Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sosyal medyada 43 kişiyi 480 bin lira dolandırdılar

Sosyal medyada 43 kişiyi 480 bin lira dolandırdılar

Afyonkarahisar Polisi sosyal medya aracılığıyla 43 kişiyi 479 bin TL dolandıran şebekenin 2 üyesini daha yakaladı. Yakalanan şahıslardan 1’i adli kontrol şartıyla serbest kalırken birisi tutuklanarak cezaevine gönderildi

 

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülmekte olan Bilişim Sistemlerini Kullanmak Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık soruşturması kapsamında, Facebook isimli sosyal medya platformu üzerinden 43 kişiyi toplamda 479 bin 457 TL dolandırdığı tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik 2 Kasım tarihinde düzenlenen operasyon sonucunda gözaltına alınarak Afyonkarahisar’a getirilen T.K. ve Z.T isimli şahıslar 3 Kasım günü tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.
Aynı operasyon kapsamında incelemelerini sürdüren Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri cezaevine gönderilen bu şahıslarla işbirliği yapan 2 kişiyi daha yakaladı. 43 kişiyi 479 bin TL dolandıran şahıslarla işbirliği yaptıkları belirlenen Ankara ili Polatlı İlçesi’nde ikamet eden G.Ç. ve Ankara ili Çankaya İlçesi’nde ikamet eden S.S.A. da dün yapılan operasyonla yakalandılar. Çetenin 2 elemanı da emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildiler. Mahkeme S.S.A. isimli bayanı tutuklayarak cezaevine gönderirken, G.Ç. isimli şahsı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.