Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sosyal medya ve TV programları şiddeti arttırdı”

Afyon OSB konferans salonunda
“Sosyal medya ve TV programları şiddeti arttırdı”

Afyon OSB konferans salonunda gerçekleştirilen Kariyer Günleri Etkinliğinin açılışında konuşan Okul Müdürü İbrahim Çakal, öğrencilerini hayatlarında rol model alabilecekleri kişilerle bir araya getirerek, kariyer hedefleri için farkındalık oluşturacak, vizyonları görmelerini sağlamak için etkinlikler yaptıklarını dile getirdi.
“MAĞDURLARIN HER
 ZAMAN YANINDAYIZ”
Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Gönül Ar Güngör ise konuşmasında, “Çocuk Hakları ve Kadına Karşı Şiddet” konularına değinerek, “Hem örfümüzde hem de kanunumuzda 18 yaşın altında ki her birey çocuk olarak nitelendiriyor. Afyonkarahisar Barosu olarak çocuğun cinsel istismarı ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda mağdurların her aşamada yanlarında oluyoruz.” dedi.
“SOSYAL MEDYA
ŞİDDETİ ARTTIRDI”
Meslek Lisesi mezunu olduğunu anlatan Afyonkarahisar Barosu Başkanı Av. Turgay Şahin’de Teknik Kolej öğrencilerine avukatlık mesleğini seçme sebeplerini anlattı. Şahin, şiddet konusunda verdiği bilgilerde, “Psikojik, fiziksel ve cinsel şiddet olarak 3 çeşit şiddet var. Kadına ve çocuğu her yıl belli oranda artan şiddet eğilimi ne yazık ki ülkemizde de artmaktadır. Ama Dünya geneline bakarsak Fransa’da olan olayların yüzde 5 bile değil, İngiltere’de olan aile olaylarının yüzde 3 bile değil, Amerika’da olan polisi vakalarda ki yüzde 10’ü bile Türkiye’mizde olmuyor. Suç oranlarımız Dünya ortalamasının altındadır. Bu Türklerin milli ve manevi değerlerinden kaynaklanıyor. Ama maalesef bizler TV ve sosyal medya sayesinde batılılaşmaya başladığımız andan itibaren biraz adli vakalarında artış olmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti