Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

SÖZ MİLLETİN

Uzun süren bir seçim sürecinin ardından nihayet sonuca ulaştık. İlimize, ülkemize ve devletimize hayırlı, uğurlu olsun.
Türkiye genelinde AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı olarak seçimden galibiyetle çıktılar. Önceki seçimlerde “istikrar” için oy kullanarak Cumhur İttifakı’nı destekleyen Türk Milleti, bu kez “bekanın tehlikede olduğunu” kabul ederek desteğini sürdürdü. Devlet kademelerinin dikkat çektiği “beka” endişesi muhalefetin karşı çıkışlarına rağmen seçmenden karşılık buldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti, parti bütünlüğünü, oy oranını ve başarısını koruduğu gibi, seçim sonuçlarına göre ortaya çıkması muhtemel “alternatif parti” defterini de dürmüş oldu. Kendisi aday olsa belki de bugün AK Parti’nin aldığı oy oranının çok daha üzerinde bir oy alabilecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Milleti’nin “Reis”i olduğunu yedi düvele bir kez daha ilan etti.
Seçimin bir diğer kazananı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tam anlamıyla büyük bir “stratejist” olduğunu bir kez daha ispatladı. Oyları azalmasına rağmen sahip olduğu Belediye sayısını artıran MHP ile, Genel Başkan Devlet Bahçeli “siyasi deha”sını kanıtlamış oldu.

 

AFYONKARAHİSAR’DA KAZANANLAR

 

Afyonkarahisar’a bakacak olursak AK Parti ve MHP’nin Afyonkarahisar genelinde de kazanan taraf olduğu aşikar.
AK Parti son derece çekişmeli, rekabeti yüksek bir mücadeleden güç kaybetmeden, belediye sayısını artırarak çıktı. Sanki kendisi her yörede Başkan adayıymış gibi çalışan Bakan Veysel Eroğlu… Kendi ilçesi Dinar’ı kurduğu ittifakla yılların başkanının elinden alan Ali Özkaya… Neredeyse il genelinde ayak basmadık yer bırakmayan Milletvekili İbrahim Yurdunuseven… Ve elbette ki AK Parti Teşkilatlarını büyük bir stres içerisinde başarıyla yöneten AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen seçimin “kazanan” isimlerinin başında gelmekteler. Özellikle Bakan Eroğlu ve İl Başkanı Sezen’i kutlamak gerekiyor.
Afyonkarahisar’ın yeni Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, siyasi hayatının başından beri sürdürdüğü vakur ve dik tavrı ile Afyonkarahi-sar’ın geleceğini imza atmaya hak kazandı.
***
MHP ise Afyonkarahisar’da kazanan bir diğer taraf oldu. Her zaman için Afyonkarahisar genelinde belli bir oy potansiyeline sahip olan MHP ilimizdeki gücünü korumaktan öte geçerek sahip olduğu Belediye sayısını artırdı. 12 Belediye ile girdiği seçimden 16 belediye ile çıktı.
Seçim sürecinde AK Parti ve MHP’nin tek adayla seçime katılması tartışılmıştı. Bu formülün uygulanmayışındaki haklılık seçim sonuçları ile perçinlendi. Seçim sürecinde Fatih Çetinkaya ya da Mehmet Zeybek’in çekilip iki partinin tek aday etrafında birleşmesi halinde oy dağılımının İyi Parti Adayı Mahmut Koçak lehine olacağı ortaya çıktı. Bu kararlarından dolayı da AK Parti ve MHP kurmaylarını kutlamak gerekiyor. MHP yüzde 16’lık oy oranını koruyunca bugünkü sonuca ulaşılmış oldu.

 

KÂR MI, ZARAR MI?

 

Seçim sürecinde oluşturduğu olağanüstü havaya rağmen İyi Parti adayı Dr. Mahmut Koçak, 2014’deki yerel seçimde MHP adayı Fatih Çetinkaya’nın, AK Parti adayı Burhanettin Çoban karşısında aldığı oya ulaşamadı. Bu durum Koçak’ın başarısını tartışılır hale getirse de, İYİ Parti’nin hanesine yazılan oyların çok büyük oranda Mahmut Koçak’ın şahsi oyları olduğu da görmezden gelinemez.
Hemşehrimiz Gültekin Uysal’ın liderliğindeki Demokrat Parti İscehisar’daki Belediye Başkanlığını kazanarak başarıya imza atan isimler arasında kendisine yer buldu.
Afyonkarahisar’da kaybedenler kim diye bakıldığında listenin ilk sırasında CHP’yi, hemen ardından ise İYİ Parti’yi görmek mümkün. CHP sahip olduğu 3 ilçe belediyesini 2’ye düşürürken, İYİ Parti hiçbir belediye bakanlığı kazanamadı.
***
Değerlendirmelerimize devam edeceğiz…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti