Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Son 15 Yılda Afyon’a Kaç Maden Arama Ruhsatı Verildi”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a, Afyonkarahisar genelinde son 15 yıl içerisinde kaç maden arama ruhsatı verildiğini ve verilen arama ruhsatlarının kaç bölgeyi ve kaç metrekare alanı kapsadığını sordu.

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına verdiği önergede ki soruların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yanıtlanmasını istedi.

“KAZALARDA İNSANLARIMIZ HAYATINI KAYBEDİYOR”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar’da mermer ve mermer ürünleri ihracatının ön planda geldiğini ifade etti. Milletvekili Olgun, “Özellikle İscehisar İlçesinde büyüklü küçüklü 600 mermer ve mermer ürünleri işletmesi bulunmaktadır. Bu ilçemizde mermer ocakları bulunduğu gibi diğer ilçelerimizden ve diğer illerden de mermer getirilerek İscehisar ilçemizde işlenmektedir. Emirdağ ilçemiz başta olmak üzere diğer ilçelerimizde de mermer ocaklarının açıldığını biliyoruz. Bunun yanı sıra maden arama ruhsatı olan ve Afyonkarahisar genelinde maden araması yapanların, yaptıkları işlemlerin ardından arama sahalarındaki hasarlarla birlikte ortada bıraktığı da bir gerçektir. Çalışır durumdaki bazı maden ocaklarının derinlikleri ise yer yer 150 metreyi geçmektedir. Meydana gelen kazalarda insanlarımız hayatını kaybedebilmektedir.” ifadelerine yer verdi.

“AFYON’A SON 15 YILDA KAÇ MADEN ARAMA RUHSATI VERİLDİ”

Milletvekili Olgun, yazılı soru önergesinde sözlerine şöyle devam etti: “Afyonkarahisar genelinde son 15 yıl içerisinde kaç maden arama ruhsatı verilmiştir? Verilen arama ruhsatları kaç bölgeyi ve kaç metrekare alanı kapsamaktadır? Arama ruhsatı verilen alanlardan kaçı işletme ruhsatına çevrilmiş ve maden çıkarımı gerçekleşmektedir? Verilen maden arama ruhsatı hangi madenleri kapsamaktadır? Afyonkarahisar genelindeki maden ocaklarında son 15 yılda kaç iş kazası meydana gelmiş ve kaç insanımız hayatını kaybetmiş kaç kişi yaralanmıştır? Arama ruhsatı verilip de iptal edilen olmuş mudur? Özellikle mermer ocaklarında derinliği nedeniyle tehlike saçan ve kapatılan kaç maden ocağı bulunmaktadır? Kapatılması gerekirken, kapatılmayan ve işletmesine devam eden maden ocağı var mıdır? Maden ocaklarında meydana gelen atıkların kontrolü nasıl sağlanmaktadır? Maden aramalarının ardından ortaya çıkan atık ve çevre bozukluğu için neler yapılmaktadır?”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti