Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokaklar daha güzel olacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin
Sokaklar daha güzel olacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2013 yılında kentsel sit alanında kalan bölgelerin tamamının röleve, restitüsyon ve restorasyon projelerini, önemli bir bütçe ayırarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaptırdıklarını ve sokak sağlıklaştırma için gerekli olan tüm projelerin ihaleye hazır hale getirildiğini söyledi.
Maddi kaynak noktasında ise eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun kendilerine çok büyük destek verdiğini açıklayan Başkan Çoban, “AK Parti kampı nedeniyle bir önceki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu Hanımefendi ilimize gelmiş ve Hanımefendi, kentsel sit alanındaki mahallere yönelik bir gezi gerçekleştirmişti. Gezi sırasında, sokak sağlıklaştırma için ne kadar paraya ihtiyaç duyulduğunu sordu. Biz de ’10 milyon lira gelirse, önemli bir bölümünü hemen ihale edebiliriz’ diye kendisine ilettik. Sağolsun, kamp sonrası hemen Kültür Turizm Bakanlığı ile irtibata geçerek, İl Özel İdaresi hesabına 9,5 milyon liranın gönderilmesine sağladı. Biz de elimizdeki projeleri Kültür Turizm Bakanlığına bağlı Konya Anıtlar Röleve Kurulu ile paylaşarak ihalenin gerçekleşmesini sağladık” dedi.
3 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK   
Yapılan ihaleye göre, 3 yıl içerisinde bölgenin tamamının sokak sağlıklaştırmasının en güzel şekilde yapılacağını kaydeden Çoban, “Biz de Afyonumuzun bu tarihi bölgesinin bu şekilde güzelliğe kavuşmasına katkı yapmaktan ve dönemimizde bu işi başarmaktan dolayı çok büyük mutluluk içerisindeyiz. İşin bitiş tarihi her ne kadar ihale şartnamesine göre 3 yıl olarak öngörülmüşse de müteahhit firma 2 ile 2,5 yıl içerisinde bitirebileceğini söyledi. İnşallah onların dedikleri tarihte biter. Burada ayrıca, emeklerinden dolayı Belediye Başkan Yardımcımız Ayfer Örten’i ve ilgili tüm personelimizi de tebrik ediyorum” diye konuştu.