Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

SOSYAL MEDYA BELASI

Sosyal medyayı artık genç, yaşlı herkes kullanıyor. Hele ki akıllı telefonları elimizden düşürmüyoruz.
Elbette sosyal medyayı olumlu yönde kullanırsak çok faydalı. Ama bunun kontrolünü yapabilmek çok da kolay değil.
En çok çocuklarımız zarar görüyor. Çocuklarımızı sosyal medyanın zararlarından korumak hepimizin öncelikli görevidir. Çünkü daha üç yaşlarında olan çocuklar dahi elinde telefon oyun oynuyor. Bunu başarabilmek için önce biz büyükler kendimize çeki düzen vermeliyiz.
En azından akşam eve gidince telefonları kendimizden uzak tutalım. Her aile ferdinin elinde telefon. Sohbet yok, muhabbet yok, paylaşım yok. Uzaklaşma ve içine kapanıklık çok. Çok zaman kaybı var.
Zararlı TV programlarına da mümkünse yaklaşmayalım. Hatta “evlerimizdeki düşman “ olarak tabir ettiğim televizyondan da uzak durmak lazım. Biz böyle yapalım ki çocuklarımıza örnek olalım. Bu düşmandan artık her evde iki, üç tane var.
TV programları ve zararlı sosyal medya sebebiyle batılılaşmaya başladığımızdan bu yana adli vakalarda artış gözlenmektedir. Kadına ve çocuğa şiddet eğilimi ve cinsel istismar artmıştır. İnternet fenomenleri çocuklarımıza zarar üfürüyor. Küfürlü videolar çekerek çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar. Çocuklarımız bu sebeple hırçın, gergin, asabi ve suça meyilli oluyorlar. Gençler arasında suç oranları yükseliyor. Ailelerde geçimsizlik ve güvensizlik artıyor. Manevi ve sosyal değerlerimiz zarar görüyor. Bütün bunlar endişe veriyor.
Hepimiz geleceğimiz için daha hassas olmalı ve daha çok dikkat etmeliyiz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER