Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

SÖZ, RESUL HASAN ERTAŞ’TA – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 9 Ağustos 2017 Çarşamba 15:04:15
 

“Bir yıldızı elimizden kaçırdık” başlıklı yazının ardından farklı tepkiler geldi. Tepkilerden bazıları, “Gerçekten yazık olmuş, değerli bir futbolcu Afyon’a gelecekti” şeklinde, bazıları ise “6 aydır top oynamayan bir kişi, neden gelsin? Çok iyi futbolcu ise kendini ispat ederdi” biçiminde oldu.
AFJET Afyonspor, şehrin lokomotifi olacak, buna inanıyorum. Şehir olarak unuttuğumuz nice duyguyu bu takım bize yaşattı, bundan sonra da yaşatacak. Önümüzdeki sezon AFJET Afyonspor hakkında “başarı” haberleri, “başarı” yazıları yazmak istiyorum.
Bununla birlikte, yıldız adayı futbolcu üzerinden bir tartışma da başlamış durumda. Şimdi söz, bu yıldız adayı futbolcu, Resul Hasan Ertaş’ta. Kendisi ile Whatsapp uygulaması üzerinden mesajlaştık, yazdıklarını yayınlama noktasında da müsaade aldım.
***
İşte hem 10 numara, hem 9 numara oynayabilen Resul Hasan Ertaş’ın anlattıkları:
“Yeni yönetimden beni arayan, soran, durumu gözden geçirelim diyen kimse olmadı. Hâliyle benim de isteyenim çok olduğu için bunu benim değil yeni yönetimin yapması gerekirdi. Ben Salih Başkanım’a söz verdiğim için gelen ciddi teklifleri reddetmek zorunda kaldım. Bizde söz senettir. Bizde söz ağızdan bir kere çıkar.”
***
“Salih Başkan ile aracılar vasıtası ile tanışmak nasip oldu. Kendisinin sözüne güvenilir, karakterli ve onurlu bir insan olmasından dolayı, ayrıca son 4 sezonda 3 kez şampiyonluk yaşamış bir takımın başkanı olmasından dolayı kendisini de çok başarılı bulduğum için, Afyonspor Takımı’nı da en kısa sürede Süper Lig’e çıkarmak için gelmek niyetindeydim: fakat bazı kulüp içi meselelerinden dolayı transferim nasip olmadı. Ben sözümü tuttum: her zaman olduğu gibi, lakin kulübün kendi meselesi varmış. Sağlık olsun diyorum.”

“Gelen teklifler var, onları değerlendiriyorum: Aslında ben 2’nci Lig’de oynamayı asla düşünmemiştim, ama Salih Başkan’ın ricası, takımın lidere ve golcüye ihtiyacı olması, şehrin güzelliği, Afyon insanının samimiyeti benim için hep motive edici unsurlar oldu. Başka 2’nci Lig takımlarından teklifler de aldım, hatta Afyonspor’un teklif ettiği rakamın çok üstünde rakamlar teklif edildi ama kabul etmedim.”
***
“Salih Başkan’ın olmadığı bir Afyonspor’da kalmam da yakışık almaz: yeni yönetim teklifi yinelemiş olup bana sunmuş olsa bile Salih Başkan olmadığı için kabul etmezdim. Maç başı teklif edildi iddiasını ilk kez sizden duyuyorum. Öyle bir durum yok. Zaten İtalya Serie A ekiplerinden Genoa’dan 150 bin Avro yıllık garanti ücret teklif edilmişti: Salih Başkanım’a söz verdiğim için bu teklifi reddetmiştim o yüzden mantiken bakıldığında 2’nci Lig’den bir takımın maç başı teklifi yapmayı düşünmesi bile garip.”
***
“2016 Haziran kulübümle olan sözleşmem sona erdi: Avrupa’ya transfer olmak için kulübümle sözleşme yenilemedim. Kulüpte zaten Temmuz 2016 tamamen kapandı kayyum atandıktan sonra. Ben ise önce Nottingham Forrest ve daha sonra Gençlerbirliği ile anlaşmıştım: ama aracı olan şahısların dürüst olmayışından dolayı ben vazgeçtim. Asla bir sakatlığım söz konusu değil. Ben Kanada’da özdeşleştiğim takımımdan hariç başka bir takımda oynamak istemediğim için Kanada takımlarının tekliflerini kabul etmedim: Avrupa’da ise transferim son anda nasip olmadı.  Devre arası ise tekliflerin istediğim seviyede olmamasından dolayı sezon sonunu, yani şimdiyi, bekleme kararı aldım. Bir sezon aslında uzun bir süre değil: kaldı ki ben özel hoca ile çalışıyorum ve çok şükür gayet iyi durumdayım.”
***
“Kanada Milli Takımı’nı 2 kez reddettim, inşallah Türkiye forması giymek için bu kadar şeyi göze almış bir futbolcuya istediği Ay-Yıldızlı forma verilir diye düşünüyorum.”

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER