Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Slovenya’dan Eroğlu’na ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Slovenya’dan Eroğlu’na ziyaret – Kocatepe Gazetesi
Slovenya'dan Eroğlu'na ziyaret

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec’i makamında kabul etti

Kabulde konuşan Prof. Dr. Veysel Eroğlu iki ülke arasında yapılacak işbirliği anlaşmalarıyla bilgi ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını dile getirdi.
Slovenya ile eskiye dayanan ikili işbirliği içerisinde olduklarını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “Slovenya ile işbirliği konularımız var. Bundan sonraki süreçte de çalışma grubu oluşturabiliriz. Hem muhatabımız olan Bakanlıkla ormancılık, çölleşme ve erozyonla mücadele ve su yönetimi konusunda işbirliği yapabiliriz.
Çalışma gruplarını belirleyerek muhatap Bakanlık ile eleman değişimi olabilir. Ayrıca orman yangınları ile mücadelede çok ileri teknolojileri kullanıyoruz. Bu hususlarda da iki ülke arasında ortak çalışma yürütebiliriz.” dedi.
Kendilerini ağırlamasından dolayı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na teşekkür ederek sözlerine başlayan Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec Türkiye’nin kendilerine verdiği destekten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Çevre yönetimi, enerji güvenliği, iklim değişikliği, içme suyu ve baraj hususlarına özel önem gösterdik-lerini belirten Büyükelçi Jazbec, Türkiye’nin bu alanlarda oldukça başarılı olduğunu tecrübelerini Slovenya ile paylaşmasından memnuniyet duyacaklarını söyledi.
Slovenya’nın AB hususunda Türkiye’yi destekleyen bir ülke olduğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu Büyükelçi Jezbec’e bu hususta teşekkürlerini iletti. (Kocatepe)