Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Somali için ilaç kampanyası başladı

Bu haberin fotoğrafı yok
Somali için ilaç kampanyası başladı

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle zor durumda olan Somali halkına ilaç göndermek için kampanya başlatıldı. Afyonkarahisar Eczacı Odası ile Afyonkarahisar Sağlıkçılar Derneği’nin ortaklaşa düzenleyeceği kampanya, 15 Şubat’a kadar devam edecek

Afyonkarahisar Sağlıkçılar Derneği ile Afyonkarahisar Eczacı Odası, zor günler geçiren Somali halkına ilaç kampanyası başlattı. Eczanelerde “ilaç kutu”ları vasıtasıyla toplanacak ilaçlar, Afyonkarahisar Sağlıkçılar Derneği tarafından Somali’ye ulaştırılacak.
Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Melih Köken, kampanya hakkında bilgi vererek “Afyonkarahisar Sağlıkçılar Derneği ile birlikte Afyonkarahisar Eczacı Odası’nın birlikte düzenlediği Somali’ye İlaç Yardımı kampanyasını sizlerle paylaşmak için bir aradayız. Somalı, Kuzeydoğu Afrika, Türkiye’nin yarısı kadar yüzölçümüne sahip, 9 milyon nüfusa sahip olan ama iç savaşla birlikte 8 milyona düşen nüfusu ile yüzde 99’u Müslüman olan bir Afrika ülkesi” dedi.
15 ŞUBAT’A KADAR SÜRECEK
Köken, Somali’de sağlık alanında önemli bir ihtiyacın ortaya çıktığını belirterek “Bu ülkede ortaya çıkan olumsuzluklar ve ortaya çıkan durum oradaki insanların yaşam koşullarını önemli ölçüde değiştirmiş, değişen yaşam koşulları, oradaki insanların gıdaya ihtiyaçlarının yanında sağlık ihtiyaçlarının da ortaya çıkmasına neden olmuştur. İlaç toplama kampanyası düzenledik. Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak Afyonkarahisar’daki eczanelerimize kutulardan bırakmak, vatandaşlarımızın kullanmadığı ilaçların ihtiyaç sahipleri tarafından kullanılmasına aracılık edeceğiz. Bozulmamış ilaçların eczanelere getirmeleri hâlinde ilaçlar bu kutuya konulacak. Kampanya, 15 Şubat’a kadar sürecek” diye konuştu.
NE KADAR İLAÇ TOPLANIRSA GÖNDERİLECEK
Afyonkarahisar Sağlıkçılar Derneği Başkanı Dr. Ümit Yusuf Aydın ise Somali’deki olayları yerinde gördüklerini belirtti. Aydın, “Dernek olarak Somali’ye 5 arkadaşla beraber gitmiştik. Olayı yerinde gözlemlemek imkanı bulduk. İç savaştan sonra oluşan kuraklık ve kıtlıkla beraber, ihtiyaç had safhaya ulaşmış durumda. Hayatların çok basit ilaçlarla kurtarılması mümkün. Parayla bile ilaç bulma imkanı yok. Biz Ege Sağlık Federasyonu olarak Kimse Yok Mu Derneği’nin desteğiyle oraya bir Eğitim Hastanesi açtık. Sağlık Bakanlığımız da bunu destekledi. Sağlık sadece muayene etmek değil. Ne kadar ilaç toplayabilirsek göndereceğiz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti