Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Solak: Afyon’un termal suları üstün nitelikli

Bu haberin fotoğrafı yok
Solak: Afyon'un termal suları üstün nitelikli

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen uluslararası katılımlı termal sağlık turizmi kongresi gala yemeği ile sona erdi.

Düzenlenen programda konuşan AKÜ Rektörü Mustafa Solak, Afyonkarahisar’ın termal turizm konusunda Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğunu söyledi.

Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlenen gala yemeğinde bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye’nin jeotermal kaynak zenginliği ve potansiyeli açısından dünyada ilk 7 ülke arasında, Avrupa’da ise 1. sırada olduğunu söyledi. Solak, “Afyonkarahisar ve çevresindeki termal sular, hem debi sıcaklıkları hem de çeşitli fiziksel ve kimyasal özellikleri ile üstün niteliklidir” dedi.
Afyonkarahisar’ın termal turizm konusunda Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğunu ifade eden Solak, “AKÜ bulunduğu bölgeye katkı yapmaya büyük önem vermektedir. Bu anlayışla; üniversite-sanayi, üniversite-kent işbirliği kapsamında sağlık ve termal turizmin bir arada değerlendirildiği uluslar arası katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi’ni AKÜ olarak düzenlemekten son derece mutlu olduğumuzu belirtirim” diye konuştu.
Kongre gala yemeğine Ürün ve Solak dışında Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba ile çok sayıda yabancı davetli katıldı. Yemek Konya Büyükşehir Belediyesi Sema Ekibi’nin sema gösterisi ile son buldu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti