Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sonradan Körlük Olur Mu?

Gençlerin sağlık problemi haline gelen körlüğün bir çok tedavisi bulunurken internette en çok araştırılanlar arasında Sonradan körlük olur mu? Sorusu da yer aldı. Peki, Sonradan körlük olur mu?

Gençlerin sağlık problemi haline

Gençlerde gün geçtikçe sıkça rastlanan sağlık problemleri arsaında yer alan Körlüğün tedavisi var mı? Sorusundan sonra en çok merak edilenler arasında Sonradan körlük olur mu? Sorusu yerini aldı. Peki, Sonradan körlük olur mu?

SONRADAN KÖRLÜK OLUR MU?

Görme duyumuza yakın olan organlar beyin ile ilgili omurilik zarlarına gelen büyük bir zarar çok şiddetli olursa kazada omuriliğe ve görme duyusuna zarar gelebilir. Bu duyulara ve organlara verilen zarar ise ilerleyen yıllarda körlüğe ve görmemeye sebep olabilir.

KÖRLÜĞÜN TEDAVİSİ VAR MI?

Kör olan kişi görme duyusunu kaybetmektedir. Gözün tamamen görmemesi ise körlük olarak adlandırılmaktadır. Gözü görmeyen kişilerin tedavisi körlüğüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Gözde oluşan katarakt körlüğe sebep açan etkenlerdendir. Katarakt tedavisi ameliyat ile yapılabilmektedir. Kişinin gözünde oluşan sarı nokta hastalığı ise hemen geçen bir durum değildir. Fakat hastanın görmesini sağlayabilecek tedavi yöntemleri vardır. Gözde oluşan Optik atrofi adı ile tanımlanan körlük ise kalıcı körlükler arasında yer almaktadır. Günümüzde retinitis pigmentoza hastalığı tavuk karası olarak adlandırılmaktadır retinitis pigmentoza göz hastalığının sebebi gece körlüğü olup kalıcı körlük olarak geçmektedir. Bazı kişiler görülen göz tansiyonu ise körlüğe başlangıç olup göz kaybına kadar yol açabilmektedir.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti