Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Soykasap’a iki önemli görev – Kocatepe Gazetesi

Soykasap’a iki önemli görev – Kocatepe Gazetesi
Soykasap’a iki önemli görev

AKÜ Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ömer Soykasap, TÜBİTAK Mühendislik Araştırma Grubu’nda Yürütme Kurulu üyeliğinin yanı sıra COST aksiyonunun Türkiye adına yönetim komitesi üyesi oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Soykasap, biri ulusal diğeri ise uluslararası iki komitede yeni görevler aldı.
ÜST SEVİYEDE
AKTİF GÖREV
Prof. Dr. Ömer Soykasap, TÜBİTAK Mühendislik Araştırma Grubu Yürütme Komitesi Üyeliği ile Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Çerçevesi (European Cooperation in Science and Technology, COST) altında yeni başlayan bir aksiyonunda Yönetim Komitesi Üyeliğine seçildi. Yeni görevleri hakkında bilgi veren Soykasap; “TÜBİTAK Mühendislik Araştırma Grubu’nda bir yıldır yapmış olduğum Danışma Kurulu üyeliğinden bir üst komite olan Yürütme Komitesi Üyeliğine seçildim. TÜBİTAK’ta öncelikle makina, havacılık, uzay mühendisliği olmak üzere mühendislik alanındaki Ar-Ge projelerinin başvuru, değerlendirme, yürütme, sonuçlandırılması aşamasında en üst seviyede aktif görev almaktayım. Özellikle TÜBİTAK, Ar-Ge proje sistematiğinin üniversitemizde yayılması adına önemli bir katkı olacağını düşünüyorum.” dedi.
COST GÖREVİ DE ÖNEMLİ
Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Aksiyonu (European Cooperation in Science and Technology, COST) kapsamında AB seviyesinde ulusal destekli araştırmaların koordinasyonunun yapıldığını ve çeşitli tematik konularda işbirliği sağlandığına anlatan Soykasap şöyle konuştu: “TÜBİTAK’taki görevimin yanı sıra COST aksiyonunun Türkiye adına yönetim komitesi üyesi oldum. COST’un Avrupa araştırma yatırımlarının parçalanmasını engellemek ve Avrupa araştırma ağını dünya işbirliğine açmak gibi çok özel bir misyon ve amacı bulunuyor. Gelişmiş çok disiplinli araştırmalara öncü olarak COST, Avrupa araştırma alanının oluşturulmasında önemli bir rol oynar. Gelişmekte olan ülkelerin bilimsel toplulukları doğru bir köprü oluşturur ve böylece AB Çerçeve Program aktivitelerini tamamlar.” (Kocatepe Haber Merkezi)