Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sokakta Satranç Var” – Kocatepe Gazetesi

11-17 Eylül tarihlerinde Türkiye
“Sokakta Satranç Var”

11-17 Eylül tarihlerinde Türkiye Satranç Federasyonu tarafından gerçekleştirilen “Sokakta Satranç Var” projesi tamamlandı. Sosyal medyadan “Sokakta Satranç Var” etiketiyle paylaşılan fotoğrafları dikkate alan Türkiye Satranç Federasyonu projenin geniş kitlelere yayıldığını açıkladı.
Türkiye’nin 81 ili, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen “Sokakta Satranç Var” projesi kapsamında bir hafta boyunca sokaklara taşarak büyük bir coşkuyla satranç oynadı. Yurtta düzenlenen etkinlikler, her yaştan satranç severin yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleşti. TSF’nin önderliğinde ve il ve ilçe temsilcilikleri tarafından gerçekleştirilen organizasyonlarla 81 ilin tamamında bir hafta boyunca sokaklarda, parklarda, meydanlarda ve sahillerde satranç oynandı.
Satranç kültürünü tüm yurda yaymayı, tanıtmayı, sevdirmeyi ve Türkiye’nin her il ve ilçesinde satranç parkları yapılmasını amaçlayan proje, medyanın gündeminde de geniş yer buldu. Sokaklarda satranç oynayan katılımcıların coşkusu basın medya aracılığıyla okuyucu ve izleyicilerle buluştu.
Organize ettikleri etkinliklerle satranç severlerin proje ile buluşmasını sağlayan il-ilçe temsilcilerine, satranç ailesine ve ülkenin dört bir yanında bir festival havasında satranç oynayan halka Türkiye Satranç Federasyonu teşekkür etti.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Alptuğ Akyıldız, “Tüm Türkiye’de olduğu İl merkezinde ve ilçelerde tüm satranç severler etkinliklere katıldı. Proje kapsamında her yerde satranç oynanabiliyor. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından dikkate alınan binlerce fotoğraf var. Şahsi olarak bilemiyoruz, sosyal medyadan yapılan paylaşımları Federasyon dikkate alarak kitapçık hazırlayacak. Bize bildirim yapılan Sandıklı, Dinar, Çay, İscehisar, Sultandağı’nda “Sokakta Satranç Var” projemiz gerçekleşti. Bu sene Üçüncüsünü yaptığımız “Sokakta Satranç Var” projemizde katılım her yıl artarak devam ediyor. İnşallah bundan sonra da her sene yapılacak” ifadesine yer verdi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti