Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şoförler Odası’nda 3 adaylı seçimin galibi Karataş ve ekibi

Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın

Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın üç adaylı seçimi sonucu sandıktan İbrahim Karataş ve listesi çıktı. Kongre konuşan Başkan Adayları Balı Sakari ile İbrahim Karataş, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’tan minibüs güzergah değişikliğine olumsuz müdahale ettiği iddiasıyla açıklama istediler

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın olağan seçimli genel kurul toplantısı dün yapıldı. Oda’nın Başkan Vekili Veli Seyman, İbrahim Karataş ve Balı Sakari’nin yarıştığı seçimin galibi İbrahim Aktaş oldu. Odanın toplam bin 511 üyesinden bin 170’nin oy kullandığı seçim 4 ayrı sandıkta gerçekleştirildi. Seçim sandığından; İbrahim Karataş’ın Başkan adaylığındaki listeye 674 oy, Veli Seyman ve ekibine 385 oy, Balı Sakari ve ekibine 125 oy çıktı.
ÜLKER’E PLAKET VERİLDİ
Derya Düğün Salonu’nda dün sabah yapılan genel kurul toplantısı divanı ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’ın Başkanlığı’nda; Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Karagöz, Murat Kültür, Kadir Can, Nurullah Akdeniz’den oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kurul raporları okunarak ayrı ayrı oylandı. Raporlar ve gelir gider bilançosu oybirliğiyle kabul edildi. Oda Başkanı Mevlüt Ülker’e ESOB Başkanı Abdülkadir Konak tarafından ahilik sancağı ile oda yönetimi tarafından hizmetleri nedeniyle plaket verildi.
SAKARİ: GÜZERGÂHLAR KARARA BAĞLANACAKKEN SAYIN KONAK’IN ENGEL OLDUĞU SÖYLENİYOR
Genel kurulun ilk konuşmasını Başkan adayı Balı Sakari yaptı. Göreve talip olmadan önce taksici, minibüsçü, nakliyeci ve servisçi esnafının sorunlarından haberi olmadığını belirten Sakari, “İşin içerisine girdikçe sorunların dağ gibi büyüyüp içinden çıkılmaz bir hal aldığını gördüm. 49 yıllık mevzular başta olmak üzere sorunlar ve sıkıntılar çığ gibi büyüyüp çözüme kavuşamamıştır. Allah kısmet eder göreve gelmem durumunda tüm Türkiye’nin yükünü taşıyan, içinden geldiğim esnaf grubum olan tır ve kamyoncu olarak ben ve yönetim kurulum ekibim odamızın yükünü taşımaya talibiz. Meslektaşlarımın dile getirmemi istedikleri iki konu vardır. Birincisi geçmiş dönemde odamız aracının yaptığı kaza her seçim arifesinde tazelenerek önümüze konulan yüksek tazminat mevzusunun açıklığa kavuşturulması elzem hale gelmiştir. Bu konu ziyadesiyle rencide edici bir hal almıştır. İkinci konu minibüsçü esnafını ilgilendirmektedir. Başkan adaylarımızdan İbrahim Karataş kardeşimizin trafik komisyonu üyesi olduğu dönemde yapılan minibüs güzergâh çalışmasında 2014 yılı güzergâhlarına geri dönülmesi talep edilmesi konusudur. Konu karara bağlanma aşamasındayken ESOB Başkanı Sayın Abdülkadir Konak’ın engel olduğu söylenmiştir. Polemik konusu haline gelen bu konuya havzirun huzurunda açıklık getirmenin uygun olacağını düşünmekteyiz. Seçim çalımşaları sürecinde oda üyelerine ulaşacağı bir liste verilmemesi nedeniyle ESOB Başkanı Abdüldakir Konak’a, Oda Başkanı Mevlüt Ülker’e ve rakibi Başkan adayı Veli Seyman’a kırgınım. Oda üyelerimize e-devlet üzerinden telefon numaraları temin edemeden zahmetle ulaşmak zorunda kaldım.” dedi.
KONAK: İDDİAN BELGELİ Mİ? BAŞKAN ADAYLARI GEÇMİŞİ
DEĞİL NİYE ADAY
OLDUKLARINI ANLATMALI
Sakari ve Karataş genel kurul toplantısında bu konuya açıklık getirilmesini istedi. ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, 2014 yılında minibüsçülerin güzergâhların geriye döndürülmesi talebine engel olduğu iddiasının belgesi olup olmadığını, belge olmaması halinde iddianın sözde kalacağını ifade etti. Konak, başkan adaylarının geçmişte olup bitenlerden söz etmek yerine neden aday olduklarını üyelere anlatmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
KONAK: BENİM MÜDAHALEM
OLMADI OLAMAZ
ESOB Başkanı Abdülkadir Konak konu hakkında bilgi vermek istediğini belirterek şunları söyledi: “Benim güzergâh kararına müdahale ettiğim söyleniyor. Belgeniz var mı? Ben müdahale etmedim etmemde. Bu konuda Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclisi yetkilidir. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği esnaf ve sanatkârın lehine olacak bir konuda asla bir karşı gelme olmaz. Bugüne kadarda olmadı. Tabii bütün adaylar aynı şartlarda yarışıyorlar. Bakanlığın uygun gördüğü şartlarda genel kurullu seçimler yapılıyor. Bu tür konuların genel kurullarda konuşulmaması gerekiyor. Faaliyet raporunu okuttuk. Rapor okunduktan sonra bu konu gündeme getirilebilirdi. Ben adaylardan neden aday olduklarını, ne yapacaklarını ifade etmelerini istiyorum. Yoksa geçmişte şu oldu bu oldu biz bunlara bakmıyoruz. Onun değerlendirmesini esnaf ve sanatkâr yapar.”
KARATAŞ: ODA BAŞKANLARI
O TOPLANTIDA ŞAHİTTİR
İbrahim Karataş genel kurulda yaptığı konuşmada, minibüs güzergâhları konusuna açıklık getirmek istediğini belirtti. Karataş şöyle konuştu: “Odalar Birliği’ndeki toplantıda Birlik Başkanımız böyle bir şey olmadığını söyledi. Oda Başkanlarımızın hepsi şahittir. Şoförler Oda Başkanımı sözkonusu toplantıda mağdur olan minibüs duraklarının mağduriyetinin giderilmesini talep etmiş. Belediye Trafik Komisyonu’nda üye olarak Veli Seyman ile birlikte çalıştık. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in ifadesi de şudur; ‘Arkadaşlar varmısınız ben 2014 yılına çevireyim bu mağduriyetler bitsin.’ dediğinde. Sayın Birlik Başkanımın, ‘Başkanım taşlar yerine oturdu. Tekrar bir kaosa sebep olur. Siz bilirsiniz.’ gibi bir ifadesinin olduğunu öğrendik. Birlik Başkanımız bu konuya açıklık getirsin. Değerli havzirunu oluşturanlar arasında o toplantıya şahitlik eden Oda Başkanlarımız vardır.”
KONAK: MÜDAHALEM OLMADI
Konu hakkında sıcağı sıcağına bilgi vermek istediğini söyleyen Abdülkadir Konak şunları kaydetti: “Belediye Başkanımız bizi ziyaret etti. Bu ziyarette Şoförler Odası Başkanımız da vardı. Oda Başkan Vekilimizde vardı. Diğer oda başkanlarımızda vardı. Onlar minibüs duraklarının yer değiştirmesiyle ilgili taleplete bulundular. Belediye Başkanımızda cevap verdi. Orada benim bir müdahalem olmadı. Şoförler Odası yönetimi bazı minibüs duraklarının mağdur olduğunu bu mağduriyetin giderilmesini talep etti. İddia edildiği gibi bir çözümsüzlük olmamıştır. Öyle bir şey yoktur.” İbrahim Karataş, Konak’ın açıklamasının ardından başkan adayı Veli Seyman ile Oda Başkanı Mevlüt Ülker’e, “Mevlüt amca, Veli ağabey sizler ne diyorsunuz?” sorusunu sordu. Mevlüt Ülker, “Ben bilmem.” cevabını vedi. Karataş, konu hakkında bilgi sahibi olduğunu belirttiği Giyim Eşyası İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük’e durumun sorulmasını istedi. O sırada salonda bulunmayan Karnıbüyük’ün görüşü alınamadı.
KARATAŞ: GEÇEN DÖNEM NASİP OLMADI AMA YILMADIM
İbrahim Karataş sözlerine şöyle devam etti: “35 yıl boyunca mesleğimizin birçok bölümünde bulundum. Geçen dönem 2018 yılındaki seçimlerde aday oldum. Odamızı yönetip oda üyelerimizin hizmetkârı olmaya, odamızı adalet içerisinde birlik ve beraberlikle yönetmek için aday olmuştum. Allah bize nasip etmedi. Ama 35 yıllık meslek hayatımda olduğu gibi ne yıldım ne de usandım. Rabbim aşk ve şevk verdi. 2022 yılındaki genel kurulda da tekrar aday olup adalet getirmeye, toparlanmaya azim ve gayret etmek üzere hizmetinize talibim. Tüm meslektaşlarımızın desteğini bekliyorum, genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
SEYMAN: USTALIK GÖYNEĞİ
HAKKIM DİYEREK BU YOLA ÇIKTIM
Oda Başkan adayı Veli Seyman yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle Mevlüt Ülker Başkanıma odamıza verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum. Ben bir yola çıktım ve bu yola çıkarken dedim ki; Ben bu işin çıraklığını yaptım, kalfalığını yaptım. Ustalık göyneği hakkım dedim ve çıktım bu kutlu yola. Amacım hizmettir. Sizlere hizmet edebileceksem oylarınıza talibim.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi