanlıer, Ali Muhiddin Varol, Adem Uslu, İl Jandarma Komutanı Alb. Okçin Akşit, Polis MYO. Müdürü Müjdat Karagöz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyeti Üyeleri ile eşleri katıldılar.
ENGELLİSİNE BAKAN BİR ÜLKE
Yemekte Afyonkarahisarlı bayanlara hitaben bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, “İnsanlar gelirler bizden yardım isterler, ancak elimizdeki imkanlar yetersiz olduğu için bir çoğunun ihtiyacını önceden karşılayamazdık. Evinde özürlüsü yaşlısı bulunanlar perişanlığa tek başlarına katlanmak zorunda kalırlardı. Özellikle yaşlı insanlar bazen Allah canımızı alsa da kurtulsak derdi. Veya evde ona bakmakla mükellef olan insanlarda adeta biran önce ölse de kurtulsak diye temenni ederlerdi. Artık günümüzde bu insanlara maaş bağlandı ve evde bakım ücreti adı altında verilen bu maaş 2022 Sayılı Kanunla verilen özürlü aylığı ile bir araya geldiği zaman 1000 TL’ye yakın, bazen de bunun üzerinde bir miktar oluyor. Bu özürlü insanlar evin velinimeti durumuna geldiler. Herkes onları el üstünde tutuyor. Bu her türlü duanın ve yardımın üzerindedir. Artık özürlüsüne ve yaşlısına bakan bir ülke konumuna geldik. Özürlülere evde bakım hizmetlerinin yanı sıra eğer okula gidebiliyorsa okullar ücretsiz. Evlerinden tek tek alınarak okullarına getiriliyor. Okullardan da tek tek evlerine dağıtılıyor. Artık özürlülerin bakım ve tedavisini yaptırmak çok kolay hale geldi” dedi.
“SİZLER DE FAYDALANIN”
Balkanlıoğlu, “Bugün Dünya Kadınlar Günü, bu güzel tesislerden sizlerin de, en az diğer insanlar gibi faydalanmaya hakkınız var. Sizleri bu amaçla buraya davet ettik, sağ olun bizleri kırmadınız. Sayın Bakanımız da teşrif ettiler. Değerli eşleri ile birlikte bize şeref verdiler. İnşallah sizlerin her türlü dilek, istek, şikayetlerinizi sizin müracaatlarınız bile olmadan tek tek evlerinize giderek tespit eden bir ekip var, artık her türlü dileğiniz isteğiniz bizim için emirdir. Sizler bizlerin velinimetimizsiniz. Dünya ve ülkemiz sizlerin duası sayesinde ayakta duruyor” diye konuştu.
SOSYAL DEVLETİN GEREĞİ
Yemekte son konuşmayı yapan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu; “Bizim kültürümüzde var, kadınlar başımızın tacıdır. Cennet anaların ayakları altındadır. Bir atasözümüz var. Yuvayı yapan dişi kuştur derler. Dişi kuş olmasa ne yuva olur, ne evlatların iyi bir şekilde yetişmesi mümkün olur. Sizler ülkemizin gururusunuz. Buralara sizlerin de gelip oturup dinlenmesi lazım. Garip gurabaya yardım etmek sosyal devlet olmanın bir gereği. Bizim kültürümüzde, ‘Komşusu açken kendi tok yatan bizden değildir’ anlayışı var. Hiçbir şekilde açta açıkta kimsenin kalmaması gerekir. Sosyal devlet anlayışı ile destek veriyoruz. Bir derdi olan vatandaşın derdini çözmek bize mutluluk veriyor. Garip gurabanın fakir fukaranın yanındayız, yanında olmaya devanı edeceğiz. Bu vesileyle 8 Mart dünya Kadınlar Günü nedeniyle hepinizin bu gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)