Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son 3 ayda telefonla dolandırıp 20 bin lira aldılar

Bu haberin fotoğrafı yok
Son 3 ayda telefonla dolandırıp 20 bin lira aldılar

Afyonkarahisar’da geçtiğimiz bir yıl içerisinde kendisini polis ya da Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan kişi ya da kişiler tarafından 76 kişinin yaklaşık 40 bin lira dolandırıldığı bildirildi. Son 3 ayda ise il ve ilçelerde toplam 35 vakada 20 bin lira dolandırıcılık yapıldı. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından Milli Birlik Caddesi’nde vatandaşları uyaran broşürler dağıtıldı. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerinin bu çalışmasına Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilgiler 3. sınıf öğrencileri ile mahalle muhtarları da destek verdi.
Milli Birlik Caddesi’nden geçen vatandaşlara dağıtılan uyarıcı broşürlerde polisin, askerin ya da Cumhuriyet Savcılığı’nın telefonla arayarak kontör ya da kartsız havale taleplerinde bulunmayacağı bilgilerine yer verildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Vekili Ebru Topbaş, son zamanlarda ülke genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da vatandaşların cep telefonu ile aranarak dolandırıldığını söyledi. Ebru Topbaş, “Emniyet Genel Müdürlüğü cep telefonlarına mesaj çekerek ‘Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan ve her türlü bahanelerle kontör/TL ve kartsız havale yapmanızı isteyenlere itibar etmeyiniz’ şekliden mesaj göndererek vatandaşların bilinçlendirilmesi sağlanmaktadır. 3 ay önce Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri broşürlü uyarı çalışması yaptığını, bu konuda 2 bin adet broşür bankamatiklere, tren garına, toplu taşıma araçlarına asılmıştır” dedi.
Topbaş, yapılan uyarılara rağmen geçen bir yıl içerisinde 76 kişinin 40 bin lira dolandırıldığını ifade etti. Topbaş, “İlk 10 aylık süre içerisinde Afyonkarahisar’da 41 kişi dolandırılarak yaklaşık 20 bin TL paraları gitti. Son 3 ayda ise il merkezinde 20, ilçelerde de 15 adet dolandırıcılık olayı meydana gelmiştir. Yaklaşık 20 bin TL vatandaşların bu kişilerce dolandırıldıklarına şahit olmaktayız” şeklinde konuştu

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti