Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ŞKOO binası yeniden yapılacak

İl Milli Eğitim Müdürü

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, ŞKOO binasında başlayan güçlendirme çalışmasının sağlıklı olmayacağı yönünde mühendis raporları üzerine binanın yıkılıp yeniden yapılma kararı alındığını açıkladı. Yalçın, okul yapılıncaya kadar yeni binada ikili öğretim yapılacağını, derslik sayısının da yeterli olduğunu belirtti

 

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, gazeteniz Kocatepe’nin muhabirine Şemsettin Karahisari Orta Okulu’ndaki (ŞKOO) güçlendirme işi ile ilgili olarak açıklama yaptı.
“MEVCUT BİNA YIKILIP
YENİDEN YAPILACAK”
Metin Yalçın, Şemsettin Karahisari Orta Okulu’nda yapılan deprem tahkiki sonrası bina için güçlendirme raporu çıktığını belirtti. Yalçın, “İşin doğrusu deprem tahkiki akabinde ŞKOO binası için güçlendirme raporu hazırlandı. Ancak bina güçlendirme çalışması başladığında ordadaki ilgili inşaat mühendisleri bu güçlendirme çalışmasının çok sağlıklı olmayacağı noktasında bir rapor düzenleyerek bize bildirdiler. Bunun üzerine bizde o raporla bakanlığımıza bir görüş sorduk. Çünkü deprem testleri Bakanlığımız tarafından yapılmıştı. Bakanlığımız tarafından güçlendirmenin sağlıklı olmayacağı yönünde hazırlanan rapor incelendikten sonra bize ‘Tamam orayı yıkıp yeniden yapabiliriz.’ şeklinde bir görüş verdi. Biz şu anda ŞKOO binasında yürütülen çalışmayı durdurduk. Dolayısıyla güçlendirme çalışması yapmak yerine mevcut binanın yıkılıp yeniden yapım kararını aldık.” dedi.
“DERSLİK SAYISI
YETERLİ DÜZEYDE”
Şemsettin Karahisari Orta Okulu binasında süregelen güçlendirme çalışmasını durdurup binanın yıkılıp yeniden yapımı yönünde çalışmaların devam ettiğini anlatan Yalçın şunları kaydetti: “Şu anda ŞKOO binası için yıkım ve yeniden yapım aşamasındaki çalışmalarımız devam ediyor. İşin aslı budur. Okulumuzda basına yansıyan derslik sayısının yeterli olmadığı yönünde iddia var. Bizim orada şu anda yeni binamızda 24 dersliğimiz bulunuyor. O binayı yıkıp yeniden yapıncaya kadar Şemsettin Karahisari Orta Okulumuzda ikili öğretime yeni binamızda devam edeceğiz. Derslik sayımız şu anda ikili öğretim için yeterli düzeydedir. Herhangi bir derslik ihtiyacı sözkonusu olmayacak.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti