Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokak köpekleri AKÜ’de kısırlaştırılıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Sokak köpekleri AKÜ’de kısırlaştırılıyor

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından toplanan sokak köpekleri Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde kısırlaştırılarak tekrar sokağa bırakılıyor

Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Başhekim Doç. Dr. Fatih Mehmet Birdane, sokak köpeklerinin kontrolsüz üremesini engellemek için Afyonkarahisar Belediyesi tarafından sokaklardan toplanan sahipsiz köpeklerin merkezde kısırlaştırıldığını belirtti.
Her yıl 500 köpeğin kısırlaştırılmasıyla ilgili protokollerinin olduğunu belirten Birdane, bu sayının 500 ile bin köpek arasında değiştiğini aktardı. Kısırlaştırma işleminin veterinerlik fakültesi öğrencileri içinde iyi bir tecrübe olanağı olduğunu belirten Doç. Dr. Birdane, “Sokaktan toplanan sahipsiz sokak köpekleri belediye tarafından barınağa götürülüyor. Buradan da bize getirilerek kısırlaştırma işlemleri yapılıyor. Sokak köpeklerinin kontrolsüz üremesini engellemek ve yaşam haklarını sürdürmelerini sağlamak için kısırlaştırma yapılıyor. Bu operasyonlar yılın her zamanında gerçekleştiriliyor. Operasyonların bir diğer olumlu yanı ise veterinerlik öğrencilerine sağladığı tecrübe. Öğrencilerimiz operasyonlarda tecrübe ediniyorlar” dedi.
BARINAKLARDAN
SAHİPLENİN
Hayvan severlere uyarılarda da bulunan Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Başhekim Doç. Dr. Fatih Mehmet Birdane, üretim izni olmayan petshopların evcil hayvan satma izni olmadığını hatırlattı. Evcil kedi veya köpek bakma imkanı olan vatandaşların petshoplardan değil, barınaklardan hayvan sahiplenmesini öneren Birdane, “Bir çok vatandaşımız kedi veya köpek besliyor. Beslemek isteyen vatandaşlarımız, hayvanları satın almak yerine barınaklardan sahiplenirse sokak köpeklerinin yaşam şartları gelişir. Buda hayvanlar açısından sevindirici olur” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)